ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ: Λαμπαδηφόρος πολιτισμού στους αποδήμους της Αγγλίας

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ πραγματοποίησε την καλλιτεχνική εκδήλωση “Πάσχα της Ρωμηοσύνης” στην Αίθουσα Gracepoint στο Islington του Λονδίνου. Διοργανωτής ήταν η κοινότητα της ενορίας Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου και Ιωάννου του Τιμίου Προδρόμου στο Holloway που είχε ως στόχο την ενίσχυση των έργων ασφαλούς περίφραξης του Ναού.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας με την παρουσία αλλά και με χαιρετισμό του Θεοφιλεστάτου Χωρεπἶσκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου, του Δημάρχου του Islington Councillor Dave Poyser, του Προέδρου όλων των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων της Iεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Μάριου Μιναΐδη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια από διάφορες περιοχές και εποχές του ελληνισμού, κείμενα, προβολές και κυπριακούς χορούς. Τόσο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα όσο και η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου έδωσαν ένα χαρακτήρα πανηγυριού και έντονης ελληνικότητας μέσα στην καρδιά του Λονδίνου. Γενικά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ τίμησε όχι μόνο τον τόπο έδρας του την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου αλλά και όλη την Κύπρο, μια και όπως αναφέρθηκε από ανθρώπους που σχετίζονται με τα καλλιτεχνικά δρώμενα και τα κοινά της παροικίας, ίσως είναι η μοναδική φορά που ένα τόσο μεγάλο σύνολο μεταβαίνει στο Λονδίνο για να παρουσιάσει μια εκδήλωση αυτού του επιπέδου και περιεχομένου.