Εξωτικοί προορισμοί που μπορεί να απολαύσει και ο… κοινός θνητός

Οι τροπικοί παράδεισοι στα κάπως πιο φτηνά τους

000 shutterstock 390363436 1312x819 1 budget, τροπικοι παραδεισοι

Τα εξωτικά διαμάντια του πλανήτη μας είναι λες συνυφασμένα με την πολυτέλεια και τις απλησίαστες τιμές.

Ή έτσι πιστεύουμε τουλάχιστον. Πόσο φτηνά μπορούν να είναι εξάλλου τα φυσικά αυτά θαύματα που ξεχειλίζουν πανέμορφα χρώματα, φοίνικες στην παραλία και κρυστάλλινα νερά;

Τηρουμένων των αναλογιών, αρκετά! Ακόμα και ο ταξιδιώτης που έχει σφιχτό budget μπορεί να αποδράσει σε έναν τροπικό παράδεισο, φτάνει να σκεφτεί έξυπνα.

Οι εξωτικοί προορισμοί δεν σημαίνουν αναγκαστικά ξετίναγμα των οικονομικών μας. Κάποιες φορές ακόμα και ένας περιορισμένος προϋπολογισμός μπορεί να σε φτάσει πολύ μακριά.

Ευελιξία στις επιλογές χρειάζεται και σωστό προγραμματισμό. Όπως, ας πούμε, αποφυγή των τουριστικών hotspots, προσεκτική επιλογή καταλύματος και μετακίνησης και τέτοια πράγματα.

Και μέρος φυσικά. Δεν μπορεί να θες Μαλδίβες και Σεϋχέλλες και να τις θες φτηνές.

Υπάρχουν όμως ηλιόλουστοι προορισμοί που μπορούν να φιλοξενήσουν και τον κοινό θνητό. Να μερικοί…

Μπίμινι – Μπαχάμες

1 shutterstock 1041671404 budget, τροπικοι παραδεισοι

Την ώρα που οι Μπαχάμες μοιάζουν συνώνυμο της ακρίβειας, και είναι φυσικά, δεν είναι και τα 700 νησιά τους το ίδιο. Αφήνοντας κατά μέρος λοιπόν το New Providence και το Paradise Island, οι Μπαχάμες καλωσορίζουν και τον budget τουρισμό στο μικροσκοπικό Μπίμινι, μια λιγότερο γνωστή επιλογή στο σύμπλεγμα.

Τα τρία νησάκια που απαρτίζουν το Μπίμινι διατηρούν την εξωτική σαγήνη της περιοχής, διαθέτουν ωστόσο εντυπωσιακά χαμηλότερες τιμές στα πάντα, από τα ξενοδοχεία μέχρι και το επίπεδο ζωής…

Σρι Λάνκα

2 shutterstock 757821025 budget, τροπικοι παραδεισοι

Την Κεϋλάνη τη γνώριζαν κάποτε όλοι οι λαοί της οικουμένης, στον τουριστικό χάρτη έχει μπει ωστόσο τα τελευταία χρόνια. Γιατί προσφέρει ακριβώς εξωτικό περιβάλλον σε προσιτές τιμές. Τόσο προσιτές που θα αντισταθμίσει το τσουχτερό κόστος του εισιτηρίου.

Τα ξενοδοχεία είναι φτηνά, το φαγητό είναι φτηνό και η χώρα σε αποζημιώνει με μια πραγματικά συναρπαστική ενδοχώρα, ατέλειωτες φυτείες τσαγιού και τους πάντα χαμογελαστούς ανθρώπους της. Και τις παραλίες του νότου φυσικά, τα πραγματικά κοσμήματα της Σρι Λάνκα.

Νεγκρίλ – Τζαμάικα

3 shutterstock 553342135 budget, τροπικοι παραδεισοι

Το χίπικο Νεγκρίλ με τους μποέμ κατοίκους αναζητεί αυτός που θέλει την Τζαμάικα στα φτηνά της. Εδώ θα βρει ξενοδοχεία σε ιδιαιτέρως ελκυστικές τιμές, στα όρια του απίστευτου, εδώ και κοραλλιογενείς υφάλους και τροπικές παραλίες που εκτείνονται χιλιόμετρα ολόκληρα. Η Seven Mile Beach είναι άλλωστε μια από τις ομορφότερες του κόσμου.

Αυτό που δεν θα βρει είναι την πολυκοσμία των all-inclusive resorts, που φέρνουν μαζικά τον κόσμο στο Montego Bay, ούτε και την εγκληματικότητα του Κίνγκστον. Αν ο προϋπολογισμός είναι σφιχτός αλλά θες Καραϊβική, το σαγηνευτικό Νεγκρίλ ψάχνεις.

Ριβιέρα Μάγια – Μεξικό

4 shutterstock 647628562 budget, τροπικοι παραδεισοι

Το Μεξικό έχει κάτι για όλους, γεγονός ακόμα πιο αληθινό αν μιλάμε για τιμές και κόστος. Για να βρεθείς λοιπόν κι εσύ στην περίφημη χερσόνησο του Γιουκατάν και να ζήσεις το εξωτικό όνειρο του Μεξικού, η Ριβιέρα Μάγια είναι η Νο 1 επιλογή.

Γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες, τα τιρκουάζ νερά και το πεντανόστιμο φαγητό της, μπλέκει πολυκοσμία με ερημικές περιοχές και πανάκριβα resorts με προσιτά ως και φτηνά καταλύματα. Εδώ θα απολαύσει ο ταξιδιώτης με μικρό πορτοφόλι ό,τι έχει να του δώσει το Μεξικό σε όρους τροπικής αναψυχής…

Τρινιντάντ και Τομπάγκο

5 shutterstock 773727529 budget, τροπικοι παραδεισοι

Με την πλειονότητα των κατοίκων της μικροσκοπικής αυτής χώρας της Καραϊβικής Θάλασσας να ζουν στο Τρινιντάντ, το παρθένο και μαγευτικό Τομπάγκο είναι ιδανικό για budget διακοπές. Λευκή άμμος, φοίνικες και χαλάρωση με τη σέσουλα προσφέρει, καθώς όλη η ζωή είναι στο Τρινιντάντ και το Πορτ οφ Σπέιν.

Γι’ αυτό κι εδώ θα βρεις ξενοδοχεία σε πολύ δελεαστικότερες τιμές, πλάι στα πανάκριβα μεγαθήρια των ακτών. Αλλά και όλη τη σαγήνη ενός πραγματικά τροπικού προορισμού που συνεχίζει να ζει χαλαρά και ξένοιαστα…

Καουάι – Χαβάη

6 shutterstock 632511926 budget, τροπικοι παραδεισοι

Την ώρα που η Χαβάη δεν παίζει συνήθως σε λίστες με προσιτούς προορισμούς, είναι γιατί κανείς δεν σκέφτεται να μιλήσει για το Καουάι. Έναν παρθένο τροπικό παράδεισο με μικρή ανάπτυξη που έχει επιλογές για όλα τα βαλάντια. Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι ένας τόπος μαγικός, που σε αφήνει άφωνο με το φυσικό του περιβάλλον.

Καταρράκτες, ακτογραμμή που κόβει την ανάσα, οργιώδη βλάστηση και τροπικά πουλιά που δεν ζουν πουθενά αλλού θα συναντήσεις εδώ, στο πιο προσιτό μέρος του περίφημου νησιωτικού συμπλέγματος του Ειρηνικού. Όλοι μπορούν τελικά να πάνε στη Χαβάη. Φτάνει να πάνε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και Απρίλιο-Μάιο, όταν οι τιμές είναι ακόμα πιο προσιτές…

Μπελίζ

7 shutterstock 720054163 budget, τροπικοι παραδεισοι

Η μικρή αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής μπήκε τα τελευταία χρόνια στο κάδρο του εξωτικού τουρισμού και μπήκε κυρίως για τους ανθρώπους που θέλουν πιο απλές καταστάσεις. Γεμάτο προστατευόμενους δρυμούς, πλούσια Ιστορία και μια ακτογραμμή σωστό παράδεισο, είναι η απόλυτη ενσάρκωση του εξωτικού στα φτηνά του.

Παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος, το Μπελίζ προσφέρει γενναίες δόσεις χαλάρωσης αλλά και περιπέτειας. Αλλά και πολύ φτηνή ζωή, με τις επιλογές εδώ να είναι πραγματικά αμέτρητες. Γι’ αυτό μπορείς να κάνεις τόσα πολλά, από ιππασία και καταδύσεις μέχρι και βόλτες με ελικόπτερο, με τόσο λίγα.

Ρινκόν – Πουέρτο Ρίκο

8 shutterstock 201621665 budget, τροπικοι παραδεισοι

Οι τροπικές παραλίες του Πουέρτο Ρίκο έχουν όνομα και τις ξέρουν όλοι οι σέρφερ του πλανήτη. Αυτή η πόλη στη δυτική ακτή της χώρας φημίζεται για τις παραλίες και τα κύματά της, γι’ αυτό και τη λένε «πρωτεύουσα του σερφ» της Καραϊβικής. Δεν έχει ποτέ πολύ κόσμο και είναι ιδανική για να ζήσεις την εξωτική μαγεία περνώντας τις μέρες σου με scuba diving και πεζοπορία.

Και βέβαια διαθέτει μια πληθώρα προσιτών καταλυμάτων, καθώς ο εναλλακτικός τουρισμός παραμένει η κύρια εμπορική δραστηριότητα της περιοχής.

Νήσος Λιτλ Κορν – Νικαράγουα

9 shutterstock 729164350 budget, τροπικοι παραδεισοι

Ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη της αμερικανικής ηπείρου, τα νησιά Κορν στην καραϊβική ακτή της Νικαράγουα αποτελούν ονειρεμένο προορισμό. Όλος ο ντόρος γίνεται όμως για το Μπιγκ Κορν, αφήνοντας το μικρότερο αδερφάκι του απείρως πιο ήσυχο. Και φτηνότερο, αλίμονο.

Το τροπικό σκηνικό δεν κοιτά ωστόσο τιμές και το τοπίο παραμένει το ίδιο και στα δυο νησιά. Στο Λιτλ Κορν, 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα όλο κι όλο, δεν χρειάζεσαι καν μεταφορικό μέσο. Και δεν θα βρεις δηλαδή. Θα βρεις όμως φρέσκα προϊόντα παντού, τους ντόπιους να παίζουν μπέιζμπολ και όλα τα εξωτικά καλά σε άφθονες δόσεις…

Αγία Λουκία – Μικρές Αντίλλες

10 shutterstock 135622292 budget, τροπικοι παραδεισοι

Το μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής φιλοξενεί όλη την εξωτική μαγεία της περιοχής και είναι σκανδαλωδώς φτηνότερο σε σχέση με τους πανάκριβους γείτονές του. Εδώ θα βρεις budget ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, περνώντας όλη τη μέρα στην παραλία.

Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι ιδανικός καιρός για το σύμπλεγμα, μακριά από την πολυκοσμία του high season Δεκεμβρίου-Απριλίου. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, καθώς είναι περισσότερο ορεινή από τα γύρω νησιά, και έχει αναρίθμητα πράγματα να κάνεις, ακόμα και το πιο διάσημο λασπόλουτρο της οικουμένης…

Πηγή