Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:10 φωτογραφίες που θα σας συγκινήσουν

ImageHandler Αναπηρίες, Ανθρώπινα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).
Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

10 φωτογραφίες που θα σας συγκινήσουν 

image

image

image

image

«Σας παρακαλώ, φέτος, σε αυτή την ειδική μέρα μη γράψετε τίποτα στους τοίχους σας για εμάς. Αν όντως μας υπολογίζεται, κάντε το έμπρακτα… Συμπεριφερθείτε μας όπως μας αξίζει. Με σεβασμό και αγάπη»

«Δεν ζητάμε οίκτο… ούτε μας βοηθάτε με τον οίκτο… το μόνο που ζητάμε είναι να ενταχθούμε στη κοινωνία, όπως μας αξίζει»

«Ο μεγάλος Γολγοθάς μας, ξεκινά όταν πρέπει να βγούμε έξω από το σπίτι. Θεέ μου!!! Τι ακούμε: «Το καημένο το παιδί…», «Κοίτα πως είναι εκείνο το παιδί…» 

«Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ίση με τη δική μας»

«Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή» 

«Τα άτομα με αναπηρία σε αρκετές περιπτώσεις είναι αναγκασμένα να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας εξαιτίας των δυσκολιών και των εμποδίων που καθιστούν περιορισμένη την ενεργή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες και εξαιτίας των ανυψωμένων “τειχών” που τους εμποδίζουν να απολαύσουν τα δικαιώματά τους» 

«Τα άτομα με Ειδικές Ικανότητες καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα απ όσα νομίζεται, δεν χρειάζονται τη συμπόνια σας ούτε μια παρηγορητική σας κουβέντα. Να τα κοιτάτε σαν ίσους χρειάζονται και να μην είστε αδιάκριτοι!»

image

image

image

image

image

image

 

Πηγή: ant1iwo.com