Η νέα άφιξη του Πρωταρά λέγεται «Ciacco»

Με αυθεντικά ιταλικά πιάτα και ναπολιτάνικη σπιτική πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο

Ciacco2 Πρωταράς

Το Ciacco είναι το νέο, ιταλικό εστιατόριο της κεντρικής λεωφόρου του Πρωταρά που έχει κερδίσει ήδη την προσοχή του κοινού, τόσο λόγω του ιδιαίτερου του design, όσο και των συχνών αναρτήσεων πελατών του στα social media, που παρουσιάζουν με τον δικό τους ευφάνταστο τρόπο τα πιάτα της επιλογής τους από το μενού του αυθεντικού αυτού ιταλικού μαγαζιού.

Οι δημιουργοί του Ciacco είναι αρκετά γνώριμοι στην περιοχή καθώς πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της φημισμένης κυπριακής ταβέρνας «Βαγγέλης», οι οποίο, με την αξιοπιστία και την εμπειρία χρόνων στον τομέα της εστίασης, παρουσίασαν μια νέα πρόταση για την περιοχή, που βασίζεται στο τρίπτυχο: πίτσα, πάστα και κοκτέιλ. Πηγή έμπνευσης για την ονομασία του νέου εστιατορίου αποτέλεσε ο «Ciacco», ένας από τους χαρακτήρες της «Κόλασης του Δάντη», που δημιούργησε ο μεγάλος Ιταλός ποιητής, και τον οποίον χαρακτήριζε η λαιμαργία.

Ciacco1 Πρωταράς

Ο χώρος αποτελείται από μία μεγάλη, ανοικτή βεράντα, με ψηλά και χαμηλά τραπέζια, με κύρια υλικά το ξύλο και το μέταλλο, ενώ όμορφες πινελιές, προσδίδουν στην ατμόσφαιρα, μια πιο εξωτική νότα. Παράλληλα, το εντυπωσιακό μπαρ του μαγαζιού σερβίρει μία σειρά από signature, κλασικά κοκτέιλ και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Ο σεφ Φλώρος Κυριάκου, με εμπειρία χρόνων σε ιταλικά εστιατόρια της Αγγλίας, υπογράφει το μενού, το οποίο περιλαμβάνει antipasti, έξι ορεκτικά πιάτα, πέντε δροσερές σαλάτες με μεσογειακό χαρακτήρα και υλικά, επιλογές από ραβιόλι, ριζότο αλλά και επτά κυρίως πιάτα ιταλικής γαστρονομίας, με πινελιές από κυπριακά ντόπια υλικά, όπως κολοκάσι.

Ένας ξυλόφουρνος που έφτασε στην Κύπρο ειδικά για το «Ciacco» ψήνει δέκα διαφορετικά είδη χειροποίητης, αυθεντικής, ναπολιτάνικης πίτσας, με επιλογές και για χορτοφάγους. Πίτσες όπως η κλασική Μαργαρίτα, η λαχταριστή Quatro formaggi, η πικάντικη Diavole, η εκλεπτυσμένη Portobellini Florentine, η δημιουργική Cipriota φτάνουν στο τραπέζι μαζί με έντεκα διαφορετικά πιάτα ζυμαρικών.

Η νέα άφιξη του Πρωταρά, υπόσχεται μία μοναδική, infernal taste εμπειρία, αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, σε ένα χώρο που μπορείτε να απολαύσετε ένα ευχάριστο δείπνο, με τη μουσική λίγο μετά τις 23:00, όταν πλέον κλείνει η κουζίνα, να ανεβάζει ντεσιμπέλ και το μπαρ να συνεχίζει να σερβίρει divine-και όχι μόνο ποτά, μέχρι και τη 01:00.

Πληροφορίες:
• Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 17:30-23:00 (κλείνει η κουζίνα), 01:00 (κλείνει το μπαρ).
• Διεύθυνση: Λεωφόρος Πρωταρά 53, Πρωταράς
• Τηλ.: 23 040900 (το εστιατόριο λειτουργεί χωρίς κράτηση).
• Facebook: Ciacco.cy
• Instagram: ciacco.cy

Logo Ciacco Inverted Black Ciacco Inverted Black Πρωταράς