‘Έξυπνες πόλεις’, έτοιμες να υποδεχτούν το μέλλον

zurich Cities

Ευφυείς πόλεις που βρίσκονται αρκετά χρόνια μπροστά…

Παρόλο που ακούγεται δελεαστική η ιδέα να καταστούν οι πόλεις μας πιο έξυπνες, υπάρχουν ορισμένοι που ανησυχούν ότι καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία, θα είναι όλο και πιο δύσκολο για τους πολίτες να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους.

Η EasyPark Group, μια startup που παρακολουθεί τα δεδομένα των πόλεων, δημοσίευσε τη λίστα 2017 Smart Cities Index, η οποία διερευνά ποιες πόλεις είναι οι πιο προετοιμασμένες για το μέλλον. Η εταιρεία ανέλυσε 500 πόλεις σε όλο τον κόσμο και τις αξιολόγησε βάσει 18 κατηγοριών, όπως η δημόσια συγκοινωνία, η καθαρή ενέργεια, η διάθεση αποβλήτων, η εκπαίδευση, ο αριθμός των hotspot Wifi κα.

Δείτε παρακάτω ποιες πόλεις βρίσκονται στις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας:

1. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ

Η Κοπεγχάγη διαθέτει ένα υγιές οικολογικό σύστημα εκκίνησης, ένα μεγάλο αριθμό σημείων πρόσβασης Wifi και ένα σχετικά χαμηλό επίπεδο κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η πόλη επενδύει επίσης στην καθαρή ενέργεια, με στόχο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 100% μέχρι το 2025.

copenhagen Cities

 

2. Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα από τα οικονομικά αποδοτικότερα δίκτυα δημοσιων μεταφορών στον κόσμο, σύμφωνα με μελέτη της Siemens το 2014.

singapore Cities

 

3. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Στην Στοκχόλμη, ένα μεγάλο μέρος των αστικών λεωφορείων και τρένων κινείται με καθαρά καύσιμα. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 52% της σουηδικής παραγωγής ενέργειας.

stockholm Cities

 

Δείτε τις υπόλοιπες στο

  

Πηγή: News247