8 τρόποι για να ανανεώσεις τη -μακροχρόνια- σχέση σου!

ImageHandler Tips, ανανέωση, ΕΡΩΤΑΣ, ζευγάρι, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΧΕΣΗ, Τρόποι

Μακροχρόνια σχέση χωρίς ρουτίνα και φθορά γίνεται; Φυσικά! Το λένε και οι ειδικοί…

Είναι υπέροχο να έχεις μια σταθερή σχέση. Μόνο που μια σταθερή σχέση μπορεί να πέσει στην παγίδα της συνήθειας και της ρουτίνας.

Γίνεται να έχεις το ένα χωρίς το άλλο; Γίνεται, απαντούν οι ειδικοί και μας δίνουν tips και συμβουλές.

Άφησε τριγύρω σημειωματάκια

Μπορείς να χώσεις ένα σημειωματάκι στην τσέπη του αγαπημένου σου για να το διαβάσει πριν από μια σημαντική παρουσίαση ή να κολλήσεις ένα στον καθρέφτη του μπάνιου για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα του.

Extra tip: Σε μια κοινωνία που η τεχνολογία κυριαρχεί, ένα χειρόγραφο σημείωμα θα αγγίξει περισσότερο το σύντροφό σου από ένα μήνυμα στο κινητό και θα ξυπνήσει τη ρομαντική του πλευρά.

Προσπαθήστε να καταλαβαίνετε ο ένας τα χόμπι του άλλου

Είναι γλυκό να υποστηρίζεις τον σύντροφό σου στα πράγματα που αγαπά, η προσπάθεια όμως να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Αυτό σημαίνει πως δεν αρκεί να βλέπεις μαζί του ποδόσφαιρο, αλλά να ξεκινήσεις μια συζήτηση για τους ποδοσφαιριστές που βλέπετε, ποιος έχει τις καλύτερες επιδόσεις, για τη στρατηγική που ακολουθεί ο προπονητής. Παρότι δεν χρειάζεται να μάθεις τόσα για τα χόμπι του ώστε να μπορείς να γράψεις διατριβή, το ενδιαφέρον που θα δείξεις είναι αρκετό για να ενισχυθεί ο δεσμός μεταξύ σας και δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Μην είστε συνέχεια δικτυωμένοι

Το κινητό είναι ο καλύτερος φίλος μας και ο χειρότερος περισπασμός μας – ειδικά όταν εμποδίζει τη σχέση με τους αληθινούς φίλους μας. Φαντάσου την εικόνα να μιλάς με τον σύντροφό σου και να έχετε και οι δύο το βλέμμα σας στραμμένο στις οθόνες των κινητών για να τσεκάρετε τις ειδοποιήσεις! Ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγετε αυτή την παγίδα είναι να μην έχετε τα κινητά στο τραπέζι όταν περνάτε λίγο χρόνο μαζί. Ακόμη κι αν αυτό δεν ακούγεται σαν κάτι σπουδαίο, είναι μία κίνηση που θα πυροδοτήσει τη μεταξύ σας σύνδεση που ίσως έχει ατονίσει με το πέρασμα του χρόνου.

Δημιουργήστε μια νέα παράδοση

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να είναι πάντα η σχέση σας ζωντανή είναι να δημιουργήσετε παραδόσεις που θα σας κάνουν να περιμένετε με ανυπομονησία το μέλλον. Ακόμη και το να δοκιμάζετε τον καφέ σε διαφορετικά μαγαζιά κάθε τόσο. Θα μοιράζεστε όμορφες αναμνήσεις και στιγμές μαζί και θα βρίσκετε χρόνο ο ένας για τον άλλο – και θα ανυπομονείτε γι’ αυτές.

Εκπλήξεις! 

Υπάρχει λόγος που η αποστολή ενός μπουκέτου λουλουδιών είναι μια κλασική ρομαντική πράξη. Είναι εκλεπτυσμένο, δείχνει ενδιαφέρον και άσε που είναι υπέροχα επάνω στην τραπεζαρία. Μπορείς όμως να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω: Στείλε στον αγαπημένο σου εισιτήρια για τη συναυλία του αγαπημένου του συγκροτήματος ή για έναν αγώνα της ομάδας του ή κλείσε δωμάτιο για να μείνετε ένα βράδυ σε ένα όμορφο ξενοδοχείο στην πόλη σας.

Επισκεφθείτε ξανά τα αγαπημένα σας μέρη

Γυρίστε πίσω το χρόνο! Φορέστε τα καλά σας και πηγαίνετε στο εστιατόριο όπου ήταν το πρώτο σας ραντεβού. Μια άλλη ιδέα είναι να φορέσετε τα αθλητικά σας και να πάτε μια βόλτα στην εξοχή που πηγαίνετε τακτικά όταν ήσασταν πιο νέοι ή λιγότερο πολυάσχολοι. Το να ξαναπάτε σε ένα μέρος που σημαίνει κάτι για τη σχέση σας δεν θα σας ξυπνήσει μόνο τη νοσταλγία των παλιών, όμορφων ημερών, αλλά θα σας υπενθυμίσει πως εκείνα τα συναισθήματα παραμένουν μέχρι σήμερα ζωντανά.

Ελάτε ξανά κοντά

Ισχύει αυτό που λένε ότι οι πράξεις είναι πιο δυνατές από τις λέξεις. Αν θέλεις να ζήσεις ξανά το μήνα του μέλιτος με τον σύντροφό σου, προσπάθησε να βρίσκεις τρόπους να τον αγγίζεις στη διάρκεια της ημέρας. Πιάσε τον από το χέρι την ώρα που περπατάτε στο δρόμο ή χώσου στην αγκαλιά του όταν κάθεστε στον καναπέ. Οι μικρές αυτές πράξεις ξυπνάνε τις αισθήσεις, δείχνουν στον σύντροφό σου πώς νιώθεις και νιώθεις κι εσύ την αγάπη του.

Περάστε χρόνο χωριστά

Μερικές φορές δεν αναγνωρίζουμε πόσο πολύ νοιαζόμαστε για τους άλλους μέχρι να μας λείψουν – η αλήθεια είναι πως είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτιμάς κάποιον όταν είναι συνεχώς δίπλα σου. Κάνε λοιπόν μια συνειδητή προσπάθεια να βγαίνεις τακτικά με φίλους και να ασχολείσαι με τα χόμπι σου και να απολαμβάνεις τη χαρά που θα νιώθεις όταν βλέπεις τον σύντροφό σου στο τέλος της ημέρας.

 

Πηγή: ant1iwo.com