ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: O 22χρονος Αντώνης που πάσχει από ολική αλωπεκίαση – Το bullying και η συμβουλή που του άλλαξε την ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζει ο Αντώνης: "Στο σχολείο υπήρξαν παιδιά που έπαιρναν πέτρες ή ξύλα ή σίδερα και μου χτυπούσαν στο κεφάλι ή έλεγαν 'τί γυρεύει ο φαλακρός εδώ;" - Δείτε τη συνέντευξή του στο Famagusta.News

viber image 2022 04 04 16 07 37 211 1

Ο Αντώνης Εφραίμ Ζέμπασιης είναι ένας νέος, 22 ετών από το Παραλίμνι, ο οποίος από την ηλικία των 3 ετών πάσχει από αλωπεκία. Αυτό δεν τον σταμάτησε από το να χαμογελάει και να ονειρεύεται βάζοντας συνεχώς νέους στόχους στην ζωή του.

Η αλωπεκία έγινε ευρύτερα γνωστή μετά το επεισόδιο στην τελετή απονομής των Όσκαρ, με τον Γουίλ Σμιθ να χαστουκίζει τον Κρις Ροκ που παρουσιάζοντας ένα από τα βραβεία θεώρησε ότι μπορούσε να «αστειευτεί» με την απώλεια μαλλιών της Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

Πρόκειται για αυτοάνοση πάθηση, που προκαλεί απώλεια μαλλιών. Η σοβαρότητά της διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά μπορεί να έχει ως συνέπεια ένα επεισόδιο απώλειας μαλλιών σε κάποιους ή ισόβια απώλεια μαλλιών σε άλλους.

Όπως αναφέρει αποκλειστικά στο famagusta.news ο Αντώνης, στην δική του περίπτωση η αλωπεκίαση προήλθε κατά την διάρκεια ενός απλού χειρουργείου για αφαίρεση αμυγδαλών που έκανε στην ηλικία των 3 ετών. Λόγω ιατρικού λάθους το παιδί ξύπνησε και είδε τους ιατρούς την ώρα της εγχείρησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σοκαριστεί και να χάσει όλα του τα μαλλιά.

“Στο σχολείο υπήρξαν παιδιά που έπαιρναν πέτρες ή ξύλα ή σίδερα και μου χτυπούσαν στο κεφάλι”

Συγκλονίζει η ιστορία του Αντώνη αφού περιγράφοντας τα παιδικά και σχολικά του χρόνια θυμάται τους συμμαθητές του να του χτυπούν με διάφορα αντικείμενα στο κεφάλι. Ακόμη, καλεί όλους τους γονείς να δείξουν στα παιδιά τους ότι δεν υπάρχει διαφορετικότητα και να τους διδάξουν παράλληλα να αποδέχονται τον κόσμο έτσι όπως είναι.

Όπως μας εξομολογήθηκε, η ένταξη του στην κοινωνία ήταν δύσκολη. Συγκεκριμένα αναφέρει πως “δύσκολα έκανα φίλους γιατί ντρεπόμουν πρώτα να κυκλοφορήσω στην κοινωνία για την κατάσταση που είχα και δεύτερο γιατί ντρεπόμουν να ξαναπληγωθώ ή να οδηγηθώ σε κάποιο αδιέξοδο”.

“Τι γυρεύει ο φαλακρός εδώ; Να πάει στο σπίτι του”

Ο Αντώνης, μεταξύ άλλων αναφέρεται σε περιστατικό που τον πλήγωσε αφού σε μία καφετέρια έπεσε θύμα μπούλινγκ. Συγκεκριμένα μας είπε “Πρόσφατα, πήγα με κάποιους φίλους μου σε μία καφετέρια για να πιούμε τον καφέ μας, όμως αυτή η έξοδος έμελλε να με δυσαρεστήσει πολύ. Την ώρα που πήγα να παραγγείλω τον καφέ μου, μία παρέα ανδρών και γυναικών με χυδαίο κατά την γνώμη μου τρόπο, ρώτησαν προς το πρόσωπο μου τι γυρεύει ο φαλακρός εδώ, να πάει σπίτι του”.

Ο ρόλος της οικογένειας στην ζωή του Αντώνη Εφραίμ

Όπως αναφέρει στο famagusta news, η οικογένεια στην ζωή του είναι αυτή που του άνοιξε τον δρόμο στην ζωή.  Ευχαριστεί την οικογένεια του για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ζωή του, παρομοιάζοντας την παράλληλα με τον σταυρό που έχει πάντα πάνω του, δείχνοντας μας πόσο ιερή είναι η οικογένεια γι αυτόν.

famagusta.news