Σπαρακτική μαρτυρία: «Άφησα την μάνα μου να καεί ζωντανή, την έβλεπα»

ImageHandler 6 Αττική, κάηκε ζωντανή, ΜΗΤΕΡΑ, ΠΑΙΔΙ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Έπρεπε να διαλέξει ποιον θα σώσει, την μητέρα του ή το παιδί του..

  • Τραγικές είναι οι στιγμές που διαδραματίζονται στο νεκροτομείο.
  • Οι ανθρώπινες ιστορίες πόνου για την απώλεια συγγενικών ή φιλικών προσώπων είναι δεκάδες.
  • Μια από τις τραγικές φιγούρες ήταν ο Θανάσης Μωραΐτης, ο οποίος ζει μόνιμα στο Μάτι επί 48 χρόνια.
  • Πήγε για να δώσει DNA για την ταυτοποίηση της νεκρής μητέρας του.

Με λυγμούς περιέγραψε ότι την κρίσιμη ώρα, που η φωτιά ήταν προ των πυλών, βρέθηκε στο τεράστιο δίλημμα να επιλέξει στο αν θα σώσει τη μητέρα του ή τη σύζυγό του και το παιδί του.

«Όλα έγιναν σε ένα λεπτό, δεν είχα κανένα περιθώριο επιλογής. Η μητέρα μου ήταν ανήμπορη να μετακινηθεί, ήταν 90 χρονών» είπε ο κ. Μωραΐτης, ψελλίζοντας με λυγμούς στην κάμερα «άφησα τη μητέρα μου να καεί»…

Όπως περιέγραψε, πήγε με την οικογένειά του στα Κόκκινο Λιμανάκι και έμειναν επί δυόμιση ώρες στη θάλασσα πριν τους περισυλλέξει ιδιώτης.

Την συγκλονιστική του ιστορία μετέφερε και η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

«Πριν από λίγο ήρθε ένας άνθρωπος, ο οποίος είδε τη μητέρα του να καίγεται μπροστά στα μάτια του -90 χρονών η μητέρα του. Ο άνθρωπος αυτός είχε πάει διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, τον 19χρονο γιο του και την 90χρονη μητέρα του. Κατάλαβαν πολύ αργά τη φωτιά. Όταν την αντιλήφθηκαν η φωτιά ήταν στην ουσία δίπλα τους. Προσπάθησε ο άνθρωπος να τους βάλει όλους μαζί στο αυτοκίνητο να φύγουν, η φωτιά τους είχε κυκλώσει… Προσπάθησε να βγάλει τη μητέρα του έξω από το αυτοκίνητο, ο ίδιος κάηκε, έχει εγκαύματα, προσπαθώντας να την βγάλει. Είδε ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει, η μητέρα του δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να τρέχει μαζί τους και όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόλαβα να της πω ούτε αντίο, έφευγα και την έβλεπα να καίγεται»! Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες…», είπε «παγωμένη» η Ελένη Λαζάρου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Πηγή: ant1iwo.com