Η Βασιλική Χατζηαδάμου φωτογραφίζεται με τα παιδιά της

Γυναίκες1 Επώνυμοι, Φωτογραφίες

Συμβουλές, μυστικά, γέλια, αγκαλιές, εντάσεις, τηλεφωνήματα στο μέσο της νύχτας… Επτά επώνυμες γυναίκες φωτογραφίζονται με τις μαμάδες ή με τα παιδιά τους και γιορτάζουν την Ημέρα της Μητέρας, έναν ισόβιο δεσμό αγάπης.

Από την Τώνια Σταυρινού
Επιμέλεια – Styling: Shona Muir – Γιώργος Χρυσοστόμου

ΣΤΑΛΩ ΜΑΡΚΙΔΟΥ, σχεδιάστρια ρούχων και αξεσουάρ
ΕΜΕΛΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Αγάπη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό είναι η μητρότητα. Προστασία, φροντίδα, υπομονή, χαρά… Όταν αποκτάς ένα μωρό κάνεις μια στροφή 180 μοιρών και πλέον ζεις για κάποιον άλλο, κάποιον που είναι πάντα πάνω από τον εαυτό σου και ζει στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου. Για μένα ήταν έρωτας η γέννησή της. Κι έκτοτε είμαστε αυτοκόλλητες! Θεωρώ ότι έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας. Το να είσαι γονιός είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά. Θέλω η κόρη μου να μάθει να συμπεριφέρεται όπως επιθυμεί να της συμπεριφέρονται. Και να κυνηγήσει τα όνειρά της, όποια κι αν είναι, με όλο της το είναι.

Μαλλιά: Trazione Hair design
Ευχαριστούμε το κατάστημα υφασμάτων Sibone

Γυναίκες2 Επώνυμοι, ΦωτογραφίεςΓυναίκες3 Επώνυμοι, Φωτογραφίες

ΜΑΡΙΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥ, ηθοποιός
ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη μητρότητα. Είναι ένα συναίσθημα που σε συνεπαίρνει. Είναι η έννοια της ανιδιοτελούς αγάπης, της ακούραστης φροντίδας, της απόλυτης υποστήριξης. Οι κοινές μας στιγμές, μικρές και μεγάλες, είναι ό,τι πιο πολύτιμο μοιραζόμαστε με τον Ορφέα. Του αρέσει γενικώς να ανατρέχει σε αυτά που ζήσαμε και τα περιγράφει σαν μικρές ιστοριούλες. Αν θα ακολουθούσε μόνο μία από τις συμβουλές μας θα ήθελα να είναι αυτή που του έδωσε ο πατέρας του όταν ήταν μόλις ενός έτους: «δεν είμαι καλύτερος απο κανέναν και κανένας δεν είναι καλύτερος από εμένα». Την επαναλαμβάνουν κάθε τόσο για να μην την ξεχνά κανένας μας».

Μαλλιά: Ανδρέας Χριστοδούλου. Μακιγιάζ: Θέα Χρυσοστόμου
Η Μαριλένη φοράει φόρεμα Marks & Spencer, χειροποίητη ζακέτα crochet από προσωπική συλλογή, παπούτσια Stradivarius / Ο Ορφέας φοράει πουκάμισο και βερμούδα Marks & Spencer

Γυναίκες4 Επώνυμοι, Φωτογραφίες

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, PR & Media expert CAL Creative Communication
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Όλα ξεκινούν και καταλήγουν εδώ, στη μητρότητα. Δεν έχω ζήσει κάτι πιο συγκλονιστικό. Τίποτα στον κόσμο δεν μου κόβει την ανάσα όπως ο Αλέξανδρος και η Κασσάνδρα Αριάδνη. Τίποτα δεν με εκπλήσσει όσο αυτοί, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το να είσαι μαμά, με το να ζεις δηλαδή «το απόλυτο». Με την κόρη μου μας συνδέουν οι εξωφρενικά ακραίες αντιδράσεις μας, η υπέρμετρη ευαισθησία μας και ο αχαλίνωτος δυναμισμός μας, όλα σε ένα. Αν θα ακολουθούσε μόνο μία συμβουλή μου θα ήθελα να είναι αυτή: να ζήσει τη ζωή της χωρίς πρέπει, να ακολουθήσει τα όνειρά της μέχρι το τέρμα και να αγαπήσει και να αγαπηθεί με πάθος».

Μακιγιάζ: Σάββας Σάββα, Μαλλιά: Miele. Φόρεμα Tory Burch από The World of Ozz.
Θερμές ευχαριστίες στο D.O.T για τη φιλοξενία

Γυναίκες5 Επώνυμοι, Φωτογραφίες

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ, υπουργός μεταφορών, επικοινωνιών και έργων
ΑΡΕΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ, Διευθύνουσα Σύμβουλος, TheWorx
ΝΕΦΕΛΗ

Βασιλική: «Μια ανοιχτή τρυφερή αγκαλιά, ένα δροσερό χάδι πάνω σ’ ένα ζεστό από τον πυρετό παιδικό μέτωπο, ένα νεύμα ενθαρρυντικό πριν τη μεγάλη δοκιμασία, ένα βλέμμα επιδοκιμασίας μετά την επιτυχία, η απόλυτη κατανόηση στο κάθε πρόβλημα, η γλυκιά, αναντικατάστατη μοναδική, δική μας μάνα… Αυτό είναι το περιεχόμενο της λέξης μητέρα».
Αρετή: «Η δύναμη και η απέραντη αγάπη που στηρίζει όλη την οικογένεια. Αυτό είναι μητρότητα. Πέρα από το DNA μας συνδέει ο δυναμισμός μας αλλά και οι ευαισθησίες μας. Επίσης, είμαστε πάντα οι πρώτες που θα κάνουν κέφι με τραγούδι και χορό!».
Βασιλική: «Μας συνδέουν οι κοινές αξίες: σκληρή δουλειά αν θέλεις να έχεις αποτέλεσμα, συνέπεια σε όλα, επιείκεια και κατανόηση στους συνανθρώπους μας, χιούμορ και αυτοσαρκασμός, αγάπη και αφοσίωση στην οικογένεια.»
Αρετή: Όταν ήμουν μικρή, ο πατέρας μου απουσίαζε συχνά σε επαγγελματικά ταξίδια και έχουμε αξέχαστες αναμνήσεις οι δυο μας με τη μητέρα μου σε διάφορες εκδρομές και εξορμήσεις, σε βουνά και παραλίες. Από τον καιρό που έγινα και εγώ μητέρα, προσπαθώ να προσφέρω με τον ίδιο τρόπο, ανάλογες γλυκές αναμνήσεις στο δικό μου παιδί».
Βασιλική: «Ξέρει ότι την αγαπώ και την θαυμάζω, αλλά και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται πού και πού».

Η Βασιλική φοράει ρούχα από την προσωπική της συλλογή. Η Αρετή φοράει top και φούστα Max Mara. Η Νεφέλη φοράει top και φούστα Marks & Spencer.
Μαλλιά: Ανδρέας Χριστοδούλου. Μακιγιάζ: Θέα Χρυσοστόμου.

Γυναίκες6 Επώνυμοι, Φωτογραφίες

ΝΙΚΗ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ηθοποιός
ΔΕΣΠΩ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, συνιδιοκτήτρια Lalika Boutique

Νίκη: «Για μένα η λέξη μητέρα σημαίνει τα πάντα. Πρώτα από όλα συμπεριλαμβάνει τη στοργή, την τρυφερότητα και όλα τα θετικά συναισθήματα που μπορεί να περιέχει μια λέξη. Καλώς ή κακώς αυτά είναι τα πρότυπα που έχουμε και η κάθε γενιά βρίσκει το δικό της μοντέλο εξελίσσοντας το προηγούμενο».
Δέσπω: «Η μητέρα είναι προστάτιδα. Είναι πάντα εκεί. Ήμουνα πάντα δίπλα της την καμάρωνα αλλά ήθελα να είναι πάντα προσγειωμένη, να μην πάρουν τα μυαλά της αέρα. Δεν ήμουνα η μαμά που ενθαρρύνει με το διαρκές χειροκρότημα. Αλλά ξέρει πόσο τη θαυμάζω».
Νίκη: «Ήταν πάντα η ήρεμη δύναμη. Ήταν πάντα η φίλη μου, η αδελφή μου, όλα όσα μπορεί να είναι μια γυναίκα για μια άλλη. Σκαρώναμε πάντα μικρά σχέδια και φεύγαμε στις δικές μας μικρές αποδράσεις. Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα αλλά είναι σημαντικό να τα λέμε. Ξέρω ότι η μαμά μου θα γύριζε τον κόσμο ανάποδα για μένα. Θα γκρινιάξει λίγο. Αλλά θα το κάνει».

Μαλλιά: John Paphitis Μακιγιάζ: Θέα Χρυσοστόμου
Η Νίκη φοράει φόρεμα Dolce & Gabbana, Kult Boutique, σκουλαρίκια Stalo Markides.
Η Δέσπω φοράει top Dolce & Gabbana, Kult Boutique, σκουλαρίκια Stalo Markides.

Γυναίκες8 Επώνυμοι, Φωτογραφίες

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΑΔΑΜΟΥ, παρουσιάστρια-ραδιοφωνική παραγωγός
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΑΛΗ

«Κάθε στιγμή μαζί τους έχει τη μοναδικότητα, την ιδιαιτερότητα και τη σπουδαιότητά της! Αγαπώ τις στιγμές που έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάζουμε για διάφορα θέματα, που χαλαρώνουμε παρακολουθώντας μια ταινία παρέα, ακούγοντας μουσική, ζωγραφίζοντας ή μαγειρεύοντας, τις φάσεις που θα κοιμηθούμε αγκαλιά, τις ομαδικές αγκαλιές αλλά και εκείνες τις στιγμές που θα διαφωνήσουμε ή θα κλάψουμε για κάτι. Όλα έχουν ως κοινό παρονομαστή την αγάπη. Και το μόνο που θα ήθελα από αυτούς είναι να μεγαλώσουν και να γίνουν καλοί και ευτυχισμένοι άνθρωποι!»

Η Βασιλική φοράει ρούχα από Turquoise
Μακιγιάζ: Αμαλία Ζαννέττου
Θερμές ευχαριστίες στο Finders bars

Γυναίκες1 Επώνυμοι, Φωτογραφίες

ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, βουλευτίνα
ΣΩΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Reservation Executive Radisson Blu

Αννίτα: Η λέξη μητέρα περιέχει τα πάντα. Φέρνει στον κόσμο τη ζωή και αγαπά με άδολη και ανόθευτη αγάπη. Κάθε στιγμή με τη μητέρα μου είναι μοναδική, αλλά αν μπορώ να ξεχωρίσω μια και μόνο στιγμή σίγουρα ήταν η περίοδος του προεκλογικού. Μαζί δώσαμε τη μάχη, ήταν το στήριγμά μου, η δύναμή μου, τα πάντα όλα!
Σώτια: Οι στιγμές που θυμάμαι και αναπολώ μαζί της είναι αμέτρητες. Ποτέ η σχέση μάνας και κόρης δεν μπορούν να περιοριστούν σε μια στιγμή. Αυτό που μοιραζόμαστε πέρα από το κοινό DNA είναι σίγουρα οι κοινές αρχές και κοινές αξίες. Η αλληλοκατανόηση και απεριόριστη αγάπη.
Αννίτα: Μοιάζουμε πολύ κι εξωτερικά. Αν μας δείτε δίπλα-δίπλα θα μπερδευτείτε ποια είναι η μάνα και ποια η κόρη.
Σώτια: Αν θα ακολουθούσε μόνο μία συμβουλή μου θα ήθελα να συνεχίσει να σέβεται τον κόσμο που την εμπιστεύτηκε και επίσης να συνεχίσει να χαμογελά γιατί της χαρίζει και μου χαρίζει ζωή.

Η Αννίτα φοράει ρούχα από προσωπική συλλογή
Η Σώτια φοράει ρούχα από Mindy
Μακιγιάζ: Αμαλία Ζαννέττου
Θερμές ευχαριστίες στο ξενοδοχείο Radison Blu

Γυναίκες9 Επώνυμοι, Φωτογραφίες

Πηγή : Περιοδικό Omikron/like.philenews