Οι έξυπνοι άνθρωποι αγοράζουν έξυπνες οικιακές συσκευές

Το μέλλον είναι εδώ κι εμείς το γνωρίσαμε πρώτοι χάρη στη Samsung

Του Κωνσταντίνου Αμπατζή

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί όλοι μας σε κάποιο διάδρομο του σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να θυμηθούμε αν στο ψυγείο μας έχουμε τα τρόφιμα πού θέλουμε και πότε αυτά λήγουν; Συνήθως, τη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις τις δίνουν οι άνθρωποι που μένουν μαζί μας στο σπίτι, με ένα τηλεφώνημα, αν και εφόσον βρίσκονται εκείνη τη στιγμή εκεί για να μας βοηθήσουν. Πλέον, τη λύση θα μπορεί να μας την προσφέρει το ίδιο ψυγείο.

Όχι, δεν θα απαντάει στο τηλέφωνο, ούτε θα έρχεται μαζί μας στο σούπερ μάρκετ, η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο. Θα μας επιτρέπει όμως να βλέπουμε το εσωτερικό του οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε, οργανώνοντας ακόμη κι ένα γεύμα σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και τις διατροφικές μας ανάγκες. Ακόμη, θα προσφέρει συνταγές για την οικογένεια με βάση το περιεχόμενο του ψυγείου.

Όλα αυτά, και πολλά ακόμη ενδιαφέρονται και βγαλμένα όχι από το μέλλον, αλλά από το σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Samsung European Forum 2018, το οποίο διεξήχθη στη Ρώμη και μας προσέφερε μια ματιά στις εντυπωσιακές τεχνολογικές εξελίξεις που θα κάνουν το σπίτι μας εξυπνότερο και τη ζωή μας ευκολότερη. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, μιας και η βραδιά μας στο πανέμορφο Palazzo di Congressi ήταν χορταστική και περιελάμβανε ξενάγηση σε εκθεσιακούς χώρους με δυνατότητα δοκιμής μιας ολοκληρωμένης γκάμας οικιακών συσκευών. Σε αυτή περιλαμβάνεται η τεχνολογία πλυντηρίων ρούχων QuickDrive, βραβευμένη με το 2018 CES Innovations Award και με το Kitchen and Bath Industry Show (KBIS) Smart Home Technology award, το Family Hub επόμενης γενιάς και το πιο πρόσφατο και κομψό ψυγείο RS8000.

 

Ας ξεκινήσουμε από την τεχνολογία Quick Drive, η οποία παρέχει μια επαναστατική νέα τεχνολογία πλύσης πλυντηρίου, που μας βοηθάει να μειώσουμε το χρόνο της πλύσης κατά το ήμισυ, δημιουργώντας μια επαναστατική δυναμική κίνηση, που αφαιρεί γρήγορα, απαλά και σε βάθος τους λεκέδες και προσφέρει έναν δυναμικό και πλήρη κύκλο πλυσίματος. Ακόμα, ο Q-rator είναι ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που συμβάλλει στο πιο αποτελεσματικό πλύσιμο των ρούχων και η λειτουργία Laundry Planner επιτρέπει τη διαχείριση μιας συγκεκριμένης ώρας ολοκλήρωσης της πλύσης. Η λειτουργία Laundry Recipe πάλι, προσφέρει προτάσεις για τον βέλτιστο κύκλο πλύσης, ενώ αυτή του HomeCare Wizard επιτρέπει την αντιμετώπιση προβλημάτων άμεσα και από απόσταση.

Όλα τα λεφτά ωστόσο, είναι το AddWash, η τεχνολογία που επιτρέπει την προσθήκη ρούχων οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης ή την ανησυχία για τη διαρροή νερού έξω από τον κάδο. Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν έχουμε ξεχάσει ένα ρούχο, διακόπτουμε την πλύση και τη συνεχίζουμε από εκεί που τη σταματήσαμε. Τέλος, χάρη στο  Auto optimal wash, το οποίο χρησιμοποιεί 4 αισθητήρες διαχέοντας αυτόματα την κατάλληλη ποσότητα απορρυπαντικού ή μαλακτικού που απαιτείται, υπολογίζοντας το φορτίο πλύσης και το επίπεδο του νερού, παρέχονται τα καλύτερα αποτελέσματα πλύσης και χάρη στην αποτελεσματική τεχνολογία ecobubble, η οποία παρέχει ισχυρή απόδοση πλύσης διαλύοντας το απορρυπαντικό και μετατρέποντάς το σε λεπτές φυσαλίδες που εισχωρούν στα υφάσματα πιο γρήγορα, εξασφαλίζεται η πιο εύκολη απομάκρυνση των λεκέδων. Όχι κι άσχημα έτσι;

 

Δεν είναι μόνο τα νέα πλυντήρια της Samsung έξυπνα, αφού πλέον οι οικιακές συσκευές είναι τόσο έξυπνες που συνδέονται μεταξύ τους. Ας γνωρίσουμε το νέο Family Hub, το οποίο είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό ψυγείο: ψυχαγωγεί, ενημερώνει και συνδέει όλη την οικογένεια.

Χάρη στην εφαρμογή View Inside, επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει το εσωτερικό του ψυγείου από οπουδήποτε και η νέα λειτουργία Meal Planner φέρνει την διαχείριση τροφίμων σε ένα πιο εξατομικευμένο επίπεδο – οργανώνοντας ένα γεύμα σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και τις διατροφικές ανάγκες. Ακόμη, προσφέρει συνταγές για την οικογένεια με βάση το περιεχόμενο του ψυγείου.

 

Ένα εντυπωσιακό νέο επίτευγμα είναι και το Bixby με τη λειτουργία Voice ID που αναγνωρίζει την φωνή των μελών μιας οικογένειας, έτσι ώστε να λαμβάνουν εξατομικευμένες πληροφορίες. Ο ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων φέρνει την οικογένεια πιο κοντά, επιτρέποντας στα μέλη να μοιράζονται ημερολόγια, φωτογραφίες και τοποθεσίες και επιπλέον, η λειτουργία Morning Brief 2 βοηθάει τον χρήστη να ξεκινά την ημέρα του με πληροφορίες προσαρμοσμένες σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τίτλων επικαιρότητας, δελτίο καιρού και το προσωπικό του πρόγραμμα.

Το Family Hub εισάγει επίσης ένα νέο επίπεδο ευφυούς συνδεσιμότητας σε έναν από τους χώρους, όπου οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο: την κουζίνα. Καινοτόμες επιλογές τηλεόρασης και μουσικής μεταμορφώνουν την κουζίνα σε ένα χώρο ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια. Χάρη στη λειτουργία SmartThings, μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο όλων των έξυπνων συσκευών στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων του πλυντηρίου ρούχων, της ηλεκτρικής σκούπας και των φούρνων, προσφέροντας ένα κεντρικό σημείο στην κουζίνα για εύκολη πρόσβαση. Κάτι σαν κεντρικό υπολογιστή που ελέγχει όλο το σπίτι, μόνο που αυτό βρίσκεται στο ψυγείο μας. Μοιάζει λίγο με Black Mirror η ιστορία ε;

 

Μαζί με όλα τα παραπάνω, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κι ένα φρέσκο ψυγείο της Samsung, το RS8000, που εκτός από τους καλοσχεδιασμένους αποθηκευτικούς χώρους, την τεχνολογία FlexZone που προσφέρει τέσσερις ρυθμίσεις θερμοκρασίας για κρέας και ψάρι, αναψυκτικά, φρούτα και λαχανικά και χώρο για κάθε τύπο τροφίμου, το Twin Cooling Plus που ελέγχει τα βέλτιστα επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας διασφαλίζοντας τη διατήρηση φρέσκων τροφίμων για το διπλάσιο διάστημα και το σύγχρονο σχεδιασμό, είναι κι αυτό ένα ψυγείο από το μέλλον με όλες τις λειτουργίες που αναφέραμε πιο πάνω.

Οι έξυπνες συσκευές είναι εδώ και συνδέονται μεταξύ τους. Το μόνο που περιμένουν είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα και να συνδεθούμε κι εμείς μαζί τους για να αλλάξουμε τη ζωή μας. 

  

Πηγή: News247

Ροη Ειδησεων

Φρένο στις αλλαγές τελευταίας στιγμής βάζει η Βουλή για μεταρρύθμιση ΤΑ

Με στόχο να διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμισης της τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Υπουργείο…

13 Μαΐου, 2024

Πέρασε από την Κύπρο το βόρειο σέλας – Προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές χώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης που έφθασε στη Γη το Σαββατοκυρίακο προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές…

13 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Σκότωσε τον πατέρα της και την φίλη του γιατί την απέκλεισε από την διαθήκη

Μια γυναίκα σκότωσε τον 87χρονο πατέρα της και τη φίλη του, μαχαιρώνοντάς τους θανάσιμα στο…

13 Μαΐου, 2024

Κύπρος: 16χρονος προέταξε πιστόλι σε ανήλικους – Aποδείκτηκε ότι ήταν πλαστικό

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 16χρονου που διαμένει σε δομή…

13 Μαΐου, 2024

Υπ. Γεωργίας: Αξιολογούνται προσφορές για πτητικά μέσα πυρόσβεσης

Η διαδικασία αξιολόγησης προσφορών για πτητικά μέσα πυρόσβεσης είναι «εντός του χρονοδιαγράμματος» δήλωσε σήμερα η…

13 Μαΐου, 2024

«Πρόκληση» για το Υπ. Εσωτερικών η ημέρα των εκλογών – «Δεν θα υπάρξουν προβλήματα»

«Πρόκληση» για το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι η ημέρα των εκλογών για ανάδειξη μελών του…

13 Μαΐου, 2024