Μητέρα «συναντά» και «αγγίζει» την νεκρή κόρη της μέσω εικονικής πραγματικότητας (βίντεο)

εικονική πραγματικότητα

Η εικονική πραγματικότητα στην υπηρεσία του ανθρώπου. Σε ένα άκρως εντυπωσιακό πρότζεκτ, μια μητέρα «συνάντησε» ξανά την νεκρή κόρη της, προκειμένου να αντιμετωπίσει την θλίψη της.

Μια κορεατική τηλεοπτική εκπομπή χρησιμοποίησε την σύγχρονη τεχνολογία για να επανασυνδέσει μια μητέρα, που φορούσε ειδικά γάντια αφής με την νεκρή 7χρονη κόρη της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Το σόου, που ονομάζεται «Συναντώντας σε», μιλά για την ιστορία της απώλειας μιας οικογένειας από την 7χρονη κόρη τους Ναγιεόν, που πέθανε από μια ασθένεια – δεν έχει γίνει γνωστή ποια – το 2016. Οι θεατές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την μητέρα Jang Ji-sung και την κόρη της να παίζουν, να αγγίζουν η μία την άλλη αλλά και να συζητούν με το μικρό κορίτσι να προσπαθεί να καθησυχάσει την μητέρα του πως δεν πονάει πλέον. Η μητέρα φόρεσε τον εξοπλισμό της εικονικής πραγματικότητας και μεταφέρθηκε σε έναν κήπο όπου είδε την κόρη της να στέκεται εκεί και να της χαμογελάει φορώντας ένα μωβ φόρεμα. «Ομορφιά μου! Πόσο μου έλειψες», ακούγεται η μητέρα να λέει την ώρα που προσπαθεί να αγγίξει την ψεύτικη κόρη της.

Η κορεατική εταιρεία Munhwa Broadcasting Corporation, ή MBC, εργάστηκε για τον σχεδιασμό του προσώπου της Ναγιεόν, το σώμα και την φωνή της, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερα, ανέφερε η Aju Business Daily.

Η συγκινητική συνομιλία μητέρας και κόρης μέσω εικονικής πραγματικότητας

Το κοριτσάκι, με τα λαμπερά μάτια και τα μαύρα μαλλιά, ρωτά την μητέρα της που ήταν και αν την σκεφτόταν καθόλου, με την Jang Ji-sung να απαντά: «Το κάνω συνεχώς». Η μικρή στην συνέχεια, της λέει:« Μου λείπεις πολύ» με την μητέρα της να απαντά πάλι «Κι εμένα, μου λείπεις τόσο». Η Jang, μάλιστα στην αρχή δίσταζε να αγγίξει το ψηφιακό παιδί μέχρι που η Ναγιεόν επέμεινε να της κρατήσει το χέρι. Τότε η μητέρα, κράτησε το χέρι της κόρης της με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό της. Ο πατέρας, ο αδερφός και η αδερφή της Ναγιεόν, που παρακολουθούσαν τα γεγονότα από το ακροατήριο, άρχισαν κι αυτοί να κλαίνε.

εικονική πραγματικότητα

Κάποια στιγμή το μικρό κορίτσι, τρέχει προς την μητέρα του και της δίνει ένα λουλούδι, λέγοντάς της: «Μαμά, όπως βλέπεις δεν πονάω πλέον». Στο τέλος του μαγικού αυτού ταξιδιού εικονικής πραγματικότητας, ο Ναγιεόν ξαπλώνει για να κοιμηθεί, λέγοντας πως είναι κουρασμένη και η μητέρα της της λέει «αντίο».

Η Jang, που φορά ένα κολιέ με τις στάχτες της Ναγιεόν στο λαιμό της, είπε πως έκανε αυτό το ντοκιμαντέρ για να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που μπορεί να έχασαν κάποιο πολύ δικό τους πρόσωπο, όπως η ίδια. «Τρία χρόνια μετά, πλέον πιστεύω πως θα έπρεπε να την αγαπώ περισσότερο παρά να μου λείπει και να αρρωσταίνω στην σκέψη της ώστε να είμαι πιο δυνατή όταν θα την συναντήσω αργότερα. Ελπίζω πως πολλοί άνθρωποι θα θυμούνται την Ναγιεόν αφότου δουν αυτό το ντοκιμαντέρ», έγραψε στο μπλογκ της η μητέρα.

Να σημειωθεί πως το ντοκιμαντέρ έχει γίνει viral, καθώς μέσα σε 5 ημέρες από την προβολή του στο YouTube, το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: philenews