Ο ήρωας που έσωσε τον πατέρα του Μαζωνάκη από πνιγμό – Όλες οι λεπτομέρειες

manolis mazonaki ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ, Ελλάδα, πατέρας, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΠΝΙΓΜΟΣ

Πιο κοντά με τον θάνατο βρέθηκε ο πατέρας του αγαπημένου μας τραγουδιστή, Γιώργο Μαζωνάκη.

Ο Μανώλης Μαζωνάκης ήταν και αυτός ανάμεσα σε εκατοντάδες ανθρώπους που πάλεψαν κυριολεκτικά για να σωθούν από την ορμή των πλημμυρών της Δυτικής Αττικής στην Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Καρατσόλης, ηλικίας 24 χρονών βρέθηκε στο σημείο και ενώ δεν είχει ο ίδιος πολλές δυνάμεις πάλεψε με τόνους λάσπης και νερού στην εθνική οδό Μάνδρας – Θηβών για να απεγκλωβίσει τον πατέρα του Γιώργου Μαζωνάκη και τον φίλο του που ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια.

Ο ίδιος μετέφερε το συγκλονιστικό χρονικό σε ελλαδική εφημερίδα

Ο δρόμος είχε εξαφανιστεί και τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που παρέσυραν τα αμάξια σαν καρυδότσουφλα Εγώ είχα βρει καταφύγιο στην οροφή ενός φορτηγού για να σωθώ από τον χείμαρρο. Υπήρχε ένα τζιπ σφηνωμένο ανάμεσα σε δύο νταλίκες και, όταν κοίταξα καλύτερα, είδα πως στο εσωτερικό του υπήρχαν επιβάτες. Δύο ηλικιωμένοι άνδρες.

μαζω

Έκανα μια πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια να προσεγγίσω., ωστόσο στη δεύτερη στάθηκα τυχερός. Ένιωθα κουρασμένος και εξαντλημένος, αλλά μέσα μου πίστευα πως ο Θεός, αφού μου χάρισε εκείνο το πρωινό τη ζωή, θα μου έδινε τη δύναμη να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου… Παντού φωνές, ουρλιαχτά και εκκλήσεις για βοήθεια. Και η στάθμη του νερού συνεχώς ανέβαινε”,

“Κατέβηκα από το βαρύόχημα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες τους τράβηξα έξω από το παράθυρο του οδηγού. Πήγαιναν για κυνήγι, όπως μου είπαν, και είχαν αγωνία για την τύχη των τριών σκυλιών που βρίσκονταν σε ειδικό κλουβί στο πίσω μέρος του οχήματος. Τους είπα ότι αδυνατούσα να βοηθήσω περισσότερο. Δεν άντεχα άλλο. Κι όμως τελικά τα απελευθέρωσα. Δεν μου επέτρεπε η συνείδησή μου να τα παρατήσω σε βέβαιο θάνατο.”

Μια ακόμα συγκλονιστική μαρτυρία από τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι λόγω σφορδής κακοκαιρίας.

 

Πηγή