Διάλεξη για τον αντρικό καρκίνο και δωρεάν εξέταση στη Σωτήρα

α 1 Movember, Καρκίνος

O Δήμος Σωτήρας στα πλαίσια του μήνα Νοεμβρίου, ο οποίος αποτελεί μήνα αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ανδρικών ασθενειών, διοργανώνει τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου και ώρα 7:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας διάλεξη με θέμα «Καρκίνος του προστάτη. Αφορά εσένα και το σπίτι σου…» με εισηγητή τον Ουρολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Τρύφωνος.

IMG 4246 Movember, Καρκίνος

Σημειώνεται ότι στους παρευρισκομένους θα δίνονται εκπτωτικά κουπόνια για για Oυρολογικές Eξετάσεις και Αιματολογικές Εξετάσεις Total & Free PSA από κλινικά εργαστήρια-ιατρεία της περιοχής.

Σύμφωνα με στατιστικές, ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί την πιο συχνή ουρολογική κακοήθεια στον άνδρα. Ταυτόχρονα και την πλέον θεραπεύσιμη, εφόσον διαγνωσθεί έγκαιρα. Δυστυχώς, πολλά περιστατικά καθυστερούν να διαγνωσθούν λόγω της άγνοιας του ανδρικού κοινού για προληπτικό έλεγχο.

Στα πλαίσια του μήνα ανδρικού καρκίνου, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ανδρικό καρκίνο και για τον καρκίνο των όρχεων, εντάσσεται και η παρούσα διάλεξη, η οποία θα επιχειρήσει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά σας όπως: Ποιά η διαφορά της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη με τον καρκίνο; Πώς θα καταλάβω ότι έχω καρκίνο του προστάτη; Κάθε πόσο πρέπει να ελέγχομαι; Πώς πρέπει να γίνεται η αυτό-ψηλάφηση των όρχεων;