Οι “Ομάδες για Ενδυνάμωση Γονέων” έρχονται και στη Σωτήρα

szulo Famagusta, FamagustaEvents, Sotira, Γονείς, Νέα Αμμοχώστου

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνουν τις Ομάδες Ενδυνάμωσης για γονείς.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί ένας χώρος όπου οι γονείς θα μπορέσουν να συζητήσουν αυτά που τους απασχολούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να πάρουν ενημέρωση και γνώσεις για όσα αφορούν την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και ευημερία των παιδιών και της οικογένειας.

Μέσα από τις συναντήσεις οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν δεξιότητες απαραίτητες για το γονεϊκό ρόλο αλλά ταυτόχρονα θα μπορέσουν να ενδυναμωθούν σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, διαχείρισης άγχους και θυμού κλπ.

Στις ομάδες, συζητούνται θέματα όπως η επικοινωνία στην οικογένεια, η διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών παιδιών και εφήβων, ο ρόλος του γονιού στην οριοθέτηση και την πειθαρχία, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο γονιός ως άτομο, το άγχος και ο θυμός του γονιού, σύγχρονες προκλήσεις για την οικογένεια και τα παιδιά και οποιοδήποτε άλλο θέμα απασχολεί τα μέλη της ομάδας.

Στην επαρχία Αμμοχώστου οι συναντήσεις θα γίνονται στη Σωτήρα, στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου με συντονίστρια την Ψυχολόγο, Μαρία Ευριπίδου.

Οι ομάδες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00-20:30.

Οι ομάδες θα ολοκληρωθούν σε 5 συναντήσεις, εβδομαδιαίας συχνότητας.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι ομάδες θα αποτελούνται από περιορισμένο αριθμό μελών. Δηλώσεις συμμετοχών στο 97725204 ή ηλεκτρονικά στο https://goo.gl/forms/PARENTSGROUP

Άλλες πόλεις:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Γραφεία Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου – Λεωφόρος Αθαλάσσας 104
Έναρξη: Τετάρτη 03/10/2018 Ωρα: 19:00 – 20:30
Συντονίστρια: Κριστίνα Παντελή – Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

ΛΕΜΕΣΟΣ
Πολυχώρος Λεμεσού – Κανάρη 34 (Παντοπωλείο)
Έναρξη: Παρασκευή 05/10/2018 Ώρα: 18:30 – 20:00
Συντονίστρια: Ραφαέλα Χαραλάμπους – Ψυχολόγος

ΛΑΡΝΑΚΑ
Κέντρο Πληροφόρησης Νέων «Θ. Θρασυβούλου»
Έναρξη: Τετάρτη 03/10/2018 Ωρα: 19:00 – 20:30
Συντονίστρια: Μαρία Κυριάκου – Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

Famagusta.News