Σε απόγνωση μητέρα που της έκοψαν το επίδομα λόγω λάθους (βίντεο)

ImageHandler Επιδόματα, ΜΑΝΑ

«Έχω τέσσερα παιδιά και βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση» αναφέρει η κ. Δώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι» με τον Νικήτα Κυριάκου, μια μητέρα, η Δώρα Χριστοφόρου ανέφερε πως εδώ και τρεις μήνες της απέκοψαν το επίδομα λόγω δικού τους λάθους, καθώς γινόταν υπερπληρωμή τους προηγούμενους μήνες. Όπως είπε η ίδια βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση οικονομικά, καθώς έχει τέσσερα παιδιά και ο σύζυγος της παίρνει μισθό που φτάνει μόλις τα χίλια ευρώ.

Η ίδια έχει αποταθεί σε διάφορες υπηρεσίες αλλά όλες απορρίπτουν τα αιτήμα της για οικονομική βοήθεια, όπως είπε, ενώ της ανέφεραν πως δεν θα ξαναπάρει επίδομα για τους επόμενους δέκα μήνες.


Μόνη ελπίδα η αίτηση της για ΕΕΕ

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο λειτουργός της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας, Χρίστος Διομήδους, είπε αρχικά πως δεν θα αναφερθεί στη συγκεκριμένη υπόθεση με στοιχεία και ονόματα, λόγω προσωπικών δεδομένων και αναφερόμενος στην φράση που είπε η μητέρα πως «Δεν ήξερε τους νόμους», εξήγησε τις υποχρεώσεις των δικαιούχων, τι συμβαίνει με το επίδομα μονογονιού και πότε αυτό διακόπτεται, όταν διαπιστωθεί κάτι δεν εμπίπτει στα κριτήρια της νομοθεσίας. «Η κατάσταση του μονογονιού καθορίζεται για όλη την οικογένεια, δηλαδή το μόνο γονέα και όλα τα τέκνα. Αν ένα τέκνο γεννήθηκε εκτός γάμου θα προσκομιστεί το δάταγμα διατροφής ή μέριμνα για αυτό το τέκνο» είπε ο κ. Διομήδους.

Ο κ. Διομήδους εξήγησε επίσης πως έχουν δοθεί αρκετές υπερπληρωμές και ο νόμος τους επιτρέπει να σταματήσουν να καταβάλλουν στην συγκεκριμένη οικογένεια το επίδομα. Ωστόσο υπάρχει αίτηση της μητέρας σε συγκεκριμένη υπηρεσία για το ΕΕΕ, η οποία εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία. Η αίτηση εξετάζεται και αν υπάρχει άμεση ανάγκη χρημάτων, τότε  θα καταβληθεί ανάλογο χρηματικό ποσό, για να επιβιώσει η οικογένεια.

Πηγή: ant1iwo.com