Μπεζ: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της καλοκαιρινής σεζόν

Μπεζ1 Καλοκαίρι 2019

Ιστορικά, το μπεζ αποτελούσε συνώνυμο του βαρετού και του άτονου. Βρισκόταν παραγκωνισμένο στην γκαρνταρόμπα μας και καμία από εμάς δεν του έδινε σημασία. Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2019 όμως, κατάφεραν να δώσουν νέα πνοή στο χρώμα και να μετατρέψουν το ουδέτερο look στο νέο chic. Ξαφνικά λοιπόν, το μπεζ απέκτησε δύναμη και ισχύ, πήρε την εκδίκησή του και πλέον είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σεζόν. Οι σχεδιαστές ονομάζουν την τάση «θάλασσα του μπεζ» και αναφέρονται σε όλες τις αποχρώσεις του μπεζ, του κρεμ, του χακί, του blush pink και γενικότερα των γήινων αποχρώσεων.

Ο Ιταλός σχεδιαστής Riccardo Tisci, ηγήθηκε της επανάστασης και είδαμε το μπεζ χρώμα να πρωταγωνιστεί στην πασαρέλα του Burberry για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019. Pencil φούστες, καθημερινά φορέματα, αξεσουάρ και κουστούμια, σχεδόν όλα μπεζ. Την σκυτάλη έπειτα πήρε η Maria Grazia Chiuri για τον Dior και έχοντας τον ρομαντισμό στο μυαλό της δημιούργησε κυρίως φούστες από τούλι και επίσημα φορέματα σε γήινους τόνους. Στοχεύοντας στην πρακτικότητα και στην άνεση, ο Fendi πόνταρε στα στρατιωτικού τύπου παντελόνια συνδυασμένα με belt bags. Οι αποχρώσεις του μπεζ βέβαια δεν έλειπαν από τον McQueen, στο σόου του οποίου τις είδαμε από δαντέλα μέχρι και δέρμα.

Γιατί όμως τόσος «σάλος» με το μπεζ, γιατί τώρα; Αν η μόδα αντιστοιχεί με την διαρκής εξέλιξη και αντανακλά την δράση και την αντίδραση, τότε μάλλον το μπεζ «αντέδρασε» στην άνοδο της μόδας του δρόμου και στο Instagram, διατυμπανίζοντας πως έφτασε η στιγμή να το «κοιτάξουμε κατάματα».

Ταυτοχρόνως, σε ένα κόσμο υπερδιέγερσης, οι σχεδιαστές ίσως ομόφωνα να θέλησαν να τοποθετήσουν το μπεζ στην πρώτη γραμμή της μόδας, μιας και αυτό το τόσο basic χρώμα ταιριάζει απόλυτα στις δημοφιλείς πλέον street style εμφανίσεις και προφανώς στα κορίτσια των κοινωνικών δικτύων. Ότι όμως και αν κρύβεται πίσω από την επανάσταση του χρώματος δεν έχει σημασία, μιας και πέτυχε να πρωταγωνιστεί παντού. Αν και το μπεζ μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με αρκετά χρώματα όπως το μουσταρδί, το κίτρινο, το ροζ, το κόκκινο, το μαύρο και το λευκό, έφτασε η στιγμή να πείτε ναι σε ένα total beige look μιας και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο trend της σεζόν.

Υπέρκομψό και σικάτο, το μπεζ κολακεύει όλες τις γυναίκες κάθε ηλικίας και ταιριάζει τόσο στις μελαχρινές όσο και στις ξανθιές. Ποτέ ξανά κάτι τόσο βαρετό, δεν κατάφερε να δείχνει τόσο cool.

Δείτε μερικές εμφανίσεις στο catwalk που ξεχωρίσαμε:

Μπεζ2 Καλοκαίρι 2019

μπεζ3 Καλοκαίρι 2019

μπεζ4 Καλοκαίρι 2019

μπεζ5 Καλοκαίρι 2019

μπεζ6 Καλοκαίρι 2019

Πηγή: Must