Το πιο λαμπερό σπίτι… είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους μας που έφυγαν νωρίς

ImageHandler Ανθρώπινα, Στολισμένο σπίτι

“Η αποψινή χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση, είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους μας που έφυγαν νωρίς για την γειτονιά των Αγγέλων”.

Μια αλλιώτικη φωταγώγηση…

Έγινε το Σάββατο στις 18:30 το απόγευμα στο χωριό Ξυλοφάγου της επαρχίας Αμμοχώστου. Πρόκειται για τη χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση ενός σπιτιού και ήταν αφιερωμένη σε εκείνους που έφυγαν νωρίς από κοντά μας. Τα συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας ήταν πολύ έντονα για όλους όσοι είχαν παρευρεθεί. 

Ο ιδιοκτήτης του είχε φροντίσει να φωτίσει κάθε πλευρά και κάθε γωνιά του, με πολύχρωμα λαμπάκια σε ευφάνταστους συνδυασμούς, ακόμα και τη στέγη. Τη στιγμή της φωταγώγησης, όλοι κρατούσαν στα χέρια τους ένα αστέρι που έγραφε το όνομα του αγαπημένου τους που έφυγε νωρίς, καθώς και ένα κεράκι.

Φεύγοντας, τα άφησαν στο μικρό ξύλινο δέντρο που έφτιαξαν το προηγούμενο βράδυ. Εκεί ήταν και ο Άγιος Βασίλης που χάρισε δώρα και όμορφα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. 

Το σπίτι ανήκει στους Αντώνη και Γιώτα Θεοφάνους. Το ζευγάρι έχασε το αγοράκι τους σε ηλικία 13 ετών. Ο μικρός Άγγελος έπασχε από μια πολύ σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, το σύνδρομο Ataxia-Telangiectasia (επηρεάζει το νευρολογικό σύστημα δημιουργώντας αστάθεια στο περπάτημα τόσο στο αρχικό στάδιο όσο και μετέπειτα.

Οι ασθενείς, έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα, να υποφέρουν από συχνές χρόνιες λοιμώξεις -κυρίως των πνευμόνων- και μεγάλη πιθανότητα για όλες τις σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Το άτυχο αγοράκι τις περισσότερες μέρες της ζωής του, ήταν σε κάποιο νοσοκομείο και μέχρι να ολοκληρωθεί μια θεραπεία, άρχιζε η άλλη.

25488571

25488794_-

Στις 23 Ιουνίου του 2004…

Του είπε ο πατέρας του: «Γιε μου θέλεις να πάμε στο σπίτι μας;» ο Άγγελος για πρώτη φορά του είπε: «όχι». Ήθελε μόνο να του κρατάνε το χέρι και να του διαβάζουν παραμύθια. Το βράδυ της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 19:35, ο μικρός Άγγελος έκλεισε για πάντα τα μάτια…

Η οικογένεια του Άγγελου δεν σταμάτησε ποτέ να γιορτάζει τα γενέθλια του, βέβαια, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο τώρα πια…

Κάθε 1η Ιουλίου που ο Άγγελος γιορτάζει τα γενέθλια του στον ουρανό, οι γονείς του διοργανώνουν μια γιορτή αγάπης. Τα έσοδα της γιορτής δίνονται στον σύνδεσμο «Ηλιαχτίδα Ζωής» στη Λάρνακα. Μαζί τους είναι πάντα και αρκετοί εθελοντές που χθες βράδυ έδωσαν δυναμικά το παρόν τους.

IMG_1359

IMG_1350

Ο κύριος Αντώνης Θεοφάνους αναφέρει στο ant1iwo:

«Αυτό το βράδυ είναι αφιερωμένο στην αγάπη και σε όλους εκείνους που έφυγαν νωρίς από κοντά μας. Είναι αφιερωμένο και στον δικό μας μικρό Άγγελο που λάτρευε τα Χριστούγεννα.

Αυτές οι μέρες των Χριστουγέννων, έχουν την ιδιότητα να μας κάνουν να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και τα προβλήματα. Δεν ξεχνάμε όμως, ούτε στιγμή τους αγαπημένους μας που έφυγαν. Μας πονάει ακόμα περισσότερο που δεν είναι κοντά μας, να περάσει μαζί μας τις γιορτές. Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα τόσο μεγαλώνει το κενό μέσα μας». 

«Η αποψινή χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση, είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους μας που έφυγαν νωρίς για την γειτονιά των Αγγέλων. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που είναι απόψε κοντά μας και μας βοηθούν κάθε χρόνο στη γιορτή του Άγγελου», πρόσθεσε η κυρία Γιώτα. 

 

Πηγή: ant1iwo.com