Ποδηλατοδρομία μνήμης για τον Παναγιώτη & τον Δαμιανό: Με αίτημα τον σεβασμό από το νόμο & όχι μόνο

ImageHandler 1 Δαμιανός, Παναγιώτης, ποδηλάτες, ποδηλατικός γύρος

Ποδηλατικό γύρο αφιερωμένο στη μνήμη του 33χρονου Παναγιώτη και του 13χρονου Δαμιανού που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους, πραγματοποίησαν το πρωί στα Λατσιά δεκάδες ποδηλάτες.

Δεκάδες ποδηλάτες από διάφορες περιοχές της Λευκωσίας και όχι μόνο, δήλωσαν στις 10 το πρωί παρόν έξω από το Δημαρχείο Λατσιών, για να μετάσχουν στον πρώτο ποδηλατικό γύρο. 

Ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς δήλωσε: “Η σημερινή ποδηλασία γίνεται εις μνήμην του 33χρονου Παναγιώτη και του 13χρονου Δαμιανού. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να έχουμε συνείδηση, οδική συνείδηση”. 

“Υπενθυμίζουμε σε όσους παίρνουν αποφάσεις ότι πρέπει να προωθήσουμε τα ποδήλατα, να κάνουμε σωστές υποδομές, ότι πρέπει να προωθήσουμε τον σωστό σχεδιασμό των πεζοδρομίων”, δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.  

Στον ποδηλατικό γύρο Λατσιών, μετείχαν και αρκετά παιδιά με κράνη, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως στους δρόμους και κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, θα πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

“Ήρθα να ποδηλατήσω για την ασφάλεια στους δρόμους”, δήλωσε πολίτης. 

“Οι οδηγοί ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε και εμείς οδηγοί”, είπε ένας άλλος. 

Σύμφωνα με τον Συντονιστή της Ομάδας Ελεύθερων Ποδηλατών Λατσιών Νίκο Μασια, “σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας και τον αθλητισμό στους νέους ανθρώπους”. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή μεταλλείων στους συμμετέχοντες, ενώ τηρήθηκε και μονόλεπτη σιγή εις μνήμη των δυο αδικοχαμένων ποδηλατιστών.

 

Πηγή: ant1iwo.com