Ο Δήμος Σωτήρας βράβευσε τους αθλητές και τους εθελοντές (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

A 087 001 scaled Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

A 087 001 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα 6α Βραβεία Αθλητισμού και Εθελοντισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Σωτήρας στο Δημοτικό Θέατρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οργανωμένα σύνολα και οργανισμοί καθώς και πρόσωπα που έχουν επιδείξει αξιόλογο φιλανθρωπικό-εθελοντικό έργο κατά το έτος 2018. Ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά τη διάρκεια της απονομής τιμητικών πλακετών στα ιδρύματα «Απόστολος Παύλος» και «Απόστολος Βαρνάβας» και για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στην απασχόληση ανθρώπων με ιδιαιτερότητες και ξεχωριστές στην επαρχία Αμμοχώστου.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν, επίσης, σε αθλητές από τη Σωτήρα, ανάμεσά τους και μαθητές, οι οποίοι έχουν καταγράψει κατά το περασμένο έτος αξιόλογη διάκριση στο αθλητισμό σε επαρχιακό, τοπικό, εθνικό, πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο επίπεδο.

A 105 001 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Παναγιώτης Τρισόκκας.

Μέγας Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου

A 114 001 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Χαιρετισμός του Μέλους Δ.Σ. ΚΟΑ κ. Παναγιώτη Τρισόκκα

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στην εκδήλωση βραβεύσεων Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Σωτήρας. Σε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση θα αποδώσουμε έπαινο και τιμές στα σωματεία και στους αθλητές δημότες της Σωτήρας, που διακρίθηκαν στην περσινή αθλητική περίοδο.

A 079 001 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Ο Μαζικός Αθλητισμός είναι ο τομέας που δίνει το κίνητρο στον καθένα για υγιή και σωστή άθληση, καθώς και την περαιτέρω ανέλιξή του. Ο ΚΟΑ, στα πλαίσια στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες, όσο και στα μηνύματα του σύγχρονου αθλητισμού, που έχει ως βασικό στόχο την υγεία του κάθε πολίτη, δίνοντας ένα καινούργιο κοινωνικό πρόσωπο στον Αθλητισμό. Ο Αθλητισμός είναι το μέσο που διασφαλίζει ένα υγιές μέλλον. Στόχος και πολιτική του ΚΟΑ, είναι να βοηθήσει όλους τους συμπολίτες μας να αλλάξουν τρόπο ζωής και να στραφούν προς την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

A 070 001 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού αναγνωρίζει και εκτιμά το έργο που επιτελεί ο Δήμος Σωτήρας, με τον οποίο έχουμε στενή και αγαστή συνεργασια. Με την ευκαιρία αυτή, σας διαβεβαιώνουμε ότι ο ΚΟΑ θα είναι σταθερός συμπαραστάτης στις προσπάθειές σας και πάντοτε στο πλευρό σας για κάθε βοήθεια. Εκ μέρους του ΚΟΑ θέλω να συγχαρώ τους δημότες της Σωτήρας για την ενεργό συμμετοχη τους στο πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους (ΑΓΟ). Ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα, προσφέροντας γόνιμο έδαφος για όραμα, για καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και για δημιουργική και υγιή απασχόληση όλων των πολιτων.

A 065 001 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Συγχαίρω τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας για το πλούσιο κι σημαντικό αθλητικό τους έργο. Είναι ένας Δήμος που μέσα από την αθλητική του δράση και συμμετοχή αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την αθλητική ενασχόληση των δημοτών του. Τέλος, συγχαίρω, τόσο αυτούς που βραβεύονται όσο και τους διοργανωτές για την αποψινή ωραία και λιτή εκδήλωση και ευχόμαστε νέες επιτυχίες στους τιμώμενους.

A 057 001 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Χαιρετισμός Δημάρχου Σωτήρας, Γεωργίου Τάκκα

Η αποψινή εκδήλωση αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Σωτήρας. Η διοργάνωση των Βραβείων Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Σωτήρας αποτελεί ένα θεσμό που για 6η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύει τους δημότες της Σωτήρας οι οποίοι έχουν σημειώσει κάποια σημαντική επαρχιακή, παγκύπρια, πανελλήνια ή και πανευρωπαϊκή επιτυχία στον χώρο του αθλητισμού καθώς και άτομα ή οργανισμούς οι οποίοι έχουν να επιδείξουν πλούσια και σημαντική φιλανθρωπική και εθελοντική δράση. Παράλληλα, βραβεύονται προσωπικότητες από την επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίες χάρη στις επιτυχίες τους στον αθλητισμό ή την ανιδιοτελή γενικότερη προσφορά τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

A 040 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Ο Αθλητισμός και ο Εθελοντισμός αποτελούν αξίες ανυπέρβλητες στη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός πολίτη με σφαιρική και ανθρωπιστική παιδεία, καθώς και αναγκαία στοιχεία συνεκτικότητας μιας κοινωνίας. Οι αρχές του Ολυμπισμού και του Ελληνισμού ήταν αυτές που γαλούχησαν το ελληνικό ιδεώδες και ενέπνευσαν τον υπέρλαμπρο ελληνικό πολιτισμό.

A 036 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Στις μέρες μας, όσο ποτέ άλλοτε, οι αξίες της αλληλεγγύης, της συνεισφοράς προς τον συνάνθρωπο αλλά και η ενασχόληση με τον αθλητισμό ως ένα σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης προσωπικότητας ενός υγιούς πολίτη, αποτελούν αναγκαίες και απαραίτητες αξίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σημερινής εποχής.

A 030 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Για αυτό ακριβώς τον λόγο ο Δήμος Σωτήρας διοργανώνει την αποψινή εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο την επιβράβευση του εθελοντισμού και του αθλητισμού και την ενθάρρυνση των νέων του Δήμου μας να αποκτήσουν διδάγματα και αξίες της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της ανιδιοτέλειας.

A 028 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Πέραν της αποψινής εκδήλωσης, ο Δήμος Σωτήρας μέσω διαφόρων δράσεων φροντίζει να εμπεδώνει και να μεταδίδει το πνεύμα του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας.

Επίσης, σημαντικές προσπάθειες καταβάλλονται και στην ενθάρρυνση νέων ατόμων να συμμετέχουν με εθελοντικές δράσεις, κάτι το οποίο γίνεται εφικτό μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής Οργανωμένων Συνόλων, όπου τα Οργανωμένα Σύνολα του Δήμου μας διοργανώνουν από κοινού με την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου μας εκδηλώσεις προς ενίσχυση των κοινωνικών ομάδων της Σωτήρας.

A 010 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι νέοι εθελοντές των οποίων η βοήθεια στην οργάνωση και την πραγματοποίηση των μεγάλων εκδηλώσεων του Δήμου μας είναι αναμφισβήτητα πολύτιμη αλλά και ενθαρρυντική.

A 008 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Σημαντικές είναι και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Δήμος στη δημιουργία υποδομών για τον αθλητισμό και για την υγιή απασχόληση των νέων του Δήμου μας, όπως για παράδειγμα το νεοανακαινισθέν Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας το οποίο περιλαμβάνει όλες τις υποδομές για την απασχόληση των ποδοσφαιρικών ομάδων της επαρχίας μας, αλλά και την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού.

A 007 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Τέλος σημαντικό έργο για τον Δήμο μας θεωρείται η υλοποίηση του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών, ενός κέντρου-στολιδιού που θα κοσμεί  τόσο τη Σωτήρα, όσο και ολόκληρη την Επαρχία Αμμοχώστου. Ενός έργου που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πολιτιστικό πνεύμονα της περιοχής, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού, ζωγραφικής και αναγνωστήριο όπου θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας.

A 006 Γιώργος Τάκκας, Δήμος Σωτήρας, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τρισόκκας

Κυρίες και κύριοι,

Η σοβαρότητα με την οποία εργάζεται τόσο η Επιτροπή Πολιτισμού όσο και το εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου μας, αποδεικνύονται έμπρακτα σε εκδηλώσεις όπως η αποψινή. Σε μία εκδήλωση στην οποία εκτιμάται και επικροτείται η φιλανθρωπική και εθελοντική προσφορά, ενώ επιβραβεύεται η αθλητική επιτυχία. Ενθαρρύνουμε τους δημότες μας σε μορφές ψυχαγωγίας οι οποίες αποφέρουν ψυχική και σωματική υγεία.

Κλείνοντας τον αποψινό μου χαιρετισμό, θα ήθελα να συγχαρώ τους αποψινούς βραβευθέντες. Πρόκειται για ανθρώπους και σύνολα οι οποίοι υπερέβησαν το ατομικό τους συμφέρον και με αισθήματα ανιδιοτέλειας προσέφεραν χωρίς αντάλλαγμα στον συνάνθρωπό τους αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα. Πρόκειται, επίσης, για ανθρώπους που τα ψυχικά τους αποθέματα τους οδήγησαν να σημειώσουν σημαντικές επαρχιακές, παγκύπριες, πανελλήνιες ή και παγκόσμιες επιτυχίες στον χώρο του αθλητισμού και που ο Δήμος μας οφείλει να τους επιβραβεύσει ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον ΚΟΑ που αποδέχτηκαε την πρόσκληση μας και έθεσε υπό την αιγίδα του την όλη διοργάνωση, τον ΟΠΑΠ που ήταν ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης και την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου μας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης και της επιμέλειας του προγράμματος.

Σας συγχαίρω και πάλι και σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Famagusta.News / Εικόνες: Χριστόφορος Λυσής