Διάλεξη για μουσικοθεραπεία και λογοθεραπεία στη Σωτήρα

a1 scaled Νέα Αμμοχώστου

Διάλεξη για τη Μουσικοθεραπεία και τη Λογοθεραπεία φιλοξενεί την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα ο Δήμος Σωτήρας στο Δημοτικό Θέατρο.

Εισηγήσεις:

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;
Εισηγήτρια: Φανουρία Τζούρρου – Μουσικοθεραπεύτρια, MSc

Στη διάλεξη εξηγείται ο όρος σχολική ετοιμότητα και αναλύονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που πρέπει να έχει το παιδί για την εισαγωγή του στο δημοτικό ούτως ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα μαθήματα και τις σχολικές του υποχρεώσεις. Δίνονται παραδείγματα δεξιοτήτων υπό μορφή απλών ερωτήσεων και απαντώνται συχνές ερωτήσεις των γονέων. Τέλος δίνονται εισηγήσεις για το πώς μπορούν οι γονείς να ενισχύσουν το παιδί τους.

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;
Εισηγήτρια: Στέλλα Σάββα, Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός, MSc

Η παρουσίαση αυτή έχει ως σκοπό να ενημερώσει σχετικά με την μουσικοθεραπεία, τι είναι, πως μπορεί να βοηθήσει και σε ποιους απευθύνεται. Αναφέρεται σε επιστημονικές και εμπειρικές έρευνες οι οποίες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της καθώς και σε προσωπικές εμπειρίες της εισηγήτριας. Επίσης, αποσπάσματα από συνεδρίες μουσικοθεραπείας θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της διάλεξης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις προς τους εισηγητές.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.

Α Νέα Αμμοχώστου

Ποιες είναι οι εισηγήτριες:

Φανουρία Τζούρρου

Η Φανουρία Τζούρρου γεννήθηκε στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου το 1992. Από το 2010 μέχρι το 2013 σπούδασε μουσική στο Plymouth University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα έκανε το μεταπτυχιακό της στην Μουσικοθεραπεία στο Queen Margaret University στη Σκωτία από το 2013 μέχρι το 2015 . Το 2016 παρακολούθησε ακόμα ένα μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία στο Sheffield Hallam University στο Ηνωμένο Βασίλειο. ‘Εχει κερδίσει το βραβείο για την υψηλότερη βαθμολογία μεταπτυχιακής εργασίας MSc Psychology με θέμα τη μουσικοθεραπεία και τον αυτισμό.

Έκανε την πρακτική της άσκηση σε ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία στην Σκωτία και κατά τη διάρκεια των σπουδών της δούλεψε ως μουσικοθεραπεύτρια και ως βοηθός με παιδιά και ενήλικες με διάφορες ανάγκες/ δυσκολίες και σύνδρομα συμπεριλαμβανομένων ατόμων με αυτισμό. Παρακολούθησε εκπαίδευση σχετικά, με την προστασία και φροντίδα ευάλωτων ενήλικων, τον αυτισμό καθώς και την παρεμπόδιση και αντιμετώπιση επιθετικών συμπεριφορών και συμπλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα MAPA. 

Επίσης το 2016 πρόσφερε εθελοντικά μουσικοθεραπεία σε σχολεία για παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες και αυτισμό στο Sheffield του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία 2 χρόνια δουλεύει στο Ιδιωτικό της γραφείο στο Παραλίμνι και είναι εξωτερικός συνεργάτης σε εκπαιδευτικά κέντρα και εργαστήρια πολιτισμού στην επαρχία Αμμοχώστου. Είναι μέλος του Συνδέσμου Μουσικοθεραπείας Κύπρου, του Βρετανικού συνδέσμου Μουσικοθεραπείας και του HCPC.

Στέλλα Σάββα

Η Στέλλα Σάββα κατάγεται από τη Σωτήρα και γεννήθηκε το 1991. Από το 2009 μέχρι το 2013 σπούδασε στο ΑΤΕΙ Ηπείρου στο τμήμα Λογοθεραπείας. Στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό της πρόγραμμα στην Ειδική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2017 ολοκλήρωσε την Ειδίκευσή της σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και στον σχεδιασμό παρεμβάσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης το 2017 ειδικεύτηκε στην Δυσλεξία και την Φωνολογική Επίγνωση. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια με διάφορα θέματα όπως αυτισμός, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, Διαταραχές στη ροή της ομιλίας – τραυλισμός, Καθυστέρηση ομιλίας και άλλα.

Έκανε την πρακτική της άσκηση στο ΦΙΑ που είναι Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και δούλεψε στο Ίδρυμα Κιβωτός στην Πάφο. Τα 4 τελευταία χρόνια δουλεύει στο ιδιωτικό της γραφείο στην Σωτήρα και είναι εξωτερικός συνεργάτης σε νηπιαγωγεία. Είναι μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Λογοθεραπευτών και του Πανελλήνιου συλλόγου λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών.

Famagusta.News