Ντορέτα και Ντάνος παρουσιάζουν τα Time Out Eating Awards

a Time Out, Time Out Eating Awards

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, τα Time Out Eating Awards, γιορτάζουν φέτος 13 χρόνια και διοργανώνονται για ακόμη μία χρονιά, για να επιβραβεύσουν τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού.

Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso.

a2 Time Out, Time Out Eating Awards

Το περιοδικό Time Out, ο πρώτος οδηγός διασκέδασης της Κύπρου, διοργανώνει τα βραβεία με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία 13 χρόνων καθιστούν τα Time Out Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο, που μπορεί περήφανα να πει ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Τα Time Out Eating Awards είναι ένας διεθνής θεσμός και διοργανώνεται σχεδόν από όλα τα Time Out, που κυκλοφορούν στον κόσμο. Το Time Out φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς τους αναγνώστες του και προς τους εστιάτορες, ιδιοκτήτες και σεφ εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης.

Με αγάπη προς τη Φύση και τα πλούσια υλικά, που μας προσφέρει, επιβραβεύουμε τους καλύτερους, που την αναδεικνύουν και τη σέβονται και δημιουργούν τις πιο γευστικές αναμνήσεις της χρονιάς!

Η λαμπερή τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στο Royal Hall στη Λευκωσία, με παρουσιαστές την Ντορέττα Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Αγγελόπουλο!

Το μενού της βραδιάς θα επιμεληθεί για τους προσκεκλημένους ο πολυβραβευμένος Κύπριος Σεφ Χριστόφορος Πέσκιας.

α3 Time Out, Time Out Eating Awards

Oι κατηγορίες είναι 10 και είναι οι ακόλουθες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο 2016 μέχρι τον Μάιο 2017), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου (εστιατόρια που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price (εστιατόρια που σερβίρουν ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή), Μεσογειακή Κουζίνα, καθώς και το Best Beer Place by KEO (ξεχωρίζει το μέρος, στο οποίο μπορείς να συνδυάσεις με επιτυχία το κατάλληλο πιάτο με την μπίρα σου). Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα βραβευθεί το εστιατόριο, που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Time Out ως «Το αγαπημένο των αναγνωστών» και είναι ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση.

a1 Time Out, Time Out Eating Awards

Αναλυτικά οι κατηγορίες και τα υποψήφια εστιατόρια εδώ

Το κάθε εστιατόριο στην εκάστοτε κατηγορία, για να είναι υποψήφιο, πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 72 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, που συστάθηκε από το Time Out, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης. Η διαδικασία επιλογής γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων και προτύπων του Time Out International.

Όπως κάθε χρόνο, θα δοθούν και φέτος τιμητικά βραβεία στο εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα Κρασιών, στον Σεφ της Χρονιάς, και το Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς.

Τα βραβευμένα εστιατόρια της Κύπρου για το 2017 μπορείτε να τα βρείτε στο Time Out Δεκεμβρίου, που κυκλοφορεί στις 29/11/2017.

“Δέκατατρίτα βραβεία Time Out και πολύ τυχερά!”
“Ο λόγος επειδή έχουμε την χαρά και την τιμή να επιβραβεύουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρο στη μεγαλύτερη γιορτή της γαστρονομίας του τόπου μας! Για φέτος ο πολυβραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας έχει ετοιμάσει ένα δημιουργικό μενού που θα μας ταξιδέψει στις γεύσεις του κόσμου με έμφαση την κυπριακή παράδοση και που ανυπομονώ πολύ να δοκιμάσω. Και οι παρουσιαστές μας πιστεύω θα παρουσιάσουν τα βραβεία με τρόπο μοναδικό. Τον Ντάνο θα τον δούμε δίπλα στην εκρηκτική Ντορέτα για πρώτη φορά και σε ρόλο παρουσιαστή. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και στα 72 υποψήφια εστιατόρια και εύχομαι να συνεχίσουν ν’ ανεβάσουν τον πήχη κάθε χρόνο και πιο ψηλά και να μας συναρπάζουν με τις γεύσεις και την δημιουργικότητα τους! Εμείς είμαστε πάντα δίπλα τους να τους αναδείξουμε και να δώσουμε το πιο μεγάλο μας χειροκρότημα!”
Μαριλένα Ιεροδιακόνου
Project Leader Time Out Eating Awards
Διευθύντρια Περιοδικών Συγκροτήματος ΔΙΑΣ

“Το ταξίδι στον μοναδικό κόσμο της γεύσης συνεχίζεται”
Το Time Out Cyprus με μεγάλη περηφάνια διοργανώνει και φέτος, για 13η συνεχή χρονιά, τα πιο νόστιμα βραβεία – τα Time Out Eating Awards που είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου. Με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων εστιατορίων του νησιού, το ταξίδι στον μοναδικό κόσμο της γεύσης συνεχίζεται με πλήρη αίσθηση ευθύνης και την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα και θα συνεχίζουμε να βραβεύουμε τους καλύτερους στον χώρο της εστίασης.
Πόπη Βακή
Αρχισυντάκτρια Time Out Cyprus

Επίσης, μην χάσετε τη συνεχή ενημέρωση από τη βραδιά των βραβείων μέσω του Time Out Portal (www.timeoutcyprus.com) και του Application Time Out Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android).

Παρουσιάζει η Nespresso
Στηρίζει δυναμικά η Τράπεζα Κύπρου
Χορηγοί: Το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό San Pellegrino, το φυσικό μεταλλικό νερό από τους λόφους της Τοσκάνης Aqua Panna, τα κρασιά από τo Οινοποιείο Nico Lazaridi, η Σαμπάνια Jacquart, τα Παγωτά Movenpick, η ΚΕΟ, η Anco Catering Equipment και τα Προγράμματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Intercollege.
Επίσημος Αερομεταφορέας: Cobalt
Χορηγός Φιλοξενίας: Hilton Cyprus
Υποστηρικτές: Delifrance, Landas Colours, Solomou Garden Centre, Sophia Design, Makaron Boutique.
Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Intercollege.

Πηγή: TimeOutCyprus