ΑΥΓΟΡΟΥ: Κοσμοσυρροή στο 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας (ΒΙΝΤΕΟ)

Την τιμητική της είχε χθες βράδυ το τοπικό προϊόν των Κοκκινοχωριών. Στο Αυγόρου πραγματοποιήθηκε στην παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και του Υφυπουργού Τουρισμού το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας. 

Μαρμελάδα, γλυκό, σαπούνι και κρέμα προσώπου από πατάτα ήταν μόνο μερικά από τα παρασκευάσματα που παρουσιάστηκαν χθες κατά το έβδομο παγκύπριο φεστιβάλ πατάτας στην Κοινότητα Αυγόρου.

Πλήθος κόσμου μετέβη στο Κοινοτικό Γήπεδο για να δοκιμάσει το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό προϊόν του Αυγόρου αλλά και των Κοκκινοχωρίων σε ένα φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αυγόρου, παναγιώτης Μιχαηλάς ανέφερε ότι “σήμερα, η καλλιέργεια της Κυπριακής Πατάτας έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, μέσα από το εμπόριο κατάφερε να γίνει παγκόσμια γνωστή και ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρώπης που προτιμούν κυπριακές πατάτες.”

Με τη σειρά του ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος ανέφερε ότι “η περιοχή της Αυγόρου, η Κύπρος έχει καταφέρει πάρα πολλά όσον αφορά τον αγροτικό τομέα και ειδικά στην καλλιέργεια της πατάτας. Αυτό που με προσωπικά με γεμίζει με πάρα-πάρα πολλή υπερηφάνεια είναι αυτό που είδα απόψε, τα διάφορα προϊόντα που μπορούμε να παράξουμε με την πατάτα και όπως είπε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας μπορεί αυτό να αποτελέσει το έναυσμα και νέων πλέον στο επάγγελμα του αγρότη, στην καλλιέργεια της πατάτας.”

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμπλούτισαν με την παρουσία τους ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Λένα Παπαδοπούλου και οι Droulias Brothers.

Famagusta.News