Εκδήλωση Δήμου Λύσης αφιερωμένη στους αγνοούμενους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία, στο θέατρο του Λυκείου Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα, η εκδήλωση του Δήμου Λύσης που ήταν αφιερωμένη στο πρόβλημα των αγνοουμένων της Κύπρου και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διακρίβωση της τύχης τους.

Σε εισαγωγική του αναφορά ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής, είπε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα των αγνοουμένων είναι καθαρά ανθρωπιστικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της Ερευνητικής Επιτροπής και όλων όσων ασχολούνται με το θέμα.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που ανέγνωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, συγχάρηκε το Δήμο Λύσης για την πρωτοβουλία του και τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις στις προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοουμένων.

Η Τουρκοκύπρια Δημοσιογράφος Σεβκιούλ Ουλούταγ, έκαμε εκτενή αναφορά στις προσπάθειές της για την ανεύρεση αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με φωτογραφικό υλικό από τον εντοπισμό και ανακάλυψη ομαδικών τάφων και οστών.

Ο Δήμαρχος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης, απένειμε στην Σεβκιούλ Ουλούταγ, τιμητική πλακέτα σε ένδειξη εκτίμησης για τη συνδρομή της στην ανεύρεση Λυσιωτών αγνοουμένων και γενικότερα για τις προσπάθειές της.

Την παρουσίαση της Τουρκοκύπριας Δημοσιογράφου έκαμε ο Αντιδήμαρχος Λύσης, Κυριάκος Ανδρέου, ο οποίος και αναφέρθη σε συντομία στη συνεργασία που έχει όλα αυτά τα χρόνια με τη Σεβκιούλ Ουλούταγ για την ανεύρεση, ιδιαίτερα των Λυσιωτών Αγνοουμένων.

Ο Δήμος Λύσης τίμησε τον Κυριάκο Ανδρέου με αναμνηστική πλακέτα για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του στην ανεύρεση των αγνοουμένων.

Famagusta.News