#ICouldHaveBeen: Μια νέα καμπάνια αποκαλύπτει στους άντρες πώς θα ήταν η ζωή τους αν είχαν γεννηθεί γυναίκες

o KERING FOUNDATION facebook Kering Foundation, life, salma hayek, Stella McCartney, βία κατά των γυναικών, Γυναίκα, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, καμπάνια, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

Στις 25 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών. Με αφορμή τη σημαντική αυτή ημέρα, το Kering Foundation θα διοργανώσει την έκτη ετήσια καμπάνια του, White Ribbon Day, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από το θέμα και να στρέψει την προσοχή μας στη βία που ασκείται στις γυναίκες κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο.

Για τη φετινή του καμπάνια, το Ίδρυμα δημιούργησε το ICouldHaveBeen.org, στο οποίο ρωτά όσους δεν έχουν γεννηθεί κορίτσια, να φανταστούν πώς θα ήταν η ζωή τους σήμερα, αν ήταν γυναίκες. Ο επισκέπτης του site πρέπει να γράψει το όνομα που θα του έδιναν οι γονείς του αν ήταν κορίτσι ή, εναλλακτικά, να πάρει το όνομα της αδερφής του, της μητέρας του, μιας φίλης του ή κάποιας άλλης γυναίκας.

Από την πλευρά τους, οι επισκέπτριες του site καλούνται να συνασπιστούν με τις υπόλοιπες γυναίκες ως ένδειξη αδελφοσύνης και αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα της βίας κατά των γυναικών, βάζοντας όλες στη θέση του ονόματος το HER (Αυτή) και καλώντας τους άντρες να συμμετάσχουν στην καμπάνια τους.

kering foundation

Οι άντρες που παίρνουν μέρος στο #ICouldHaveBeen, ανακαλύπτουν όλα τα περιστατικά βίας που θα είχαν βιώσει στη μέχρι τώρα ζωή τους, αν είχαν γεννηθεί κορίτσια και καλούνται να τα μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα για να ενημερώσουν και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην καμπάνια παίρνουν μέρος μεγάλα αντρικά ονόματα της μόδας, συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαστών Alessandro Michele, Christopher Kane, Joseph Altuzzara και Dennis Chan, οι οποίοι και συμμετέχουν στο τεστ, ενώ οι Stella McCartney και Salma Hayek Pinault, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Kering Foundation, ενώνουν τις φωνές τους για να καλέσουν όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες να πάρουν μέρος στην καμπάνια και να γίνουν «Αυτή».

«Εμείς, ως γυναίκες, είμαστε μια ομάδα, πρέπει να στηρίζουμε η μία την άλλη και να μένουμε ενωμένες», είπε η Stella McCartney. «Οι άνδρες δείχνουν τη συμπαράστασή τους και τώρα πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας. Είμαι σίγουρη πως η νεότερη γενιά γυναικών και αντρών θα χρησιμοποιήσει τη φωνή της και θα βάλει τέλος στη βία».

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.icouldhavebeen.org.

 

Πηγή: Huffpost