Χοροεσπερίδα Επανένωσης Αχεριωτών

IMG 0256 Αχερίτου

Ο Σύνδεσμος “Ελεύθερη Αχερίτου” στα πλαίσια των προσπαθειών του να φέρει σε επαφή τους χωριανούς που σκόρπισαν παντού σε όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, διοργανώνει χοροεσπερίδα επανένωσης των εκτοπισμένων Αχεριωτών την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου στις 7:00μ.μ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “θα είναι μια καλή ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι μαζί μετά από τόσα χρόνια προσφυγιάς και αποξένωσης που μας επέβαλε η τουρκική εισβολή και κατοχή του αγαπημένους μας χωριού. Αγαπητοί συγχωριανοί είναι χρέος όλων μας να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της Αχερίτου, όπως την αφήσαμε τον Αύγουστο του 1974. Εκδηλώσεις σαν κι αυτή, δίνουν την ευκαιρία να δούμε ξανά συγγενείς, ξεχασμένους χωριανούς και φίλους που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια της προσφυγιάς και να γνωρίσουμε τη νέα γενιά με τις αχεριώτικες ρίζες της.”

Στη χοροεσπερίδα συμμετέχει το μουσικό σχήμα “Άριστος Μοσχοβάκης”. Τραγουδούν οι Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και Χριστιάνα Στάνη. Guest Star o Δήμος Μπέκε. Μπουζούκι και βιολί: Ματθαίος Χαραλάμπους. Συμμετέχει αφιλοκερδώς το χορευτικό σχήμα “Ο Πολιτιστικός Όμιλος Βρυσούλων-Αχερίτου”.

Τιμή εισόδου: €20. Παιδιά κάτω των 12 ετών €5.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου.