Διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας από το Facebook

facebook ar ads Facebook

To Facebook πειραματίζεται με τον κόσμο του augmented reality με τη μορφή των ενισχυμένων διαφημίσεων που θα προβάλλει σε όλους τους χρήστες του.

Ήδη το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη έχει ανακοινώσει ότι έχει ξεκινήσει να πειραματίζεται με αυτή τη μορφή διαφημίσεων τις οποίες και αναμένεται να τοποθετήσει στο κοντινό μέλλον στην κεντρική σελίδα του newsfeed όλων των χρηστών του. Η λογική των διαφημίσεων αυτών είναι να παρουσιάζουν ένα προϊόν όπως είναι στην πραγματικότητα για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, κάτι που θα γίνει σε σελίδες αρκετών brands αρχής γενομένης από αυτό το καλοκαίρι στην αμερικανική αγορά.

Το Facebook έχει δοκιμάσει, σύμφωνα με τo Digital Trends, τις διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας στον Messenger, όπου η ανατροφοδότηση από τα brands που τις χρησιμοποίησαν ήταν αρκούντως θετική, μιας και το κοινό έδειξε να εμπλέκεται περισσότερο και πιο ενεργά με το διαφημιστικό περιεχόμενο. Ο σκοπός του Facebook είναι να δημιουργήσει μία πλατφόρμα που θα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του offline και του online shopping, αφού οι καταναλωτές δεν θα έχουν την ανάγκη να επισκεφθούν ένα κατάστημα για να δουν από κοντά ένα προϊόν που έχουν βρει στο Internet.

Οι διαφημίσεις θα μοιάζουν με αυτές που ήδη προβάλλονται στο Facebook με τη διαφορά ότι θα έχουν πάνω τους μία επιλογή που θα λέει “Tap to try it on”, προκειμένου να πατά πάνω τους ο χρήστης και να βλέπει πιο αναλυτικά το προϊόν και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες.