Ήταν η πιο κοντή γυναίκα που υπήρξε ποτέ αλλά και η πιο άτυχη

ImageHandler Ανθρώπινα

Η πιο κοντή γυναίκα που υπήρξε ποτέ…

Ήταν η Πολίν Μέστερς και γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1876. Είχε ύψος μόλις 58 εκατοστά και θεωρείται η πιο κοντή γυναίκα στην ιστορία.

Η άτυχη κοπέλα όταν ήταν 9 ετών, ζύγιζε μόλις 3 κιλά και στην εφηβεία της περίπου 9 κιλά. Βασικά, έμοιαζε με ανθρώπινη κούκλα και οι γονείς της φρόντισαν να επωφεληθούν από την εμφάνιση της και από μωρό την παρουσίαζαν στα τσίρκο και στα freak σώου, προσέλκυαν το κοινό να τη θαυμάσει αντί αμοιβής. 

Όταν μεγάλωσε απέκτησε το δικό της νούμερο στο τσίρκο, το οποίο ονομαζόταν «Πριγκίπισσα Πολίν». Εμφανιζόταν ντυμένη με καλοραμμένα πριγκιπικά φορέματα, έκανε ακροβατικά και χόρευε με τους θεατές. Έκανε περιοδείες στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Αγγλία. Στις φωτογραφίες της εποχής, μοιάζει με κούκλα και εικονίζεται είτε να ισορροπεί πάνω μια αντρική παλάμη είτε να στέκεται πάνω σε έπιπλα. Όταν έγινε 18 ετών, πήγε στην Αμερική και έκανε μια σπουδαία εμφάνιση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε ένα μεγάλο θέατρο της Νέας Υόρκης.

Αρρώστησε βαριά και “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία μόλις 19 ετών…
Το 1895, όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, έπαθε πνευμονία και  μηνιγγίτιδα. Άφησε την τελευταία της πνοή στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 19 ετών. Καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η μικρότερη γυναίκα που υπήρξε ποτέ.

 

Πηγή: ant1iwo.com