Διάσημοι σεφ αποκαλύπτουν μυστικά της κουζίνας και δίνουν συμβουλές

Μαθήματα μαγειρικής από το σπίτι τους για πιάτα υψηλής γαστρονομίας

weekendmegaelp 1312x819 1 Chef, Coronavirus, Covid-19, Instagram, NETFLIX, Youtube, Κορονοϊός, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, μαθηματα μαγειρικηΣ

Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να διαχειριστούμε την νέα πραγματικότητα κάνοντας πράξη το «Μένουμε Σπίτι» μερικοί από τους πιο διάσημους και αγαπητούς σεφ παγκοσμίως αντιστέκονται στον κορονοϊό επιλέγοντας την δημιουργικότητα που τους προσφέρει η ασφάλεια του σπιτιού τους. Έτσι, πίσω από την κουζίνα (του σπιτιού τους αυτήν τη φορά) μπαίνουν σε νέες περιπέτειες μαγειρικής τόσο μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και παραδίδοντας masterclasses ή επικοινωνώντας διαδραστικά με το κοινό τους απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις τους.

Βραβευμένοι με αστέρια Michelin, διακρίνονται για τις εξαιρετικές μαγειρικές τους ικανότητες και διαθέτουν κάποια από τα καλύτερα και πιο φημισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Ο Covid 19, ωστόσο, έβαλε λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και οι διάσημοι σεφ ανά τον κόσμο μένουνε κι αυτοί σπίτι και μοιράζονται με το ιντερνετικό τους κοινό, πια, συνταγές μαγειρικής και μυστικά δίνοντας την δυνατότητα σε όλους μας να περνάμε πιο δημιουργικά και εποικοδομητικά τον άπλετο χρόνο που έχουμε στο σπίτι.

Ο Massimo Bottura, ο Jamie Oliver, ο Gordon Ramsay και άλλοι πολλοί διακεκριμένοι και αγαπητοί σεφ σχεδόν σε καθημερινή βάση μοιράζονται με τους λάτρεις της γαστρονομίας συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ή να βελτιώσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες όσο καιρό εφαρμόζετε το «Μένουμε Σπίτι».

Από το πώς να αξιοποίησετε όλες τις πρώτες ύλες που βρίσκονται στο ντουλάπι σας, μέχρι πώς να φτιάξετε χειροποίητα ζυμαρικά ή σπιτικές μαρινάδες, ό,τι και να αποφασίσετε να φτιάξετε στο σπίτι η επιτυχία είναι σίγουρα εγγυημένη, αφού θα έχετε διδαχθεί από τους καλύτερους στο είδος.

ap 16228789073910 3 Chef, Coronavirus, Covid-19, Instagram, NETFLIX, Youtube, Κορονοϊός, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, μαθηματα μαγειρικηΣ

Το γεγονός ότι σταθερά κατατάσσεται ανάμεσα στους καλύτερους σεφ παγκοσμίως δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς διαθέτει τρία αστέρια Michelin, την ώρα που το εστιατόριό του, Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας, έχει βραβευθεί δύο φορές ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο από το Wold’s 50 Best Restaurants.

Ο Bottura ήταν από τους πρώτους σεφ που έκαναν «μόδα» την online μαγειρική -ως Ιταλός μετρά περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες καραντίνας- με τη βοήθεια των social media, προσφέροντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους πληγέντες συμπατριώτες του, και όχι μόνο, από την πανδημία του κορονοϊού.

Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram (περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια ακόλουθοι παρακαλουθούν καθημερινά τις δημοσιεύσεις του) μοιράζεται με το φανατικό κοινό του συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να παρασκευάσει ακόμη και στην κουζίνα του σπιτιού του πιάτα ευφάνταστα και δημιουργικά, καθώς και μυστικά για κάποια από τα αγαπημένα πιάτα του εστιατορίου του, από ταϊλανδέζικο κάρυ μέχρι σπιτικά τορτελίνια αλλά και πώς να σας πετύχει η σπιτική μπεσαμέλ (η συμβουλή του: φροντίστε να μαγειρέψτε το αλεύρι σε ελαφριά φωτιά προσθέτοντας το γάλα λίγο λίγο).

 

 

HELLO GUYS!! here is a quick video recap of how I started a quick besciamella sauce for the “everything Mac and cheese” dinner from the March 16th LIVE. INGREDIENTS: melt the butter in the pot and toast flour with it; add a pinch of salt; then gradually add in the luke warm milk (it is important to mix with energy to keep the roux in shape) then some nutmeg!! See you tonight at 8 pm CET for a new episode of #kitchenquarantine • Stay Safe and Stay Tuned!

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on Mar 17, 2020 at 9:56am PDT

Κάθε βράδυ, λοιπόν, με την βοήθεια του γιου του και της γυναίκας του στην κουζίνα, αλλά και της κόρης του στη βιντεογράφηση, μέσα από την σειρά μαγειρικής που ξεκίνησε λόγω της καραντίνας με τίτλο «Kitchen Quarantine», κάνει live streaming εκπομπές μαγειρεύοντας από το σπίτι, ενώ με την ολοκλήρωση της κάθε εμπομπής παραμένει ενεργός στο λογαριασμό του προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις και να δώσει διευκρινίσεις στο κοινό του.

Για όσους δεν προλάβανε την ζωντανή αναμετάδοση, μπορούν να μπουν στο λογαριασμό του και να παρακολουθήσουν τα βίντεο την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Μεταξύ άλλων, στις εκπομπές του έχει εκμυστηρευτεί τα μυστικά για το περίφημο χούμους του ή μια αυθεντική και πεντανόστιμη μπεσαμέλ, για το πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις πρώτες ύλες του ψυγείου σας για να μην χαλάσουν ή πώς να δημιουργήσετε νέα πιάτα με ήδη μαγειρεμένες τροφές που έχουν ξεμείνει.

Ο Βρετανός σεφ, εστιάτορας, συγγραφέας, τηλεοπτική προσωπικότητα και κριτής τροφίμων με συνολικά 7 αστέρια Michelin, γνωστός για τον εκκρηκτικό χαρακτήρα και την αυστηρή κριτική του, που το 2018 κατατάχθηκε στην 33η θέση της λίστας του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους celebrities κερδίζοντας για την προηγούμενη χρονιά 62 εκατομμύρια δολάρια, έχει το δικό του φανατικό κοινό.

Από την ώρα που περιορίστηκε και ο ίδιος στο σπίτι του, ακολουθώντας τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι λάτρεις του έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις επιτυχημένες συνταγές και τις μαγειρικές δεξιότητές του μέσα από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, ανακαλύπτοντας όλα τα μυστικά του για τα περίφημα σάντουιτς ψαριού και τις γρήγορες και νόστιμες τηγανίτες του, πιάτα σημεία αναφοράς του διάσημου σεφ.

Επίσης, στο κανάλι του αποκαλύπτει τα μυστικά του για τέλεια scramble eggs, ενώ δίνει συμβουλές για το πώς να κόψετε σωστά το κρεμμύδι, πώς να φιλετάρετε σαν επαγγελματίες σεφ το σολομό, καθώς και βασικές γενικές συμβουλές μαγειρικής απαραίτητες για όσους θέλουν να διαπρέψουν στο χώρο.

ap 19242652190350 1 Chef, Coronavirus, Covid-19, Instagram, NETFLIX, Youtube, Κορονοϊός, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, μαθηματα μαγειρικηΣ

Ο 36χρονος Καναδός τηλεοπτικός αστέρας που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την επιτυχημένη και βραβευμένη με Emmy σειρά Queer Eye του Netflix έχει γυρίσει μια σειρά από βίντεο μαγειρικής τα οποία προβάλλονται μέσω Instagram στο κανάλι IGTV. Με τίτλο «Cooking Lessons in Quarantine», πρόκειται για σύντομα μαθήματα μαγειρικής, με μεγάλες δόσεις χιούμορ και εύκολες συνταγές που ο καθένας μπορεί να παρασκευάσει στο σπίτι του, όπως κοτόπουλο με παρμεζάνα, ομελέτα και μπιφτέκια γαλοπούλας.

 

 

EP#1: The Keep Calm-lette: An omelette made in isolation is still an omelette. Served w a black bean salsa made w whatever was left at the grocery store

A post shared by Antoni Porowski (@antoni) on Mar 16, 2020 at 6:23pm PDT

Ο διάσημος σεφ εστιάζει κυρίως σε συνταγές που παρασκευάζονται με ήδη μαγειρεμένες πρώτες ύλες ή με το περιορισμένο απόθεμα που διαθέτει κάθε σπιτικό λόγω κορονοϊού, ενώ δεν παραλείπει να παρουσιάσει πιάτα και για vegan. Σκοπός των βίντεό του, όπως ο ίδιος δηλώνει, να κάνει λίγο ευκολότερο τον εγκλεισμό όλων στο σπίτι, δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και ιδέες για νόστιμα πιάτα που κάνουν όλους να νιώθουν όμορφα. Μπόνους για τους 4 εκατομμύρια ακόλουθούς του που θα παρακολουθήσουν τα βίντεό του το «Happy Hour», στη μέση του κάθε βίντεο με ευχάριστες ειδήσεις από τις ΗΠΑ.

shutterstock121175308 Chef, Coronavirus, Covid-19, Instagram, NETFLIX, Youtube, Κορονοϊός, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, μαθηματα μαγειρικηΣ

Γνωστός κυρίως για τις προσεγγίσιμες και απλές μαγειρικές τεχνικές του, οι οποίες μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του τον έβαλαν μέσα στα σπίτια των Βρετανών, και όχι μόνο, ο Jamie Oliver με την νέα μαγειρική σειρά του «Keep Cooking and Carry on» στοχεύει στο να βοηθήσει τους θεατές του να περάσουν την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού όσο πιο δημιουργικά γίνεται, προσφέροντάς τους εύκολες συνταγές και συμβουλές μαγειρικής με πρώτες ύλες που, συνήθως, βρίσκονται στην κουζίνα κάθε σπιτιού.

Easy Homemade Bread | Keep Cooking Carry On | Jamie Oliver

Homemade bread!! Probably one of the biggest recipe requests over the last few days!This is the easy bread recipe Jamie showed you earlier in the week on Keep Cooking and Carry On.Don’t miss the next episode, tonight Channel 4 at 5:30pm.#TogetherAtHome

Δημοσιεύτηκε από Jamie Oliver στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Στις εκπομπές του, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από το κοινό χρήσιμες, κατανοητές και δημιουργικές, ο διάσημος σεφ αποκαλύπτει πώς μπορεί να κάνει κανείς σπιτικές ταλιατέλες με αλεύρι και νερό σε λίγα λεπτά ή πώς να φτιάξει το δικό του ψωμί και κέικ χωρίς αυγά. Τα 30λεπτης διάρκειας επεισόδια προβάλλονται καθημερινά από το βρετανικό Channel 4.

Επιπλέον, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε ο διάσημος σεφ θα στριμάρει τις μαγειρικές του ικανότητες με ζωντανά βίντεο στο Facebook καθημερινά στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), με τα βίντεο να παραμένουν για πάντα στη σελίδα του. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο ίδιος ο σεφ «το μαγείρεμα θρεπτικών γευμάτων για τους ίδιους και τους αγαπημένους σας δεν υπήρξε ποτέ πριν πιο σημαντικό».

Πηγή