Ονειρικά μέρη για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα

Πέντε προορισμοί που μπορείτε να επισκεφτείτε σε λιγότερο από τρεις ώρες - Πόσο θα κοστίσει η διαμονή και το ταξίδι σας;

weekendmgeakstf 1312x819 1 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα όνειρά σας για τους καλοκαιρινούς μήνες φέτος ήταν πολλά αλλά τελικά λόγω κορονοϊού ανατράπηκαν. Το καλοκαίρι όμως είναι εδώ και όσο προχωράει η ανάγκη για διακοπές γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Μπορούν όμως η πανδημία και το ταξίδι να συνδυαστούν; Η απάντηση σαφώς και είναι «Ναι». Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ειδικά φέτος μετά τις αρκετές μέρες καραντίνας που περάσαμε έχουμε ανάγκη πιο ποτέ από χαλάρωση.

Οι σκέψεις όμως που κυριαρχούν είναι πολλές. Πού θα πάμε; Θα είναι ασφαλές το μέρος; Τι θα γίνει εάν τα κρούσματα αυξηθούν; Θα νιώθουμε ίσως καλύτερα εάν βρισκόμαστε πιο κοντά στο σπίτι μας και δεν ξενιτευτούμε; Ας σκεφτούμε όμως και το άλλο μεγάλο θέμα. Τα χρήματα φέτος είναι λιγότερα από τις άλλες χρονιές κι έτσι θα πρέπει να βρούμε ένα μέρος οικονομικό και φυσικά κοντινό.

Ψάξαμε λοιπόν, βρήκαμε και σας προτείνουμε προορισμούς, νησιωτικούς αλλά και στεριανούς που απέχουν ελάχιστα από την Αθήνα και θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, να ηρεμήσετε και να προετοιμαστείτε για τον χειμώνα.

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα βρίσκεται μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά… το Ναύπλιο. Εάν δεν έχετε πάει, μια μόνο βόλτα στα σοκάκια του θα σας πείσει πως έπρεπε να το επισκεφτείτε νωρίτερα.

naflio αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αξίζει να δείτε το Παλαμήδι, το φρούριο που κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Βενετοτουρκικό Πόλεμο. Ο λόφος έχει ύψος 216 μέτρα και η ανάβαση γίνεται είτε μέσω αμαξωτής οδού είτε μέσω μιας σκάλας με πολλά σκαλοπάτια (γνωστά ως 999 σκαλοπάτια, ενώ στην πραγματικότητα είναι 857). Εάν ανεβήκατε τα σκαλιά η πανοραμική θέα του Ναυπλίου θα σας αποζημιώσει ενώ παράλληλα θα δείτε το κελί που φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1833.

shutterstock 1576108924 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πίνοντας τον καφέ σας στο λιμάνι ή βολτάροντας θα δείτε το Μπούρτζι, το κάστρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων περίπου 400 μέτρα από το μόλο.

Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου θα βρείτε ρομαντικά καταφύγια κυρίως παραδοσιακά σπίτια που έχουν μετατραπεί σε ξενώνες. Τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα κουκλίστικα αρχοντικά και τα γεμάτα μπαλκόνια θα τραβήξουν το βλέμμα σας μέχρι να κουραστείτε και να απολαύσετε πεντανόστιμες συνταγές σε κάποιο από τα ταβερνάκια.

nauplio2 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ολόκληρο το Ναύπλιο προσφέρεται για βόλτες. Τα πιο hot σημεία του βέβαια είναι αναμφίβολα η πλατεία Συντάγματος και ο παραλιακός δρόμος. Αξίζει όμως περπατήσετε και στον πεζόδρομο στον γύρο της Αρβανιτιάς, με θέα τον Αργολικό κόλπο.

Tip: Μην ξεχάσετε να φάτε το φημισμένο παγωτό του Ναυπλίου.

shutterstock 1576113361 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αίγινα είναι νησί του Αργοσαρωνικού και οφείλει την ονομασία του, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην κόρη του Θεού Ασωπού Αίγινα, την οποία ερωτεύτηκε ο Δίας και την απήγαγε στο νησί Οινώνη που μετονομάστηκε σε Αίγινα. Παίρνοντας το καράβι από τον Πειραιά για να την επισκεφτείτε θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα.

Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας. Άλλωστε, η νεοκλασική αρχιτεκτονική και έντονο το λαϊκό στοιχείο, θυμίζουν πως στο νησί του Σαρωνικού ορκίστηκε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση μετά την Επανάσταση.

aigina2 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κάντε μπάνιο και απολαύστε τη δύση του ήλιου στις παραλίες Σαρπά ή Κλειδί στην Πέρδικα και επισκεφτείτε τον Ναό της Αφαίας. Το νεοκλασικό στιλ των κατοικιών θα τραβήξει το βλέμμα σας και τα στενά δρομάκια θα σας ενθουσιάσουν.

aigina1 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα παραδοσιακά καφενεία ξεπροβάλλουν παντού ενώ οι άμαξες στο λιμάνι θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Στα μικρά ταβερνάκια θα γευτείτε φρέσκα ψάρια και θα πιείτε όσο ούζο επιθυμείτε.

Tip: Μην φύγετε εάν δεν γευτείτε γλυκό κουταλιού φιστικί και γενικά όλα τα προϊόντα με φιστίκι καθώς ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός στο νησί έχει την τιμητική του.

Το μικρό νησάκι του Σαρωνικού απέχει μία με μιάμιση ώρα από τον Πειραιά και λίγα μόλις λεπτά από τη Αίγινα. Αποτελεί ένα ησυχαστήριο για όσους αποζητούν τη χαλάρωση και πήρε το όνομά του από τους ταξιδιώτες που «αγκιστρώνονταν» και έμεναν για πάντα στο νησί.

Είναι καταπράσινο και τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

agistri1 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το πλοίο ή τα σκάφη δένουν στο λιμάνι του Μεγαλοχωρίου ή της Σκάλας, με φόντο την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και τον γαλάζιο τρούλο της. Διατηρώντας την ταυτότητά του, το Αγκίστρι προσφέρει ευκαιρίες ξεκούρασης και χαλάρωσης παρέχοντας ταυτόχρονα τη ζωντάνια της έντονης ζωής.

Φυσικά η νούμερο ένα δραστηριότητα είναι το μπάνιο στη θάλασσα και οι επιλογές είναι πολλές. Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι το φυσικό λιμάνι της Σκάλας, η αμμουδιά του Μεγαλοχωρίου, η Δραγωνέρα με τα βότσαλα, αλλά και η αβαθής Απονήσος.  

agistri3 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πολλοί το προτιμούν για να κάνουν κάμπινγκ αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μικρό νησάκι λείπουν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αντιθέτως αν και η έκτασή του είναι μικρή οι επιλογές που υπάρχουν είναι αρκετές και καλές.

Tip: Να εξερευνήσετε τις ερημικές, βοτσαλωτές παραλίες του βορρά.

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα της Εύβοιας και απέχει μόλις 45 λεπτά με αυτοκίνητο από την Αθήνα. Έτσι αποτελεί τον ειδικό προορισμό για όσους θέλουν να ξεφυγούν από τη μεγαλούπολη χωρίς όμως να ταξιδέψουν  πολλές ώρες και να μπουν σε πλοίο.

αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι παραλίες της και τα μέρη που προσφέρει δεν θα σας κάνουν στιγμή να καταλάβετε πως είστε τόσο κοντά στην Αττική. Το Κάστρο Καράμπαμπα, το αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας, το Κόκκινο Σπίτι και το Τζαμί Εμίρ Ζαδέ είναι μερικά από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε.

Για beach bar και ρηχά νερά ιδανική είναι η παραλία του Ιππόκαμπου. Εάν πάλι προτιμάτε να απολαύσετε το μπάνιο σας χωρίς πολύ κόσμο πρέπει να πάτε στην παραλία του Αγίου Ανδρέα Μαλακώντα.

Η μία όψη της Χαλκίδας είναι τα μικρά λιμανάκια και τα σοκάκια και η άλλη στα πολύχρωμα φώτα και η νυχτερινή ζωή με φόντο τη θάλασσα. Είναι στο χέρι σας να διαλέξετε ποια θα είναι η καλύτερη για εσάς.

αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η βόλτα στον παραλιακό δρόμο ανταμείβει τον επισκέπτη ενώ οι τιμές των καταλυμάτων είναι ιδιαίτερα δελεαστικές.

Tip: Μην ξεχάσετε να φωτογραφίσετε τη γέφυρα.

Αναμφίβολα οι Σπέτσες αποτελούν το νησί συνώνυμο της φινέτσας και της αρχοντιάς. Η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στον εν λόγω προορισμό που απέχει περίπου 2 ώρες με 3 ώρες από την Αθήνα είναι μαγική. Ο χρόνος του ταξιδιού εξαρτάται από το εάν θα επιλέξετε το πλοίο ή το δελφίνι.

shutterstock 754698385 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Σπέτσες βρίσκονται κοντά στην Αργολική χερσόνησο, δίπλα στην Ερμιονίδα. Το όνομά τους πιστεύεται πως το οφείλουν στους Ενετούς, που τις αποκάλεσαν «το νησί των αρωμάτων», δηλαδή «Isola di Spezzie», από την ευωδιά των λουλουδιών τους. Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Πιτυούσα, λόγω των πολλών πεύκων τους.

Το πιο αναγνωρίσιμο σημείο της πόλης των Σπετσών είναι το λιμάνι της Ντάπιας και η πλατεία Ποσειδωνίου με το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Περπατώντας στα στενά της θα θαυμάσετε νεοκλασικά σπίτια με τις βοτσαλωτές γεμάτες λουλούδια αυλές και τα όμορφα μπαλκόνια.

Σήμα κατατεθέν των Σπετσών είναι πλατεία Ρολογίου ενώ το αρχοντικό του Χατζηγιάννη-Μέξη λειτουργεί ως μουσείο. Στην Ντάπια, μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το Αρχοντικό Σωτήριου Αναργύρου, που έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

spetses1 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο νησί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων  γεγονός το οποίο προσθέτει ακόμα μια πινελιά ηρεμίας στην ατμόσφαιρα. Αξιοποιήστε, λοιπόν την ευκαιρία εάν επισκεφτείτε τις Σπέτσες να τις γυρίσετε με με ποδήλατο ή με τα πόδια και να γνωρίσετε κάθε γωνιά τους.

spetses2 αγκιστρι, Αθήνα, Αιγινα, αποσταση, διακοπεΣ, δωματια, Εισιτήρια, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κοροναϊός, Κορονοϊός, κορονοϊοΣ νεα, Ναυπλιο, Ταξίδι, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tip: Να επισκεφτείτε το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας.

Πηγή