Εφαρμοσμένη τεχνολογία

Ένας σπουδαστής του Athens Tech που ασκείται στην 24Media εξηγεί πώς τα γνωστικά του εφόδια τον βοηθούν να ανταποκριθεί σε ό,τι χρειάζεται μια σύγχρονη επιχείρηση

Το πρώτο κολλέγιο τεχνολογίας στην Ελλάδα, το, προσφέρει μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που εστιάζουν στα εφόδια που χρειάζονται οι νέοι για να πετύχουν επαγγελματικά στην ψηφιακή εποχή. Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι στη διαδικασία της κατάρτισης είναι η άμεση δικτύωση των σπουδαστών με τον επιχειρηματικό και ερευνητικό χώρο, ώστε να αξιοποιούν τις γνώσεις τους και να συμμετέχουν σε real time επιχειρηματικά projects. O Γιάννης Δανιήλ, που σπουδάζει στο Athens Tech και κάνει την πρακτική του εξάσκηση στην 24 Media μας μιλά για την προσωπική του εμπειρία.

Τι σπουδάζεις στο Athens Τech;

Σπουδάζω BSc in Computer Science

Ποια από τα γνωστικά εφόδια που παίρνεις θεωρείς ότι είναι πιο σημαντικά;

Να μπορώ να σκέφτομαι αλγοριθμικά, δηλαδή σύμφωνα με τη γλώσσα των υπολογιστών διότι είναι ο κεντρικός πυρήνας της επιστήμης των υπολογιστών.

Ποια χαρακτηριστικά πιστεύεις ότι πρέπει να έχει σήμερα ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα για να βοηθήσει όσους το παρακολουθούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται στη ψηφιακή εποχή, κατά την οποία όλα αλλάζουν ταχύτατα;

Η επιστήμη των υπολογιστών δεν αφορά μόνο τον προγραμματισμό, πιάνει μία μεγάλη γκάμα από τεχνολογίες και σαφώς συνδυάζεται και με άλλες επιστήμες. Θεωρώ πως ένα πρόγραμμα το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των συσχετιζόμενων τεχνολογιών πέρα από τον προγραμματισμό είναι επαρκές (πχ CS – Networks, CS – Digital Economy,CS – Digital Marketing, CS – Statistics,CS – Management κλπ.),

Οι δικές σου σπουδές σε βοηθούν σε αυτό το επίπεδο;

Σαφώς, πιστεύω πως το πρόγραμμα που υπάρχει στην σχολή, καλύπτει αυτές τις τεχνολογίες κι επιτρέπει σε έναν απόφοιτο, να επιλέξει κάποια από τις πολλές πόρτες που του ανοίγονται.

Σε ποιο τμήμα της 24 Media εργάζεσαι και με τι ακριβώς ασχολείσαι;

Η ακριβής περιγραφή της ειδικότητας μου είναι η εξής: Σχεδιαστές, Αναλυτές και Προγραμματιστές Συστημάτων Υπολογιστών. Αυτό σημαίνει πως ασχολούμαι με οτιδήποτε έχει να κάνει με το τεχνολογικό μέρος που σχετίζεται με τη δημοσιογραφία. Βέβαια είμαι σε πρακτική, οπότε παίρνω μικρά project ή project τα οποία δεν παίζουν ρόλο (στο production environment), απλά μου ανατίθενται για την δική μου εκπαίδευση και μόρφωση.

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό/ δύσκολο πράγμα σε αυτό που κάνεις (στην 24Media) και ποιο σου αρέσει περισσότερο;

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι θα έλεγα η ερμηνεία των απαιτήσεων που προκύπτουν από τις ανάγκες της εταιρείας. Είναι αρκετά εύκολο να παρερμηνευτούν πράγματα και το τελικό προϊόν να μην είναι αυτό που ζητήθηκε από έναν manager για παράδειγμα. Όχι ότι έχει συμβεί σε μένα προσωπικά, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το κομμάτι. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το γεγονός πως δεν ασχολούμαι απόλυτα με τον προγραμματισμό, αλλά και με άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα το Business Intelligence. Το τελευταίο μου project αφορούσε την συλλογή δεδομένων και την μετατροπή τους σε πληροφορίες, δηλαδή κάτι που είναι κατανοητό (τα δεδομένα από μόνα τους δεν είναι κατανοητά). Αυτό χρειάστηκε τον συνδυασμό του προγραμματισμού (Java) και του Business Intelligence.

Τι κερδίζεις μέσα από τη διαδικασία της πρακτικής άσκησης;

Μαζεύω εμπειρία και “πραγματικά” εφόδια για το πώς λειτουργούν και τι χρειάζονται οι εταιρίες τεχνολογίας στον έξω κόσμο. Λέγοντας πραγματικά, εννοώ εφόδια τα οποία έχω ήδη αποκτήσει (σε μεγάλο μέρος) από τις σπουδές μου και τα εφαρμόζω σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Τώρα που έχεις πλέον επαφή με την αγορά εργασίας αισθάνεσαι ότι οι σπουδές σου σε ενισχύουν στο να ανταποκριθείς σε ό,τι χρειάζεται μια σύγχρονη επιχείρηση;

Μεγάλο μέρος των σπουδών μου με βοηθάει να ανταποκριθώ στις ανάγκες μίας σύγχρονης επιχείρησης καθώς τα μαθήματα που διδάσκονται είναι “up to date”. Επίσης, είναι απαραίτητο κάποιος να αυτοδιδάσκεται, καθώς οι τεχνολογίες ολοένα και αναπτύσσονται, και νέα πράγματα βγαίνουν στο παρασκήνιο.

Οι τεχνολογίες πληροφοριών και τηλεπικοινωνίας είναι ο μεγαλύτερος και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος κλάδος της οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έπαιξε αυτό ρόλο στην επιλογή του αντικειμένου των σπουδών σου;

Θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς η επιστήμη των υπολογιστών επιτρέπει σε έναν απόφοιτο να διαλέξει πολλά επαγγέλματα πέρα από αυτά που σχετίζονται με τον προγραμματισμό. Πέρα από τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, το προσωπικό ενδιαφέρον έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο επίσης.

  

Πηγή: News247

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024