Ο “Αποχαιρετισμός” του Γιάννη Ρίτσου στη Σωτήρα

α1 Θέατρο, Νέα Αμμοχώστου, Ποίηση

Το εμβληματικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Αποχαιρετισμός» παρουσιάζεται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του ηρωισμού και της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Με την ερμηνεία του Κωνσταντίνου Αλκιβιάδη στο ρόλο του Γρηγόρη Αυξεντίου και την καλοδουλεμένη σκηνοθεσία του Μαρίνου Ανωγυριάτη, η παράσταση επιχειρεί να μεταφέρει διαχρονικά μηνύματα για τις μεγάλες αξίες της ζωής, της αυταπάρνησης και της πατρίδας.

Στη Σωτήρα η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Σωτήρας. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σωτήρας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας και της Ομάδας Πρωτοβουλίας “Δράση” Σωτήρας.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Λάκης Γενεθλής (σκηνικά/ κουστούμια), Ελεάνα Ζεγκίνογλου (μουσική) και Βέρα Παπασταύρου (βίντεο). Την Διεύθυνση Παραγωγής ανέλαβε ο γνωστός ποιητής – στιχουργός Πόλυς Κυριάκου.

Ο Ρίτσος έγραψε τον ποιητικό μονόλογο «Αποχαιρετισμός», ως φόρο τιμής στη μάχη του Μαχαιρά, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο θάνατος του Γρηγόρη Αυξεντίου. Γράφτηκε την ημέρα της θυσίας του και επιχειρεί να αποκαλύψει την εκστατική κατάσταση του ήρωα, καθώς για 10 ώρες, υπό πολιορκία, στο κρησφύγετό του, διαλογίζεται για τη ζωή του και για την απόφασή του να πεθάνει.

α 3 Θέατρο, Νέα Αμμοχώστου, Ποίηση

Famagusta.News