Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μητέρα χρυσοστέφανων αγώνων, Ολυμπία!»

Μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό αφιέρωμα που περιλάμβανε: αφή φλόγας, αναπαράσταση αρχαίων αθλημάτων, σύγχρονους χορούς και τραγούδι

Screenshot 4 1 Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου, εκδήλωση

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ολυμπισμού, που καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου πραγματοποίησε την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του σχολείου, εκδήλωση με τίτλο: «Μητέρα χρυσοστέφανων αγώνων, Ολυμπία!».

Tην εκδήλωση χαιρέτησε ο διευθυντής του Σχολείου, κ. Γιώργος Ιωαννίδης και τίμησε με την παρουσία της η Κοσμήτορας της Εθνικής Ακαδημίας Κύπρου, Δρ Κλέα Παπαέλληνα. Στον δικό της χαιρετισμό, η κ. Παπαέλληνα τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Επιθεωρήτρια της Φυσικής Αγωγής, κ. Θεότη Πούρου, στελέχη της πολιτικής Ηγεσίας και της Εκκλησίας, ο Πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό αφιέρωμα που περιλάμβανε: αφή φλόγας, αναπαράσταση αρχαίων αθλημάτων, σύγχρονους χορούς και τραγούδι.

Το κάλεσμα του Κήρυκα για εκεχειρία κάτω από τους ήχους του σαλπίσματος, ο εντυπωσιακός χορός των ιερειών, η επίκληση στον Θεό Απόλλωνα από την Πρωθιέρεια, η οποία άναψε την «ιερή δάδα», η συμμετοχή των αθλητών στα αγωνίσματα, μετά το άκουσμα του Ολυμπιακού Ύμνου από τη χορωδία, η τολμηρή παρουσία της Καλλιπάτειρας, η στέψη του νικητή με τον κότινο από τον Ελλανοδίκη, συνοδευόμενη από τους ύμνους της Θεάς Νίκης και οι ενωμένες φωνές των παιδιών μέσα από τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου, που έστελναν ηχηρό το μήνυμα για ειρήνη, δημιούργησαν σε όλους ένα κλίμα δέους, περηφάνιας και έντονης συγκίνησης.

Ο Ολυμπισμός, μέσω της εκπαίδευσης, αποσκοπεί στην καλλιέργεια αξιών και ιδανικών, που αναδεικνύουν την ανθρωπιστική και πολιτιστική αξία του αθλητισμού και συμβάλλουν στην ηθική διαπαιδαγώγηση του μαθητή-αυριανού πολίτη.