Ανακοίνωσε πως της απομένουν λίγες μέρες ζωής και πέθανε την επόμενη μέρα…

ImageHandler BBC, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, έφυγε από τη ζωή, Ρέιτσελ Μπλαντ

Η δημοσιογράφος του BBC, Ρέιτσελ Μπλαντ, πριν από δύο χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού.

Επέλεξε να κρατήσει μια γενναία στάση απέναντι του, να γνωστοποιήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και να στείλει τα δικά της μηνύματα.

Δίνοντας “μάχη” με τον καρκίνο, ενημέρωνε τον κόσμο για την εν λόγω ασθένεια, ήταν πάντα αισιόδοξη και προσπαθούσε να εξαλείψει το κοινωνικό στίγμα των καρκινοπαθών. Χθες, μια ανάρτηση της στα social media, “πάγωσε” τους διαδικτυακούς της φίλους, καθώς γνωστοποίησε πως οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως δεν της έμενε αρκετός χρόνος ζωής.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Όπως είπε και ο μύθος Frank Sinatra: Φοβάμαι πως ήρθε η ώρα μου φίλοι μου. Και μάλιστα ξαφνικά. Μου είπαν πως μου μένουν μέρες…Είναι πολύ σουρεαλιστικό». Δυστυχώς, η 40χρονη άφησε σήμερα τη τελευταία της πνοή και το δυσάρεστο γεγονός ανακοινώθηκε από τον σύζυγο της, μέσω Instagram.

“Ήταν απίστευτα ταλαντούχα, μία υπέροχη κόρη, αδερφή, θεία, ανιψιά, σύζυγος και πάνω απ’ όλα μητέρα του μικρού Φρέντι. Είμαστε όλοι περήφανοι για τη δουλειά που έκανε μετά τη διάγνωσή της και τη μάχη που έδωσε για να μπει τέλος στο κοινωνικό στίγμα των καρκινοπαθών, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να ζήσεις τη ζωή στο έπακρο ακόμα και όταν αντιμετωπίζεις τεράστιες δυσκολίες σε καθημερινή βάση. Και στο τέλος, ακόμα και όταν το σώμα της ήταν αδύναμο, η φωνή της ήταν δυνατή. Ήταν τέλεια και θα μας λείψει τόσο πολύ, που οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν”, έγραψε στη λεζάντα μιας κοινής τους φωτογραφίας.

Το πιο συγκινητικό βέβαια, είναι πως η Ρέιτσελ Μπλαντ μερίμνησε έτσι ώστε να είναι παρούσα τα επόμενα χρόνια στη ζωή του 2χρονου – σήμερα – γιου της. Όπως έγινε γνωστό, τού πήρε δώρα μέχρι και για τα 2α γενέθλια του, ενώ άφησε οδηγίες στην αδερφή του συζύγου της για το πώς θα ήθελε να μεγαλώσει ο γιος της.

Δείτε την ανάρτηση του συζύγου της:

Πηγή: ant1iwo.com