Η Ford κατασκεύασε κρεβάτι που σε επαναφέρει στη θέση σου (ΒΙΝΤΕΟ)

ford bed 4 Ford, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους τέσσερις ανθρώπους που συζούν με κάποιον, θα προτιμούσε να κοιμάται μόνος, ενώ στο πέρασμα του χρόνου η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες τραυματισμού από ατύχημα στο σπίτι, στη δουλειά ή στο δρόμο.

Όμως, τα ξεχωριστά κρεβάτια δεν αποτελούν λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα. Λύση σε αυτό το θέμα θα μπορούσε να δώσει το σύστημα “Lane-Keeping Aid” της Ford, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα για να τα επαναφέρει στη λωρίδα τους. Το συγκεκριμένο σύστημα που διαθέτουν τα περισσότερα αυτοκίνητα της Ford, ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και βοηθά ενεργά τον οδηγό επαναφέροντας το αυτοκίνητο στα όρια της λωρίδας του, με μία μικρή διόρθωση στο τιμόνι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ford, η ίδια τεχνολογία ενέπνευσε τη δημιουργία του “Lane-Keeping Bed” το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες πίεσης για να αντιλαμβάνεται πότε κάποιος “ξεφεύγει” από τη δική του πλευρά του κρεβατιού, ώστε να τον επαναφέρει με ομαλό τρόπο στην αρχική του θέση σε συνεργασία με έναν ενσωματωμένο ιμάντα μεταφοράς.

«Όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι, ο καθένας έχει στη διάθεσή του λιγότερο χώρο από εκείνον που αντιστοιχεί σε ένα παιδί σε μονό κρεβάτι», λέει σχετικά ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων σε θέματα ύπνου και συγγραφέας του βιβλίου “How to Sleep Well”, Neil Stanley.

«Οι άνθρωποι είμαστε πιο ευάλωτοι κατά τη διάρκεια του ύπνου, γι` αυτό και είμαστε προγραμματισμένοι να ξυπνάμε αν κάτι ή κάποιος μας αγγίξει ξαφνικά. Αν κάποιος εισβάλει στην πλευρά σου, ο αμυντικός αυτός μηχανισμός ενεργοποιείται με αποτέλεσμα να χάνεις τον ύπνο σου ενώ ο σύντροφός σου εξακολουθεί να κοιμάται ανενόχλητος. Έχω δει να καταστρέφονται ολόκληρες σχέσεις από αυτό», τόνισε ο Neil Stanley.

Για την ώρα, το “Lane-Keeping Bed” βρίσκεται σε στάδιο πρωτοτύπου και αποτελεί τμήμα μιας σειράς εφευρέσεων της εταιρείας που εφαρμόζουν τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ