ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίων λαϊκού ποιητή Πέτρου Μιχάλη Ράφτη

Στιγμιότυπο 2020 01 07 15.48.47 Λαϊκοί Ποιητές, Ποίηση

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄ Δημοτικού Λιοπετρίου, στις 6:30μ.μ. εκδήλωση παρουσίασης των δύο νέων βιβλίων του λαϊκού ποιητή του Λιοπετρίου, Πέτρου Μιχάλη Ράφτη.

Το πρώτο βιβλίο που θα παρουσιαστεί, “Του παππού μου τα τραούθκια” είναι αφιερωμένο από τον συγγραφέα στον παππού του, τον μεγάλο λαϊκό Λιοπετρίτη ποιητή, Νικόλα Κούβαρο. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού της εν λόγω έκδοσης προέρχεται από καταγραφές που έκανε ο συγγραφέας από προφορικές αφηγήσεις. Συμπεριλαμβάνονται τσιαττίσματα του παππού Κούβαρου και ποικίλες ιστορίες, στις οποίες συμμετείχε ο μεγάλος λαϊκός ποιητής της κοινότητας. Με την έκδοση αυτή ο Πέτρος Μ. Ράφτης πραγματοποιεί ένα όνειρο πολλών χρόνων.

Επίσης, στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το βιβλίο “Κοτροφίσιμη Λιοπετρίτισσα Φωνή – 100 Χρόνια Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Τεκμηριωμένη Έκδοση”. Η ταυτότητα και το ιστορικό της φωνής αυτής απασχόλησε ιδιαίτερα τον συγγραφέα του βιβλίου, ο οποίος μέσα από ενδελεχή έρευνα και μελέτη, μαρτυρίες και συνεντεύξεις ανθρώπων, με τους οποίους συναντήθηκε και συζήτησε επί του θέματος, κατέληξε σ’ αυτή την τεκμηριωμένη εκδοχή, που βασίζεται στα στοιχεία και τις πληροφορίες που συνέλεξε. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής, εμπλουτίζουν τις πληροφορίες για την Κοτροφίσιμη Φωνή και αποτελούν πηγές πληροφόρησης για όλους εμάς. Το νέο αυτό βιβλίο του Πέτρου, αποτελεί σημαντικό εργαλείο γνώσης για την Κοτροφίσιμη φωνή, σπουδαίο συμπλήρωμα των πληροφοριών, που ήδη υπάρχουν και κατάθεση ψυχής του συγγραφέα για το θέμα αυτό, που τον απασχόλησε ιδιαίτερα προκαλώντας του το ενδιαφέρον και διεγείροντας την αγάπη του για την παράδοση.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος της κοινότητας Λιοπετρίου, κ. Κυριάκος Τρισόκκας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ομίλου Κυπρίων Λαϊκών Ποιητών και Φίλων, κ. Αντώνης Κατσαντώνης και ο κ. Μιχάλης Χατζημιχαήλ.

Τις παρουσιάσεις των βιβλίων θα κάνουν ο κ. Κοσμάς Οικονόμου για το πρώτο και η κ. Άντρη Μοδέστου-Παρασκευά για το δεύτερο, αντίστοιχα. Θα απαγγελθούν ποιήματα από εγγόνια και δισέγγονα του Νικόλα Κούβαρου, αφιερωμένα σ’ αυτόν, ενώ ο κ. Ανδρέας Γρίστακκος με το πιθκιαύλιν του θα ερμηνεύσει την Κοτροφίσιμη φωνή.

Την Κοτροφίσιμη Φωνή θα ερμηνεύσουν, επίσης τα αδέλφια Κουλουμή, Πέτρος και Μιχάλης. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου.

πρόσκληση Λαϊκοί Ποιητές, Ποίηση