Πέντε πράγματα που κάνετε στα social media και σας αφήνουν ξεκρέμαστους

Ανεβάζετε καθημερινά φωτογραφίες σας στα social media; Μήπως βίντεο με το παιδί σας; Κάθε φορά που βρίσκεστε κάπου, κάνετε check in; Έχετε βρίσει κάποιον «επώνυμο» κάτω από post του;

Αν ναι, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά και κάποια άλλα μπορεί να σας εκθέσουν. Και να μπλέξετε, ακόμη και σε δικαστικές περιπέτειες. Δείτε, ποια είναι αυτά.

  • Αν ανεβάζετε στο Facebook ή στο Instagram μια φωτογραφία άσχετη που βρήκατε στο διαδίκτυο (ακόμη και αν είναι μια παλιά αστεία φωτογραφία με μία γάτα) μπορεί να σας δημιουργήσει μπελάδες. Οι φωτογραφίες, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ενδέχεται να υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Και μπορεί ως πιθανότητα να σας μοιάζει απίθανη, όμως, ο ιδιοκτήτης μπορεί να τη βρει και να κάνει χρήση του δικαιώματός του περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Που σημαίνει ότι μπορεί να υποβάλει ακόμη και αγωγή εναντίον σας.
  • Να κατηγορείτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία ή έναν πρώην. Όσο πληγωμένοι και αν είστε από έναν χωρισμό, όσο και αν «διψάτε» για εκδίκηση, όσο και αν θέλετε να πληγώσετε τον άλλον, με το να τον εκθέτετε δημοσίως, το μόνο που μπορείτε να πετύχετε, είναι να εκτεθείτε οι ίδιοι. Και μάλιστα, κινδυνεύετε να μπλέξετε και σε δικαστικές περιπέτειες αν ο πρώην αποφασίσει να σας κάνει μήνυση για συκοφάντηση.
  • Να κάνετε υβριστικά, ρατσιστικά και συκοφαντικά σχόλια κάτω από το post κάποιου και περισσότερο ενός δημόσιου προσώπου. Έχει κάθε δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον σας, όταν οι προσβολές ξεπερνούν τα όρια.
  • Να κάνετε tag έναν φίλο σας ή μία φίλη σας σε post που μπορεί να τον προσβάλλει ή να τον εκθέσει. Αν για παράδειγμα, ανεβάσετε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία με περιεχόμενο που μπορεί να προκαλέσει, μην ταγκάρετε ποτέ άλλους. Εκτός και αν θέλετε να σας κόψουν την «καλημέρα».
  • Και τέλος, μην ξεχνάτε τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όταν κάνετε check in στο μέρος που βρίσκεστε, όταν δείχνετε πού βρίσκεται το σπίτι σας, όταν γράφετε αρνητικά σχόλια για τη δουλειά σας, όταν ανεβάζετε φωτογραφίες ή βίντεο των παιδιών σας. Και γενικότερα, όταν μοιράζεστε προσωπικά στοιχεία στα social media, που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επιτήδειοι.
Tags: Social Media

Ροη Ειδησεων

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια…

10 Μαΐου, 2024

Πράσινο Υπουργικού για ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει σε διάρκεια και μισθολογικές κλίμακες

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Άμυνας, για εκσυγχρονισμό του…

10 Μαΐου, 2024

Επ. Διοικήσεως: Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες

Δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία προκύπτουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…

10 Μαΐου, 2024