Μετά τις ηλεκτρικές σκούπες, η Dyson ετοιμάζει ρομπότ για δουλειές του σπιτιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εταιρεία παρουσίασε βίντεο με ρομπότ να μεταφέρουν πιάτα και φιάλες απορρυπαντικού.

124909962 robotics dyson hand

Ρομπότ που βοηθούν στις οικιακές εργασίες είναι το φιλόδοξο νέο σχέδιο της βρετανικής Dyson, περισσότερο γνωστή για τις ηλεκτρικές σκούπες της, τους ανεμιστήρες χωρίς φτερωτή και τους υπερηχητικούς στεγνωτήρες χεριών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία κέντρου ρομποτικής στα εργαστήριά της Ουίλτσαϊρ, στο οποίο θα απασχολεί 250 ειδικούς της ρομποτικής.

Η Dyson, η οποία ιδρύθηκε στη Βρετανία αλλά έχει μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της στη Σιγκαπούρη, ανέφερε ότι οι μισοί από τους 2.000 εργαζομένους που προσλήφθηκαν φέτος είναι μηχανικοί, επιστήμονες ή προγραμματιστές. Η εταιρεία προσλαμβάνει επίσης ειδικούς στη μηχανική όραση, τη μηχανική μάθηση και τους αισθητήρες.

Η Dyson έδωσε μια πρώτη εικόνα για τα σχέδιά της σε βίντεο που προβλήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού στη Φιλαδέλφεια.

Δείχνει ρομποτικούς βραχίονες να πιάνουν πιάτα, να μετακινούν ένα μπουκάλι απορρυπαντικού και να σηκώνουν ένα λούτρινο παιχνίδι από το πάτωμα.

Μένει να φανεί αν η επέκταση στα οικιακά ρομπότ θα δώσει νέες προοπτικές στην εταιρεία ή θα καταλήξει σε αποτυχία, όπως συνέβη το 2019 με την ακύρωση των σχεδίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

123948895 dyson2 600x338 1

Πρόσφατα η Dyson λάνσαρε ακουστικά με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα (Dyson)

Πιο πρόσφατα παρουσίασε ακουστικά με ενσωματωμένη μάσκα καθαρισμού αέρα, η οποία πήρε μέτριες κριτικές και χαρακτηρίστηκε υπερβολικά αλλόκοτη από χρήστες του Διαδικτύου.