Απόψε στο Αυγόρου η πρεμιέρα της “Γειτονιάς των Αγγέλων”

183

Απόψε στις 20:30 στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου ανεβαίνει η θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλη από τη θεατρική ομάδα Δημιουργείν “Η Γειτονιά των Αγγέλων”.

Παραστάσεις θα δοθούν στις 9 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Σωτήρας και στις 16 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας.

“Η Γειτονιά των Αγγέλων”

Η γειτονιά των Αγγέλων, θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε ελληνική γειτονιά τις δεκαετίας του ‘60, με τις χαρές, τα τραγούδια αλλά και την φτώχεια. Είναι μια γειτονιά στο περιθώριο, όπου το χρήμα δεν λογαριάζεται, παρά μόνο η αξιοπρέπεια. Στη γειτονιά φώλιασαν έρωτες, όμως η σχέση της Ξένιας και του Αντρέα έφερε στην επιφάνεια αδυναμίες και πάθη που κρύβονταν καλά στις ψυχές των γειτόνων. Δύο διαφορετικοί κόσμοι ενώθηκαν κάτω από το φως μιας λάμπας πετρελαίου. Τελικά στη γειτονιά των αγγέλων δύσκολα μπαίνει κανείς και κανείς δε ξέρει τι μπορεί να θυσιάσει γι’ αυτήν.

Η θεατρική ομάδα “Δημιουργείν”

Η θεατρική ομάδα «Δημιουργείν» ιδρύθηκε το 2013 στο χωριό Αυγόρου. Από την ίδρυσή της η ομάδα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Παρά τη σύντομη περίοδο δράσης της, αριθμεί ήδη την διοργάνωση σημαντικών θεατρικών παραστάσεων και δρωμένων. «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου» του Βασίλη Μιχαηλίδη, η τραγωδία «Φοίνισσαι» του Ευριπίδη, η αρχαία κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, το έργο «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολτ Μπρέχτ και « Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ αποτελούν μόνο μερικές από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της ομάδας.

Η ομάδα εκπροσώπησε την Κύπρο στο 6ο και 7ο ερασιτεχνικό φεστιβάλ θεάτρου στο Δίστομο Ελλάδος το 2016 και 2017 αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.

Παραστάσεις θα δοθούν στις 9 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Σωτήρας και στις 16 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας.

Η είσοδος ανέρχεται στα 5 ευρώ ενώ για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν.