Διασωληνωμένος πλέον ο Δημήτρης Χριστόφιας

cache 1500x3000 Analog medium 516623 61612 2342018 Δημήτρης Χριστόφιας

Σταθερή, αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του, αξιολογήθηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στον κ. Χριστόφια.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, μετακλήθηκε Ιατρός Λοιμοξιολόγος από το εξωτερικό, ο οποίος, σε συνεργασία με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τη θεραπεία του ασθενούς.

Διαβάστε αυτούσιο το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν:

“Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από χθες, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά παραμένει κρίσιμη.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του, αξιολογήθηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στον κ. Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι με ενέργειες της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, μετακαλείται Ιατρός Λοιμοξιολόγος από το εξωτερικό, ο οποίος, σε συνεργασία με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τη θεραπεία του ασθενούς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση”.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρει επίσης πως το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς του Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου επισκέφτηκε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας το απόγευμα και ενημερώθηκε κατ’ ιδίαν για την κατάσταση της υγείας του.