Πλούσιο το πρόγραμμα για τον Κατακλυσμό στην Αγία Νάπα

Η Αγία Νάπα είναι έτοιμη να γιορτάσει την γιορτή του Κατακλυσμού/Ψαριού και το 7ο Φεστιβάλ Νερού.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι “οι 4ημερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή του Κατακλυσμού/Ψαριού & 7ου Φεστιβάλ Νερού θα πραγματοποιηθούν στον χερσαίο χώρο του γραφικού λιμανιού της Αγίας Νάπας από την Παρασκευή 14 μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 από τον Δήμο Αγίας Νάπας”.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας “έχει καταρτίσει ένα πλούσιο και εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Στόχος του Δήμου με τη διοργάνωση αυτής της Λαϊκής Γιορτής είναι η διατήρηση και η προβολή των ηθών και εθίμων της Κύπρου”.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία που θα δώσει το Σάββατο 15 Ιουνίου ο Ελληνας καλλιτέχνης Γιάννης Πάριος και η συναυλία του πρωτοεμφανιζόμενου Ελληνα τραγουδιστή Μάκη Δημάκη την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει επίσης κυπριακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας, Σάββατο & Κυριακή 15 και 16 Ιουνίου, σάτιρα από τις “γριούλες” της κυπριακής τηλεόρασης “Πόπη και Άντζελα” το Σάββατο 15 Ιουνίου, νησιώτικους χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας τη Δευτέρα 17 του μήνα και διαγωνισμό τσιαττιστών, ερωτικών τραγουδιών και ποιημάτων, στον οποίο συμμετέχουν γνωστοί Λαϊκοί ποιητές που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Tην έναρξη του προγράμματος του Σαββάτου 15 Ιουνίου θα κάνει η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, η οποία θα παιανίζει κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου μέχρι το χώρο της εκδήλωσης και θα τη συνοδεύει η ομάδα μαζορετών της Αιμιλίας Σαλούτα – Coach-Choreographer Εθνικής Ομάδας Κύπρου.

Στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας θα διεξαχθούν από τις 14 μέχρι τις 17 του μήνα Fly Board Show, με τους Exclusive Cyprus Distributor, την Κυριακή 16 Ιουνίου Παγκύπριοι Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι ενώ τη Δευτέρα στις δέκα το πρωί θα πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Νερού.

Στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, θα προσφέρονται στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάσουν οι ψαροταβέρνες της γύρω περιοχής και θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση Φωτογραφίας και ειδών αλιείας.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Ιερείς και πιστοί θα επιβιβαστούν σε ψαρόβαρκες όπου θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων σε χώρο ανοικτά του λιμανιού.

Χορηγός Επικοινωνίας: Famagusta.News

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εξήγγειλε την υποψηφιότητά του ο Χρήστος Ζαννέτου