ΑΧΝΑ: Έστησαν αντίσκηνα και μοίραζαν συσσίτιο για αναβίωση του ξεριζωμού (BINTEO)

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (23/8) το Κέντρο Νεότητας Άχνας με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την παράνομη κατάληψη της Άχνας από τους Τούρκους εισβολείς στις 28 Αυγούστου 2019.

Στην πλατεία της προσφυγικής κοινότητας Δασάκι Άχνας, που ήταν τότε το δάσος που φιλοξένησε τους εκτοπισθέντες Αχνιώτες αλλά και πρόσφυγες από ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου στήθηκαν αντίσκηνα τα οποία αναπαριστούσαν τις μέρες του μαύρου Αυγούστου 1974 και τον ξεριζωμό.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε ο φακός του Famagusta.News:

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με διηγήσεις από ανθρώπους που έζησαν τις δύσκολες εκείνες πρώτες νύχτες στα αντίσκηνα, καθώς και με προβολή αποσπασμάτων από ρεπορτάζ που γυρίστηκαν εκείνη την εποχή.

Στο χώρο, στήθηκαν επίσης περίπτερα για έκθεση αντικειμένων που πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους κάποιοι από τους κατοίκους τη στιγμή του διωγμού από τα σπίτια τους καθώς και έκθεση με φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο. Τέλος στήθηκε περίπτερο, που προσέφερε στους συμμετέχοντες φαγητό, ανάλογο με το τότε συσσίτιο.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

Famagusta.News