Τα διαζύγια που ξετίναξαν τραπεζικούς λογαριασμούς και εγωισμούς

Οι περιπτώσεις ζευγαριών που χώρισαν οι δρόμοι τους και τα ποσά προκαλούν ίλιγγο

000 shutterstock 1197947329 1312x819 διαζύγιο, Μπερνι Εκλεστοουν, Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ, Ρομαν ΑμπραμοβιτΣ, Ρουπερτ Μερντοχ, Τζεφ ΜπεζοΣ, Χαρολντ Χαμ

Τα διαζύγια είναι όπως έχουν πει δικηγόροι αλλά και αναλυτές τέτοιων περιπτώσεων «βρώμικες υποθέσεις». Μπορεί ένα ζευγάρι να αποφασίσει ότι η κοινή του ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί και να τελειώσει η όλη υπόθεση διαδικαστικά.

Αυτό ωστόσο είναι μία περίπτωση που συναντάται σπάνια στην πραγματική ζωή. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διάσημους που οι εγωισμοί τους είναι τόσο μεγάλοι όσο και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Η ελευθερία από τα δεσμά του γάμου συνήθως πληρώνεται. Και πληρώνεται αδρά. Πολλές φορές οι, πολλά υποσχόμενοι, γάμοι καταλήγουν σε διαζύγια που κοστίζουν μια περιουσία με κάποιους από τους πρωταγωνιστές να πληρώνουν.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα διάσημα ζευγάρια που οι χωρισμοί τους συντάραξαν συθέμελα την παγκόσμια σόου μπιζ (και όχι μόνο) μετάνιωσαν που παντρεύτηκαν με τα συγκεκριμένα άτομα σίγουρα όμως μετάνιωσαν για τους όρους στα προγαμιαία συμβόλαια που συνέταξαν οι δικηγόροι τους.

Πώς η Μακένζι Μπέζος έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη Τζεφ Μπέζος και η πρώην (πλέον) γυναίκα του Μακένζι Μπέζος (Μακένζι Τατλ πλέον), έζησαν έναν ευτυχισμένο γάμο, όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένα και οι δύο, για 25 χρόνια αποκτώντας και 4 παιδιά.

Το τελευταίο μεγάλο διαζύγιο του παγκόσμιου τζετ σετ οριστικοποιήθηκε από δικαστή του Σιάτλ στις 6 Ιουλίου. Ωστόσο είχε περάσει από χίλια κύματα μέχρι να μπει και η βούλα του νόμου για τη μοιρασιά της περιουσίας τους. Οι νομικές διαδικασίες δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα τα μίντια. Οι αιτίες ωστόσο που οδήγησαν τον Μπέζος να δώσει στην πρώην γυναίκα του πάνω από 35 δισ. για να κερδίσει την ελευθερία του, απασχόλησαν τον σκανδαλοθηρικό Τύπο. Και αυτές οι αιτίες ήταν η εξής μία: Η σέξι τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος Λόρεν Σάντσες.

ap 18007188170349 διαζύγιο, Μπερνι Εκλεστοουν, Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ, Ρομαν ΑμπραμοβιτΣ, Ρουπερτ Μερντοχ, Τζεφ ΜπεζοΣ, Χαρολντ Χαμ

Έτσι ο δρόμος για την Μακένζι Τετλ να λάβει μετοχές της Amazon αξίας 38,3 δις. δολαρίων έχει ανοίξει. Τον περασμένο Απρίλιο, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου στον κόσμο ανέφερε σε ενημερωτικό δελτίο της προς το χρηματιστήριο ότι 19,7 εκατ. μετοχές -ή ποσοστό 4%- θα περάσουν στο όνομα της Μακένζι Μπέζος μετά την έγκριση του διαζυγίου από το δικαστήριο.

Ο Μπέζος κρατά την πρωτιά του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο καθώς διατηρεί ποσοστό 12% αξίας 114,8 δισ. δολαρίων.

Νυχτοπερπατήματα και διαφωνίες που κόστισαν πολλά, πάρα πολλά

Ο Τζέφ Μπέζος, φυσικά και δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε θα είναι ο τελευταίος επιχειρηματίας, καλλιτέχνης, αθλητής ή γενικότερα σελέμπριτι που θα κληθεί να καταβάλλει ένα αστρονομικό ποσό στον διακανονισμό για το διαζύγιο του.

To ρεκόρ μέχρι στιγμής πάντως στον επιχειρηματικό κόσμο κατέχει αναμφίβολα το Ρώσος επιχειρηματίας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ιδιοκτήτης της Μονακό αλλά και ιδιοκτήτης του Σκορπιού καθώς εκτιμάται πως το διαζύγιο του από τη σύζυγό του Έλενα το 2014 κόστισε 4,5 δισ. δολάρια.

Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και Έλενα Ριμπολόβλεβα

spl1685995 018 διαζύγιο, Μπερνι Εκλεστοουν, Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ, Ρομαν ΑμπραμοβιτΣ, Ρουπερτ Μερντοχ, Τζεφ ΜπεζοΣ, Χαρολντ Χαμ

Η απιστία πληρώνεται πολύ ακριβά. Και αυτό το κατάλαβε ο μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ καθώς μετά από επτά χρόνια δικαστικής διαμάχης και αποκάλυψης σειράς σκανδάλων από τη σύζυγό του Έλενα Ριμπολόβλεβα, αναγκάστηκε να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του 535 εκατομμύρια ευρώ και δυο ακίνητα στη Γενεύη.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως το διαζύγιο αυτό έχει προκαλέσει αρκετά τραύματα και στους δυο αλλά και στα παιδιά τους και έτσι αποφάσισαν να λήξουν την πολύχρονη διαμάχη τους. Να υπενθυμίσουμε ότι η ξανθιά καλλονή ζητούσε συνολικά 4,5 δισ. σε ακίνητα, μετρητά και μετοχές.

Στιβ και Ελέην Γουίν

ap 605109430650 διαζύγιο, Μπερνι Εκλεστοουν, Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ, Ρομαν ΑμπραμοβιτΣ, Ρουπερτ Μερντοχ, Τζεφ ΜπεζοΣ, Χαρολντ Χαμ

Έχτισαν μαζί μία αυτοκρατορία, αυτή των καζίνο Wynn Resorts. Η Ελέην Γουίν βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας από το 2002. Οι δικηγόροι της είχαν φροντίσει στο προγαμιαίο τους συμβόλαιο να περιλαμβάνεται ο όρος ότι θα λάβει  11 εκατομμύρια μετοχές, αξίας τότε περίπου 795 εκατομμυρίων δολαρίων. Κάτι που συνέβη μετά και την αίτηση διαζυγίου το 2016.

Ως μέρος της συμφωνίας ο πρώην σύζυγός της Στιβ πούλησε μετοχές οι οποίες είχαν αξία περίπου 114 εκατ. δολάρια τα περισσότερα εκ των οποίων πήγαν στην Ελέην.

Οι χρυσές διατροφές του Ρούπερτ Μέρντοχ

ap 216197736237 διαζύγιο, Μπερνι Εκλεστοουν, Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ, Ρομαν ΑμπραμοβιτΣ, Ρουπερτ Μερντοχ, Τζεφ ΜπεζοΣ, Χαρολντ Χαμ

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ έχει την «ευτυχία» να βρίσκεται στις λίστες με τα πιο ακριβά διαζύγια δύο φορές.

Η πρώτη φορά που ο Μέρντοχ πλήρωσε χρυσάφι την ελευθερία του ήταν όταν έδωσε 1,2 δισ. δολάρια για να χωρίσει την Άννα Μαρία Τορβ, την μητέρα των 4 παιδιών του.

Για τον έρωτα και το τέλος αυτού όμως ο Μέρντοχ δεν υπολόγισε τα λεφτά. Καθώς η μετέπειτα γυναίκα του και κατά 37 χρόνια μικρότερή του Ουέντι Ντενγκ, μετά από 13 χρόνια, του πήρε το αμύθητο ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων. Ο Μέρντοχ ήθελε να τελειώσει η διαδικασία τόσο γρήγορα που η όλη υπόθεση πήρε το δρόμο της σε 17 μέρες.

Χάρολντ Χαμ και Σου Αν Αρνάλ

ap 18074776012730 διαζύγιο, Μπερνι Εκλεστοουν, Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ, Ρομαν ΑμπραμοβιτΣ, Ρουπερτ Μερντοχ, Τζεφ ΜπεζοΣ, Χαρολντ Χαμ

Ένας επιτυχημένος γάμος μετά από 26 χρόνια κατέληξε στις αίθουσες των δικαστηρίων με τελικό «έπαθλο» κοντά στο 1 δισ. δολάρια.

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας στον χώρο του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ ζήτησε διαζύγιο από την Σου Αν Αρνάλ. Αρχικά έδωσε μία επιταγή 974.790.317,77 δολαρίων για να κλείσει η υπόθεση.

Αρνάλ δέχτηκε, αλλά μετά από τη συμβουλή των δικηγόρων της απαίτησε να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από τη συνολική περιουσία των 13,7 δισ. Η έφεση που άσκησε απορρίφθηκε και εν τέλει έμεινε με το (τεράστιο σε κάθε περίπτωση) ποσό των 975 εκατομμυρίων.

Τα εκατομμύρια του Εκλεστόουν

ap 070729046105 διαζύγιο, Μπερνι Εκλεστοουν, Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ, Ρομαν ΑμπραμοβιτΣ, Ρουπερτ Μερντοχ, Τζεφ ΜπεζοΣ, Χαρολντ Χαμ

O επί σειρά ετών CEO της Formula 1 και επιτυχημένος επιχειρηματίας Μπέρνι Εκλεστόουν είδε την περιουσία του να μειώνεται δραστικά μετά το διαζύγιό του με την επί 23 χρόνια σύζυγό του, Σλαβίκα.

Το πρώην μοντέλο χώρισε τον Εκλεστόουν το 2009 και εκτιμάται ότι κέρδισε περίπου 1,2 δισ. δολάρια. Κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, η περιουσία που δημιούργησε ο Εκλεστόουν υπολογίζεται στα 4,2 δισ. δολάρια.

Μέσα στα 23 χρόνια που το ζεύγος ήταν παντρεμένο η περιουσία του μίστερ Formula 1 αυξήθηκε σημαντικά έτσι ωφελήθηκε και η (πρώην) γυναίκα του η οποία εν τέλει έδωσε την ελευθερία που ήθελε ο Εκλεστόουν αλλά πήρε κάτι λιγότερο από το 1/3 της συνολικής περιουσίας.

Ρομάν και Ιρίνα Αμπράμοβιτς

ap 0404200743 διαζύγιο, Μπερνι Εκλεστοουν, Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ, Ρομαν ΑμπραμοβιτΣ, Ρουπερτ Μερντοχ, Τζεφ ΜπεζοΣ, Χαρολντ Χαμ

Πλήθος πληροφοριών και φωτογραφιών κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο για το γάμο του Ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς και της αεροσυνοδού Ιρίνα.

Το κοινή συναινέσει διαζύγιο κόστισε στον Αμπράμοβιτς κοντά στα 300 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο όπως ανέφεραν νομικοί η πρώην σύζυγός του θα μπορούσε να απαιτήσει σχεδόν τα μισά από τα χρήματα του Ρώσου μιας ο ίδιος απέκτησε σχεδόν όλη την περιουσία του ενώ ήταν παντρεμένοι.

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα της εποχής ο μεγιστάνας αναγκάστηκε να πάρει διαζύγιο καθώς ήθελε να αποφύγει ένα ενδεχόμενο σκάνδαλο μετά την αποκάλυψη ότι φωτογραφίες του μαζί με τη νεαρή καλλονή Ντάσα Ζούκοβα, τραβηγμένες στο Παρίσι, προσφέρθηκαν από «παπαράτσι» σε βρετανικά ταμπλόιντ.

Πηγή