Επ. Αμμοχώστου: Δοκιμάσαμε και προτείνουμε 10 αγαπημένες ταβέρνες με ποιοτικό μεζέ

Εξερευνούμε δέκα αγαπημένες ταβέρνες σε Παραλίμνι, Πρωταρά, Αγία Νάπα, Δερύνεια και Λιοπέτρι με καλό μεζέ και μουσική!

photo 1 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Η επαρχία Αμμοχώστου φημίζεται για τις ωραίες ταβέρνες με ποιοτικό μεζέ και ωραία μουσική που συνδυάζουν καλύ εξυπηρέτηση σε όμορφο περιβάλλον. Η ομάδα του Famagusta.News επισκέφθηκε και δοκίμασε δέκα ταβέρνες σε Παραλίμνι, Πρωταρά, Αγία Νάπα και Δερύνεια και σου τις προτείνει… ανεπιφύλακτα!

Τταπής, Παραλίμνι

Αποκλείεται να μην έχεις ακούσει για την ξακουστή ταβέρνα του Τταππή. Ιδιαίτερα γνωστή για τον πλούσιο μεζέ της, που είναι όλο νοστιμιά, ξεκινώντας με ζεστό ψωμί, εξαιρετικά κρύα ορεκτικά, χαλλούμι, πολύ καλό σουβλάκι από μπέικον και λούντζα, έμφαση στα φρέσκα υλικά, γενναίες μερίδες, καλοψημένο σουβλάκι και κάθε λογής κρεατικό. Άλλωστε, δεν αποτελεί άδικα μία από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες του νησιού. Μπορείς, επίσης, να διαλέξεις και ψαρομεζέ ή αν πας καθημερινή να επιλέξεις και κάποιο πιάτο σε μερίδα. Απαραίτητη κράτηση το σαββατοκύριακο.

Δε-Κυ 17.30-24.00, Σταδίου 92, Παραλίμνι, Τηλ. 23821959

1 Copy Copy 9 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Ρόπας, Παραλίμνι

Ατμοσφαιρική ταβέρνα με χαρακτήρα και υπέροχη αυλή το καλοκαίρι. Η οικογενειακή ταβέρνα Ρόπας υποδέχεται τους φίλους της καλής, σπιτικής Κυπριακής κουζίνας, με έμφαση στην ποιότητα, την γεύση και την εξυπηρέτηση. Αν σου αρέσει η Κυπριακή και μεσογειακή κουζίνα, πρέπει να επισκεφτείς την Ταβέρνα Ρόπα στο Παραλίμνι. Εδώ θα απολάυσετε παραδοσιακά φαγητά που θα χαρίσουν μία διαφορετική αίσθηση στα βράδια σας. Ο συνδυασμός των εκλεκτών κρεάτων, της οικογενειακής ατμόσφαιρας αλλά και των προσιτών τιμών απογειώνει την γευστική σας εμπειρία σε άλλο επίπεδο!

Δε-Σα 18:00-23:00, Σταδίου 63, Παραλίμνι, Τηλέφωνο: 23820025

1 Copy 2 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Φεγγαρόγνεμα, Λιοπέτρι

Το Φεγγαρόγνεμα ξέρει να σερβίρει εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες αλλά και ολόφρεσκα ψάρια και καλαμάρια ψαρεμένα από την δική της βάρκα. Η ιδέα του Φεγγαρογνέματος ξεκινά από την αγάπη των ιδιοκτητών στο καλό φαγητό. Αυτή η αγάπη έγινε έμπνευση, η έμπνευση οδήγησε στην δημιουργία και κάπως έτσι «γεννήθηκε» το 2008 μετατρέποντας την παραδοσιακή αυλή του Τάκκα σε μια ταβέρνα με απλή φιλοσοφία και παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες. Όλες οι πρώτες ύλες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι 100 % ντόπια από μικρούς παραγωγούς της περιοχής και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την εποχικότητά τους δίνοντας μια έξτρα πινελιά γεύσης και νοστιμιάς. Εκεί οι άνθρωποί της θα φροντίσουν, από την ώρα που θα πάρεις θέση, να σου φέρουν ό,τι πιο νόστιμο, παραδοσιακό και φρέσκο ετοιμάζει η κουζίνα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που πέρα από γνωστή είναι και ιδιαίτερα αγαπητή σε ντόπιους και επισκέπτες για την ποιότητα του φαγητού της και την άψογη εξυπηρέτησή της. Μπορείς να απολαύσεις το υπέροχο φαγητό συνδιάζοντας το με μουσικά λαικά και όχι μόνο σχήματα τα οποία φιλοξενεί κάθε Πέμπτη αλλά και μερικές Παρασκευές με γκεστ καλλιτέχνες.

Δε-Σα 18:00-23:00, Μιχάλη Καραολή 5, Λιοπέτρι, Τηλ. 99491815

1 Copy Copy 10 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Αύρα, Αγία Νάπα

Ο όμορφα διακοσμημένος χώρος, με πέτρα και ξύλο, μεγάλες καμάρες και πήλινα πιθάρια, σε συνδυασμό με το αυθεντικό, κυπριακό φαγητό της, δημιουργούν μια ακαταμάχητη ‘αύρα’. Εδώ θα απολαύσεις μεζεδάκια ή μαγειρευτά, όπως αφέλια και κλέφτικο. Πριν πας μάθε, αν υπάρχει ζωντανή ελληνική μουσική, θα απογειώσει το βράδυ σου.

Δε-Κυ 12.30-24.00, Διεύθυνση: Λεωφόρος Νησί 2, Τηλ. 23722208

 

1 Copy Copy 11 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Καμπαναρκό, Δερύνεια

Στη πλατεία της εκκλησίας Παναγιά στη Δερύνεια, στεγάζεται το «Καμπαναρκό». Η μοναδική αυτή ταβέρνα με την ανανεωμένη έκδοση της παραδοσιακής ταβέρνας, κρατάει και συνδιάζει τις Κυπριακές γεύσεις την ποιότητα και την κουλτούρα.Η ιδέα γεννήθηκε στα αποκαΐδια της πανδημίας και το Καμπαναρκό μετράει τώρα τρία χρόνια λειτουργίας!Μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου, όπως και δύο πολύ σημαντικά βραβεία στο Best Cyprus Foods Award ως η πρώτη ανερχόμενη ταβέρνα στις προτιμήσεις του κοινού στις μηχανές αναζήτησης.Ο σεφ και ιδιοκτήτης της ταβέρνας βάζει όλο του το πάθος, έμπνευση και πείρα για να δώσει στο κοινό ότι πιο φρέσκο, ξεχωριστό, ποιοτικό και νόστιμο!Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις νόστιμα φαγητά και εκλεκτούς εποχιακούς και νηστίσιμους μεζέδες, όλα φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες.Τις Παρασκευές και τα Σάββατα το Καμπαναρκό μεταμορφώνεται θέλοντας να χαρίσει στο κοινό στιγμές διασκέδασης μέσα από την ζωντανή μουσική και το υπέροχο σχήμα επί σκηνής.Η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο και ο συνδυασμός ποιοτικών μεζέδων, γμάκας ποτών και ανεβαστικής ζωντανής μουσικής μένει αξέχαστος!

Δε-Κυ 18:00-00:00, Δημοκρατίας 32, Δερύνεια Τηλ. 23743943, 96423838

1 Copy Copy 12 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Το Σουβλάκι του Σουκρή, Πρωταράς/Παραλίμνι

Το σουβλάκι του Σουκρή δεν είναι το κλασσικό σουβλάκι που περιμένεις. Πρόκειται για αυθεντικό, χειροποίητο σουβλάκι από μαριναρισμένο και καλομαγειρεμένο κρέας ενώ συνδυάζει μια διαφορετική φιλοσοφία στο σερβίρισμα. Όλα τα κρεατικά σερβίρονται στη λαδόκολλα με Ελληνική πιτούλα, ενώ υπάρχουν και επιλογές ‘τυλιχτού’ σε Ελληνική ή Κυπριακή πίτα. Αξίζει να δοκιμάσεις τους κολοκυθοκεφτέδες, τις νόστιμες τυροκροκέτες και την πολίτικη σαλάτα και να δημιουργήσεις μια ποικιλία κρεατικών στη μέση επιλέγοντας σουβλάκι χοιρινό, σουβλάκι κοτόπουλο, μπριζολάκι λαιμού, όπως επίσης πανσέτα και λουκάνικο. Οι πιο πάνω επιλογές εγγυούνται να ικανοποιήσουν τη γεύση και του πιο απαιτητικού καλοφαγά.
Ο Σουκρής είναι ένα στέκι με άρωμα Θεσσαλονίκης στο κέντρο του Παραλιμνίου, ενώ πρόσφατα άνοιξε και νέο μαγαζί στην κεντρική λεωφόρο ξενοδοχείων στον Πρωταρά, όπου είναι ανοικτός καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Και το καλύτερο; Μπορείς να επιλέξεις το αγαπημένο σου φαγητό και να το απολαύσεις με dine-in, είτε να παραγγείλεις online για delivery ή take-away!

Πρωταράς: Πρωταρά 66, 5296 | Τηλ. 23833339 | 12:00 – 00:00 (καθημερινά)
Παραλίμνι: Πρωταρά 46, 5288 | Τηλ. 23742121 | 17:00 – 23:00 (καθημερινά, εκτός Κυριακής)

1 Copy Copy 13 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Φλώρης, Δερύνεια

Αν θες καλό φαγητό και αυθεντική παραδοσιακή εμπειρία, οι δρόμοι οδηγούν στην Δερύνεια. Μπροστά αρκιβώς από το γήπεδο αναγέννησης στην Δερύνεια, στεγάζεται η παραδοσιακή ταβέρνα “Floris”. Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες ταβέρνες της Δερύνειας, με τον κόσμο να την προτιμά χωρίς δεύτερη σκέψη χάρη στο φιλικό περιβάλλον και, φυσικά, στο νόστιμο φαγητό. Με πιάτα που εξυμνούν την κυπριακή κουζίνα και μαστοριά στη σχάρα ο Φλωρής υπόσχεται μία άκρως απολαυστική εμπειρία. Με πινελιές παράδοσης στο ντεκόρ και οικογενειακή ατμόσφαιρα η ταβέρνα προσφέρει περιποιημένους, κλασικούς κυπριακούς μεζέδες και κρέατα στα κάρβουνα. Εδώ θα βρεις μεταξύ άλλων και εκλεκτά πιάτα ημέρας από φρέσκα, εποχιακά υλικά.

Δε-Σα 16:00-23:00, Σταδίου, Δερύνεια, Τηλ: 23 825700

12322897 2011486895743447 4669356844737768117 o exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Βαγγέλης, Πρωταράς

Η Ταβέρνα Βαγγέλης είναι μια από τις παλαιότερες ταβέρνες της Κύπρου, με ιστορία που πάει πίσω στο 1948 και μια οικογενειακή παράδοση που ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στο μενού θα βρείτε κυπριακούς μεζέδες, μεγάλη ποικιλία κρεατικών, επιλεγμένα θαλασσινά, αλλά και παραδοσιακές νοστιμιές, όλα φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αγάπη από φρέσκα και ντόπια προϊόντα της περιοχής. Οι καρροτοκεφτέδες, τα αυγά ντομάτα και φέτα, το κριθαρότο με γαρίδες και το βοδινό συκώτι είναι κάποιες απ΄ τις επιλογές που δεν πρέπει να παραλείψετε. Θα βρειτε την Ταβέρνα Βαγγέλης ανοικτή ολόχρονα στο κέντρο του Πρωταρά. Μπορείτε να απολαύσετε την άψογη φιλοξενία και τα καλοφτιαγμένα πιάτα στην μπροστινή βεράντα δίπλα στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο, ή πιο ήσυχα στην πίσω βεράντα απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου και τη θέα της θάλασσας του Πρωταρά.

Δε 15:00-23:00, Τρ-Κυ 12:00-23:00, Διεύθυνση: Πρωταρά 27, Τηλ. 23821456

1 Copy Copy 14 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Πινιά, Περνέρα, Πρωταράς

Η ιστορία του εστιατορίου «Πινιά» ξεκινά το 1976, όταν ο Σπύρος Φλοκκάς άνοιξε τις πόρτες της ομώνυμης ταβέρνας στις γειτονιές του Παραλιμνίου για όλους τους συγχωριανούς του. Η ιδέα της ταβέρνας γεννήθηκε μέσα από την αγάπη και το μεράκι του ιδιοκτήτη για το παραδοσιακό κυπριακό φαγητό, φτιαγμένο με τα καλύτερα φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Πολύ σύντομα η φήμη της ταβέρνας εξαπλώθηκε και οδήγησε το 1992 στη δημιουργία του εστιατορίου «Πινιά» που γνωρίζουμε σήμερα.

Οι άνθρωποι του εστιατορίου «Πινιά», με εμπειρία πέραν των 40 χρόνων, πιστεύουν στις διαχρονικές αξίες που το καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο επιτυχημένα στην επαρχία Αμμοχώστου. Σήμερα λοιπόν, που τη σκυτάλη έχει αναλάβει η νέα γενιά, το εστιατόριο εξακολουθεί να εκπλήσσει τους ουρανίσκους μας, χάρη στις μυστικές συνταγές της γιαγιάς, το καλό κρασί και την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών.

Σαν πάρεις θέση στον φιλόξενο χώρο του, κάτω από την κλιματαριά που θα σου ξυπνήσει μνήμες από τα παιδικά σου χρόνια θα ζήσεις την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία. Η μεγάλη ποικιλία στο μενού θα σε ταξιδέψει γαστριμαργικά σε κάθε γωνιά του νησιού αφού στα τραπέζια καταφθάνουν πλούσιοι κρεατομεζέδες, ψαρομεζέδες και άλλα παραδοσιακά κυπριακά σπιτικά φαγητά, πεντανόστιμα και μαγειρεμένα όπως παλιά.

Ο μουσακάς, τα μακαρόνια του φούρνου, τα κουπέπια, οι κεφτέδες και φυσικά το ξεχωριστό οφτό κλέφτικο έχουν γίνει ανάρπαστα και μας κάνουν να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.

Τρ-Πα 17:00-22:30, Σα 12:30-23:00, Κυ 12:30-16:00, Πινιάς 32, Περνέρα, Παραλίμνι, Tηλ: 23831004

1 Copy Copy 1 exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες

Καμασιάς, Παραλίμνι

Η ιστορία της ταβέρνας ξεκινά κοντά στο 1970. Ξεκίνησε από ένα μικρό καφενεδάκι της εποχής και ένα μικρός χώρος για φίλους μεζετζιηδες. Πάντα κύριος σκοπός οι παραδοσιακές συνταγές του τόπου να είναι ψηλά στην κουζίνα του Καμασιά. Υπάρχει πάντα μία μεγάλη γκάμα από πιάτα για καλούς κρεατοφάγαδες όπως και επίσης για χορτοφάγους και με την εποχή για ψαρι. Τα τελευταία χρόνια η ταβέρνα έγινε χώρος για πολύ κόσμο που θέλει να διασκέδαση. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στήνεται μεγάλο γλέντι. Ο εσωτερικός μας χώρος είναι πολύ ζεστός. Διακοσμημένος κατάλληλα που σε οδηγεί στην κυπριακή κουλτούρα. Πολλά στοιχεία από τα παλιά. Φωτογραφίες της οικογένειας, τζάκι και πολλά παλιά αντικείμενα! Μια κάβα που αριθμεί γύρω στις 100 ετικέτες από Κύπρο και Ελλάδα. Ο εξωτερικός χώρος αποτελείται από τρεις βεράντες. Γύρω στα 200 ατομα. Άνετος χώρος, αερικός που σε παίρνουν σε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές στο ωραίο Παραλίμνι. Τις περιόδους του καλοκαιριού μπορείτε να βρείτε ολόφρεσκα ψαρια από την περιοχή μας , από τον όμορφο Κάππαρη μέχρι την Αγία Ναπα. Όπως κουρκουνες, μπαρμπούνια, συναγρίδες, ορφούς. Και όπως είπαμε συνοδεία με καλό κρασι από την κάβα μας, ή ζιβανία του τόπου μας μέχρι μπύρα και ούζο.

Τρ-Σα 18:00-00:00, Κυ 12:30-00:00, Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, Τηλ. 23825144

4953881D 3A66 4AED 94A6 935B5416596E scaled exclusive, FamagustaLife, life, Ταβέρνες