Μία από τις σοβαρότερες διαρροές του Twitter: Χάκερ δημοσίευσαν στοιχεία 200 εκατομμυρίων χρηστών

Οι πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε φόρουμ χάκερ, είναι μία από τις πιο σοβαρές διαρροές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμών τηλεφώνου των χρηστών

8877C795 F7A8 4CC3 AE51 D917A0B4D2A3 twitter

Χάκερς υπέκλεψαν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερων από 200 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter και τις δημοσίευσαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ hacking, σύμφωνα με ερευνητή ασφαλείας που επικαλείται ο βρετανικός Guardian.

Η διαρροή «θα οδηγήσει δυστυχώς σε πολλές επιθέσεις χάκερ, στοχευμένο phishing και δημοσίευση προσωπικών στοιχείων», προειδοποίησε στο LinkedIn ο συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας παρακολούθησης κυβερνοασφάλειας Hudson Rock, Alon Gal. Είναι «μία από τις πιο σοβαρές διαρροές που έχω δει», πρόσεσε. .

Το Twitter δεν σχολίασε την έκθεση, για την οποία ο Gal είχε κάνει την πρώτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 24 Δεκεμβρίου, ούτε απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την παραβίαση. Δεν ήταν σαφές αν έχει λάβει μέτρα για να διερευνήσει την υπόθεση και να διαχειριστεί τη διαρροή.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως δεν κατάφερε να επαληθεύσει ανεξάρτητα. αν τα δεδομένα στο φόρουμ ήταν αυθεντικά και προέρχονταν από το Twitter. Στιγμιότυπα από τον ιστότοπο όπου διέρρευσαν τα δεδομένα την Τετάρτη, έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Ο Troy Hunt, δημιουργός του ιστότοπου ενημέρωσης χρηστών για παραβιάσεις “Have I Been Pwned”, εξέτασε τα δεδομένα που διέρρευσαν και έγραψε στο Twitter ότι η κατάσταση ήταν «λίγο έως πολύ όπως έχει περιγραφεί».

Δεν υπήρχαν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του χάκερ ή των χάκερ πίσω από την επίθεση που ενδέχεται να είχε εξαπολυθεί το 2021, πριν ο Έλον Μασκ εξαγοράσει την πλατφόρμα.

Οι αναφορές σχετικά με το μέγεθος της παραβίασης αρχικά διέφεραν, με τους πρώτους λογαριασμούς τον Δεκέμβριο να αναφέρουν ότι εκλάπησαν 400 εκατ. διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμοί τηλεφώνου.

Μια τόσο μεγάλη επίθεση στο Twitter ενδεχομένως να απασχολήσει τις ρυθμιστικές αρχές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων στην Ιρλανδία, όπου το Twitter έχει την ευρωπαϊκή έδρα του, και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ παρακολουθούν την εταιρεία που ανήκει στον Elon Musk για τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας δεδομένων και τους αμερικανικούς κανονισμούς αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Guardian