ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Έκθεση ζωγραφικής του Ουμίτ Ινάτσι για την κατεχόμενη Αμμόχωστο

Ο Δήμος Αμμοχώστου διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Umit Inatci (Ουμίτ Ινάτσι) το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 7:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια.

Ο Oυμίτ Ινατσί, είναι ο καλλιτέχντης που αγωνίστηκε για δεκαετίες για την επιστροφή δεκάδων έργων τέχνης Ελληνοκυπρίων στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι, η έκθεση των έργων του υπό τον τίτλο «Famagusta Obscura», σκοπό έχει να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου η οποία διά της βίας των όπλων κατέχεται από τον Τουρκικό στρατό για σχεδόν μισό αιώνα. Την αφιερώνει δε στην μνήμη του μ. Τζιους Παγιάτα. Ο Ουμίτ Ινάτσι αναφέρει ότι, μαζί με τον μ. Τζιους Παγιάτα είχαν γεννήσει την ιδέα για διοργάνωση έκθεσης τέχνης με εκθέματα από καλλιτέχνες και από τις δύο κοινότητες, τα οποία και θα δωρίζονταν στον Δήμο Αμμοχώστου με σκοπό την δημιουργία ενός μελλοντικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ο Ουμίτ Ινάτσι καλεί όλους τους καλλιτέχνες όπως δωρίσουν ένα έργο τους στον Δήμο Αμμοχώστου ώστε η αρχική ιδέα μετατραπεί σε πράξη. Κάνει δε ο ίδιος την αρχή δωρίζοντας ένα έργο του στον Δήμο Αμμοχώστου.

Η έκθεση ζωγραφικής τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αμμοχώστου, κ. Αλέξη Γαλανού ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία. Η ιστορικός τέχνης, κ. Άννα Μαραγκού θα κάνει εισαγωγή στην έκθεση με κριτική προσέγγιση.