ΣΩΤΗΡΑ: Το Υπουργείο Άμυνας τίμησε τους 38 ήρωες της ΕΟΚΑ επ. Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Υπουργείο Άμυνας διοργάνωσε χθες Παρασκευή 30 Μαρτίου επετειακή εκδήλωση στο δημοτικό μέγαρο του Δήμου Σωτήρας για τον εορτασμό της 1ης Απριλίου, κατά την οποία τιμήθηκαν οι οικογένειες των πεσόντων αγωνιστών πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης ο οποίος τόνισε ότι «νιώθουμε δέος, διότι περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που ξεπέρασαν τα ανθρώπινα όρια. Ανθρώπους που με το θάρρος τους και τη λεβεντιά τους εξύψωσαν όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό. Νιώθουμε, επίσης, υπερηφάνεια, διότι είναι οι δικοί μας ήρωες.  Άνθρωποι που την κρίσιμη ώρα δεν υπάκουσαν στους νόμους της υποτιθέμενης λογικής και των πιθανοτήτων και βάδισαν τον δρόμο που τους υπέβαλλε η ψυχή τους».

DSC 7142 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Στη συνέχεια της ομιλίας του εξήρε το μέγεθος της θυσίας τους και υπογράμμισε ότι «αφού ήπιαν το κρασί των αθανάτων, ζουν για πάντα μέσα μας. Έγιναν μέρος της δικής μας ψυχής, πεμπτουσία της δικής μας ζωής, έγιναν χρυσά κεφάλαια της δικής μας ιστορίας, της ιστορίας του έθνους μας. Της ιστορίας που γράφει ότι ο Αγώνας της ΕΟΚΑ δόθηκε με κύρια όπλα την αγάπη για την πατρίδα και τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης».

DSC 7123 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Ο κ. Υπουργός έκλεισε την ομιλία του με το μήνυμα ότι «αυτό που οι ήρωές μας ζητούν και προσδοκούν είναι να φανούμε αντάξιοί τους. Να επιδείξουμε κι εμείς με τη σειρά μας συναίσθηση του καθήκοντος, αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το κοινό καλό. Στοιχεία απαραίτητα για κάθε λαό που θέλει να επιβιώσει και να προχωρήσει».

DSC 7120 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε 38 οικογένειες πεσόντων αγωνιστών.

DSC 7118 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 κ. Θάσος Σοφοκλέους.

DSC 7136 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επετειακά τραγούδια από τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).

DSC 7139 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ DSC 7127 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ DSC 7130 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ DSC 7125 exclusive, Εθνική Φρουρά, ΕΟΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣFamagusta.News