Ο Elon Musk υπόσχεται κόσμο χωρίς φτώχεια: Ο τρόπος θα σας εκπλήξει

Πώς το Optimus, το ρομπότ του Έλον Μάσκ, θα αλλάξει τον κόσμο

Στιγμιότυπο 2022 10 02 14.39.36 Elon Musk

Χορεύοντας και χαιρετώντας, το ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύσσει ο Elon Musk, το Optimus, συστήθηκε στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ετήσιας AI Day της Tesla. «Το ρομπότ μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει πολύ περισσότερα, απλά δεν θέλαμε να τα θαλασσώσει», είπε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Musk τρέφει πολύ υψηλές φιλοδοξίες για το Optimus. Όπως είπε, καθώς η τεχνολογία του θα βελτιώνεται, αυτό το προϊόν θα αλλάξει ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό, εξαλείφοντας την φτώχεια.

«Πολύ λίγοι εκτιμούν τις δυνατότητες του Optimus», είπε ο CEO της Tesla. Σήμερα, η οικονομία περιορίζεται από τον ανθρώπινο παράγοντα και την παραγωγικότητα, αλλά ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης όπως αυτό της Tesla μπορεί να αλλάξει την εξίσωση, όπως εξήγησε.

Εάν το Optimus είναι σε θέση να κάνει χειρωνακτικές εργασίες, τότε «μια οικονομία εκτείνεται σχεδόν στο άπειρο», είπε. «Αυτό σημαίνει ένα μέλλον αφθονίας. Ένα μέλλον όπου δεν υπάρχει φτώχεια, όπου μπορείς να έχεις ό,τι θέλεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Πρόκειται για έναν θεμελιώδη μετασχηματισμό του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε».

Πέρυσι, ο Musk είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά τα σχέδιά του για το ρομπότ, λέγοντας ότι σκοπός το είναι να κάνει «τις βαρετές, επαναλαμβανόμενες δουλειές».

Το ρομπότ της Tesla φαίνεται να βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, όμως ο Musk είπε στο κοινό ότι στόχος του είναι να το βγάλει σε μαζική παραγωγή με χαμηλό κόστος, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Το Optimus είναι σχεδιασμένο να είναι ένα πολύ ικανό ρομπότ, αλλά εάν κατασκευαστεί σε πολύ μεγάλους αριθμούς, πιθανότατα σε εκατομμύρια μονάδες, τότε θα κοστίζει πολύ λιγότερα από ένα αυτοκίνητο. Θα μπορούσα να πω λιγότερα από 20.000 δολάρια».