ΣΩΤΗΡΑ: Αυτό είναι το πρόγραμμα και οι καλλιτέχνες για το 44ο Φεστιβάλ Κολοκασιού

Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Κύπρου ξανάρχεται στη Σωτήρα Αμμοχώστου - Ημερομηνίες, πρόγραμμα και όλες οι πληροφορίες που πρέπει αν γνωρίζεις

36895 sitesdefaultfileskolokasi2 1 JDKUAw2.width 1200 exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, επιστρέφει ανανεωμένο το πολυαναμενόμενο 44ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού® του Δήμου Σωτήρας.

Το Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:00μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας, μετρά πέραν του μισού αιώνα ζωής και αναμένεται και φέτος να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Το κοινό μεταξύ άλλων θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα αναλάβουν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ο Μάκης Δημάκης, η Βασιλική Νταντά και οι Droulias Brothers.

Το Φεστιβάλ έχει καταστεί θεσμός όχι μόνο για τα δρώμενα της Σωτήρας και της Επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και για όλη την Κύπρο, αναδεικνύοντας ένα από τα πλέον παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, το κολοκάσι, που ως γνωστό έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόν Π.Ο.Π. με την επωνυμία Κολοκάσι Σωτήρας / Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας.

Ο Δήμος Σωτήρας ως ο πλέον μεγαλύτερος παραγωγός του παραδοσιακού αυτού προϊόντος με τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες, σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει διάφορες εκστρατείες προώθησης του κολοκασιού, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η αναβάθμιση του ομώνυμου Φεστιβάλ.

Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα φεστιβάλ τα οποία διοργανώνονται στο νησί μας, ενώ φέτος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει με δωρεάν γευσιγνωσία τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις εναλλακτικές συνταγές με βάση το κολοκάσι, τις οποίες δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ επαγγελματίες σεφ και bartenders.

Η είσοδος ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των €5 για άτομα άνω των 12 ετών και περιλαμβάνει δωρεάν γευσιγνωσία κολοκασιού.

Εισιτήρια διατίθενται μόνο στην είσοδο του Φεστιβάλ.

Τα ταμεία ανοίγουν στις 7:00μ.μ.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου.

301634010 380510470924750 8823261822437400867 n exclusive, Φεστιβάλ Κολοκασιού