Οριστικά στη Δερύνεια το “Cock” του ΘΟΚ

α Θέατρο, ΘΟΚ, Νέα Αμμοχώστου

Στη Δερύνεια θα φιλοξενηθεί τελικά η παράσταση του ΘΟΚ “Cock”.

Η παράσταση η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας αλλά αναβλήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας λόγω των μεγάλων αντιδράσεων που προέκυψαν, θα ανέβει τελικά την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. στο Κέντρο Ενηλίκων Δήμου Δερύνειας, Αίθουσα Νέα Σκηνή Δερύνειας «Τάκης Χριστοφίδης».

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας αποτελούσε από το 2013 την επίσημη έδρα των χειμερινών παραστάσεων του ΘΟΚ στην επαρχία Αμμοχώστου, φιλοξενώντας όλες τις παραστάσεις που εντάσσονταν στον καλεντάρι του οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εξέλιξη της ακύρωσης της παράστασης “Cock”, o ΘΟΚ έχει ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις για το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, κάτι που σημαίνει πως η εν λόγω συμφωνία αποτελεί πλέον παρελθόν.

COCK του Μάικ Μπάρτλετ

Γκέι, στρέιτ, λέξεις από τη δεκαετία του 60. Ακούγονται τόσο παλιές. Φρικτές φρικτές λέξεις… Γιατί μου λες πως το με τι κοιμάμαι είναι πιο σημαντικό από το με ποιόν άνθρωπο κοιμάμαι!

Μια ομοφυλοφιλική σχέση σε κρίση: όταν ο Τζων ερωτεύεται ξαφνικά την Γ., ο σύντροφός του, μετά από το πρώτο σοκ, αντιδρά, επιχειρώντας να τον κερδίσει ξανά με κάθε δυνατό μέσο. Η διεκδίκησή του δεν έχει όρια ούτε αναστολές.

Ένα έργο που ξεκινά σαν κωμωδία γύρω από το σεξουαλικό προσανατολισμό και καταλήγει σε έναν βαθύ προβληματισμό για την αγάπη και τους κανόνες της, ανεξάρτητα από ερωτικές προτιμήσεις. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το κείμενο του Μπάρτλετ ξεχωριστό: οι σεξουαλικές επιλογές δεν αντιμετωπίζονται με «τηλεοπτικούς» όρους ή εύκολα στερεότυπα. Την ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα και το προκλητικό πνεύμα του συγγραφέα καλείται να ζωντανέψει θεατρικά ο βραβευμένος με το περσινό βραβείο σκηνοθεσίας Κώστας Σιλβέστρος, με τη συνδρομή μιας δυναμικής ομάδας συντελεστών.

Παραστάσεις

Ελ. Αμμόχωστος:
Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 20.00
Κέντρο Ενηλίκων Δήμου Δερύνειας, Αίθουσα Νέα Σκηνή Δερύνειας «Τάκης Χριστοφίδης».

Τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία:
4, 5, 11, 12, 13 Ιανουαρίου, 20.30
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

Κατάλληλο για θεατές άνω των 18 ετών

Μετάφραση: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά,
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Κίνηση: Αλέξης Βασιλείου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός Σκηνοθέτις: Τζωρτζίνα Τάτση

Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Κώστας Καζάκας, Σοφία Μαρία Κικιλίντζια,
Ανδρέας Τσέλεπος

Τιμές Εισιτηρίων:
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου, άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Famagusta.News