Ματθίλδη Μαγγίρα:Ξεσπά για το bullying στη κόρη της-Η κόρη μου έφυγε από τη χώρα

3940 maggira me tin kori tis lidia 08032012 BULLYING, ΜΑΤΘΛΙΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ

Η Ματθίλδη Μαγγίρα έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο ελλαδικό περιοδικό, Λοιπόν και μίλησε μεταξύ άλλων για την κόρη της αλλά και το bullying που υπέστη λόγω χρώματος στα ελληνικά σχολεία. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για την παιδεία που μεταλαμπαδεύουν οι καθηγητές και τον ρατσισμό που ενυπάρχει στις σχολικές τάξεις με αφορμή τη νέα ζωή της κόρης της, κοντά στον πατέρα της στην Αμερική.

Διαβάστε απόσπασμα από την εν λόγω συνέντευξη.

Στην Αμερική ζει και ο μπαμπάς της.
«Ναι, δεν πάει ολομόναχη. Πήγε να κάνει σχολείο εκεί, γιατί εδώ δεν της αρέσουν τα σχολεία έχει απόλυτο δίκιο, ζορίστηκε πάρα πολύ. Είναι βιβλία αυτά που έχουν τα σχολεία, είναι παιδεία και καλός ο τρόπος εκπαίδευσης; Τα περισσότερα σχολικά βιβλία τα θεωρώ από κακά έως άχρηστα. Μόνο βάρος έχουν, που το κουβαλάνε τα παιδιά και παθαίνουν ζημιά τα σώματα τους. Η συμπεριφορά των περισσότερων καθηγητών είναι καλή; Όχι δε είναι καλή, οι λαμπρές εξαιρέσεις είναι λίγες. Θα έπρεπε να υπάρχει αξιολόγηση για το ποιος μπορεί να είναι καλός δάσκαλος. Δεν μπορείς κομπλεξαρισμένος να καταστρέφεις ψυχολογίες παιδιών ή να κάνεις παιδιά να μισούν μια επιστήμη. Όλα είναι μαθηματικά.

Η κόρη μου πήγαινε σε καλλιτεχνικό, μουσικό σχολείο, κι όμως… υπέστη και μπούλινγκ από καθηγητές»

ματδιλδη

Γιατί υπέστη μπούλινγκ;

«Γιατί, δυστυχώς, αν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου, θα το βγάλει και στα παιδιά αυτό και γιατί θα έπρεπε να περάσουν όλοι οι δάσκαλοι από ψυχοθεραπεία. Δεν αναφέρομαι στο χρώμα του δέρματός της. Θέλεις γιατί είναι παιδί μου και είμαι καλλιτέχνιδα και φαίνομαι; Άλλος ένας λόγος για κάποιον να κάνει μπούλινγκ στο παιδί μου»
 

Η απάντηση των καθηγητών όταν τους μίλησες ποια ήταν;
«Η απάντηση είναι ότι το παιδί μου έφυγε από αυτή τη χώρα, αυτό είναι το αποτέλεσμα.

 

Πηγή: AlphaNews.live